Skocz do zawartości

Jest takie miejsce...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ośrodek wypoczynkowy, las w pobliżu jezioro. Działa przez jakieś 6 miesięcy w roku (z czego 3 prężnie). Niby nic niezwykłego a jednak...

>kominek, około 20 dzieciaków wiek 10-14 lat. Prowadzący podrywa dzieci do zabawy , dzieci tańczą a patrzący z boku widzą, że kiedy podnoszą ręce ogień w kominku zdecydowanie się wzmaga a kiedy je opuszczają niemal gaśnie

>obozowisko, po ciszy nocnej durze wojskowe namioty typu BT10 stoją ciche i spokojne, kadra czuwa, nie ma wiatru...nagle z jednego z namiotów wypada gromadka obozowiczów i krzycząc z przerażenia biegnie do kadrówki...poły ich namiotu zachowują się tak jakby szarpało je kilku silnych mężczyzn

>domek, późno w nocy jedna z dwóch osób kadry wraca w końcu udać się na zasłużony odpoczynek...ze zdziwieniem stwierdza, że w domku nie ma mającego czuwać nad dziećmi kolegi poszukiwania w okolicy nie dają rezultatów wiec uruchamia się większe siły...po godzinie przez którą 10 osób kadry przetrząsało ośrodek ktoś w końcu wpadł na pomysł udania się na pobliskie łąki...zaginiony leżał w bardzo wysokiej trawie nieprzytomny, na szyi miał spleciony wianek z trawy, nic nie pamiętał nie miał skłonności do lunatykowania

>wieczorna rozmowa przy ognisku, wkradają się tematy "nie z tego świata"...jeden z uczestników zaczyna odczuwać paniczny strach, wszyscy czują spadek temperatury, idą do domku gdzie objawy jeszcze się nasilają, poszkodowany (silnie wierzący katolik) próbuje sie modlić, bezskutecznie...rano zabierają go rodzice ( chłopak miał wtedy 19 albo 20 lat)..sprawa ociera się o kościół (wizyta u egzorcysty)...

jest tego więcej ale na razie może wystarczy...z informacji ważnych :

- w okolicy XVI wieku w pobliżu obecnego terenu ośrodka powstało cmętarzysko ofiar czarnej ospy

- w czasie II wojny światowej działająca komórka partyzantów

- w PRL-u obóz dla więźniów politycznych ( ofiary śmiertelne)

- w XIX wieku szpital psychiatryczny

pomijając fakt fatalnego doboru miejsca czy sądzicie , że dało by się zrobić coś poza przeciwdziałaniem, jakoś zneutralizować lub chociaż wytłumić to co tam działa

• 3 tygodnie później...
Napisano

miejsce to nie powinno być ani oczyszczane ani neutralizowane, a najlepiej 4km trzymać się z daleka szczególnie jeśli mowa o dłuższym przebywaniu. Co do informacji podanych jako powody nie są one przyczyną zaistniałych zdarzeń, są to tylko następstwa przebywania w tym miejscu.

Napisano

Mieszkałem tam 3 lata :) robstan wszystko jest możliwe ale i tak dzięki za przypomnienie mi o tym :)

Peyotl co do trzymania się z daleka to jest to niestety mało prawdopodobne zwarzywszy na prężnie działający ośrodek wypoczynkowy. Co do informacji o w/w miejscu to ja nigdzie nie napisałem, że są to powody ich występowania prawda.. Jakieś bardziej konkretne pomysły ktoś ?? Ach i dzięki bardzo za zainteresowanie i odpowiedź :)

Napisano

można pokusić się o kontakt z bytami przebywającymi tam i pomóc w przejściu na drugą stronę, lub je uziemić

Napisano

odpada niestety...po pierwsze jest ich za dużo (przynajmniej jak dla mnie) po drugie coś je trzyma w tym miejscu, i to trzyma naprawdę mocno...

Napisano

masz jakieś zdjęcie tego terenu które możesz mi przesłać? jak największe z lotu ptaka lub obejmujące duży teren

Napisano (edytowane)

witam b dobre rezultaty dalby czakram przepromiennik Zbyszka KOZLOWSKIEGO JA PRZEPROMIENIOWALEM MIEJSCE OFIARNE SATANISTOW www powrotdonatury.net.pl kosztuje ale dziala

Edytowane przez gullfaxi
Napisano

hmmm dzięki za info gullfaxi:)...co do zdjęcia to nie posiadam niestety ...