Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Moze mi ktos pomoze. Bylem kiedys u wrozki i powiedziala mi dziwna rzecz. I zdarzylo sie to dwa razy. Powiedzala mi ze cos widzi (we mnie,kolo mnie niepamietam juz) takiego ze powinienem isc w jej slady. Wczesniej mnie to nie interesowalo ale od pewnego czasu zaczelo. Mowila mi cos o trzecim oku czy cos takiego. Ja jestem zielony nie mam pojecia czy to mozna wykorzystac i pomagac komus. Moze mi ktos wyjasni o co tu chodzi. Nie wiem czy dobrze trafilem na wlasciwe forum .:) DZiekuje i pozdrawiam

Napisano

Trzecie oko zwane też okiem wewnętrznym, spokrewnione z 6-stą czakrą (Anja) jest furtką w głęboką rzeczywistość i w wyższe wymiary świadomości. Jest symbolem oświecenia i wysokiego duchowego przebudzenia.

Trzecie oko - symbol oświecenia (moksha, nirvana), zwane też okiem mądrości łączy człowieka z 10 furtkami. Dziewięć furtek znajduje się na zewnątrz zmysłowego świata (oczy, uszy, usta, pęcherz, odbyt), dziesiątka furtka (3-cie oko) łączy z wyższą świadomością.

Dużo o tym w necie, wystarczy poszukać. Zreszta tutaj na forum też. Pozdrawiam serdecznie.

Napisano

Ja bym zaczął pomagać ludziom(jeżeli to co mówiła wróżka to prawda).

Napisano

Dzieki....ale i tak naprawde nie wiem co z tym zrobic....uczyc sie czegos .....moze jakas literatura ....nie wiem to jest do czegos przydatne??

Napisano

Ale jak sie tego nauczyc. CZytalem o tym 3-cim oku ale ja nigdy nie trenowalem ani nie medytowalem....nic z tych rzeczy. CZytalem przed chwila o burzy ze cos tam sie laduje....zielony jestem z tego. Jedno zwrocilo moja uwage ...zawsze uwielbialem patrzec na burze. Jak bylem maly to potrafilem stac na deszczu i ogladac ja... :)

Napisano

Na to pytanie musisz sobie sam odpowiedzieć.

Otwarcie Trzeciego Oka sprawia, że niektórzy ludzie stają się bardziej kreatywni. Jest to szczególnie widoczne u osób, chcących pisać, malować, czy grać. Niektórzy odkrywają, że pomaga im to nawiązać kontakt i zrozumieć innych ludzi jaśniej i głębiej niż mogli kiedykolwiek dotąd; szczególnie w przypadkach kiedy i ta druga osoba ma otwarte Trzecie Oko. Wielu otwiera swoje Trzecie Oko dlatego, że jest to wspólną praktyką na drodze prowadzącej do oświecenia. Ale nie zważając na to, po co otwierasz swoje Trzecie Oko, przy wystarczającej praktyce i dyscyplinie, będziesz zdolny połączyć się ze wzorcami i drogami całego Wszechświata, staniesz się lepszą, głębszą osobą, która w pełni pojmuje rzeczywistość.

Poniżej propozycja sposobu otwierania Trzeciego Oka (szczególnie dla początkujących).

Po pierwsze wyłącz wszystkie światła w swoim pokoju i połóż się na plecach; ręce wzdłuż ciała lub odpoczywają na klatce piersiowej (zatem najlepiej używać do tego łóżka). Niektórzy lubią słuchać muzyki w trakcie używanie swojego Trzeciego Oka, ale muzyka jest wyłącznie opcją.

Kiedy jesteś rozluźniony i zrelaksowany, zamknij oczy i skup całą swoją energię dokładnie na przestrzeni pomiędzy oczami. Możesz wyobrazić sobie, że oglądasz ekran na czole od wewnątrz umysłu. To zwykle pomaga skupić uwagę na tym miejscu. Takie koncentrowanie uwagi napełnia Twoje Trzecie Oko energią i stymuluje je do pracy. Możesz kontynuować takie odczuwanie tak długo jak zechcesz, zwykle nie będziesz leżał dłużej niż pół godziny. Cierpliwość tutaj jest konieczna. W ten właśnie sposób zapoznasz się z praktyką powszechnie znaną jako medytacja.

To dokąd „udasz się” z tego miejsca jest całkowicie odmienne dla każdego i nie może zostać przewidziane. Wielu porównuje to najpierw do uczucia uwierania w oczy co może trwać dłuższą chwilę, do momentu aż widzi się kolory i kształty, a jest zazwyczaj wspólny element dla tych, którzy otwierają swoje Trzecie Oko po raz pierwszy. Ale kiedyś sięgniesz takiego momentu całkowitej koncentracji, że zdołasz płynnie opuścić ciało zewnętrzne o zobaczyć rzeczy w sposób, w jaki nigdy nie przypuszczałeś, że możesz. I choć wydaje się to zbyt pięknie by było prawdziwe, nie poddawaj się w swoich próbach przejścia przez te magiczne drzwi w Twoim Ciele.

Napisano

Dobrze sprobuje.....zrobic jak mowisz. Rozumiem ze dotego potrzebna jest koncentracja. Ale jesli tak jest dam rade cos odczuc za pierwszym razem?? Nawet cos niewielkiego?

Sprobuje i wrazie cos damznac jak mowiszze okolo pol godziny miwystarczy.....Dzieki!

Napisano

Slucham?? ...ja nie bawie w gg nie mam na to czasu....masz pytanie to slucham??

Napisano

No więc ja czytalem, że 3 oko służyło do telepatiii i telekineza. Ja założyłem grupe psychokinetykow. skoro lubisz burze możesz byc kinetykiem. Moze o to chodzilo wrożce.

Napisano

Ale to wcale nie jest takie proste, poł godzinki i już. Trzeba umieć sie wprowadzić w stan medytacji..potem pozostać w tym stanie aż zniknie poczucie ciała. Gdy zapomnisz o cały ciele, odczujesz tożsamość z najwyższą świadomością. Osiagniesz najwyższą intuicję i niezłomną siłę woli.

Niestety, to nie tak od razu i nie tak automatycznie. Proponuje poczytać zanim będziesz ćwiczyć. Wpisując w google trzecie oko znajdziesz co tylko chcesz. Miłych poszukiwań.

Napisano

Gdzies za pol godziny wroce do kompa.... Ale co to znaczy byc kinetykiem?? Co wtedy czlowiek moze??

Napisano

Staralem sie jak moglem...czulem tylko miedzy oczami jak zaczelo pulsowac mi tentno......i to bylo odczowalne....troche chyba musze pocwiczyc....i jeszce telefon mi zadzwonil...i przerwal caly nastruj...az mi ciary przeszly po calym ciele......jak by splynelo mi cos przez cale cialo.....niezle.....

Napisano

Tu masz inne cwiczenia z tego forum....http://www.ezoforum.pl/ogolnie-o-rozwoju-duchowym/33287-cwiczenie-3-go-oka.html

Napisano

Kinetyk to człowiek mający zdolności psychokinetyczne. Możesz być psychokinetykiem.

Napisano

Psychokinetykiem.....chyba nie.....cos bym tam chyba potrafil .....a ja nigdy niemialem takiego odczucia. Jest tylko jedna rzecz. Wrozka powiedzaila mi ze ktos nademna czowa czy cos takiego......Od dziecka mialem pelno wypadkow ktore konczyly sie szpitalem. I to w miare powazne.Jak nie oko to ...reka...noga ..zemby....glowa... Lekarze zawsze dziwili sie jak to jest ze sie tak wylizuje. Kiedys mialem miec przeszczep skory bo spalilem sobie reke. Wygladalo to naprawde paskudnie. I nic takiego nie mialo miejsca. Zagoilo sie jak na przyslowiowym "psie". Jeden chirurg szczekowy to powiedzial ze to niemozliwe zeby wypite zeby sie zrosly.....pierwszy raz mial taki przypadek w swojej karierze. :)

Napisano

Powiem ci coś. Nade mną i nad innymi z grupy też coś "czuwa" np. mój kolega był na drodze i nagle się przewrócił, akurat jechal TIR, po chwili coś go jakby "zdmuchnęło" na pobocze.

Napisano

Trzecie oko odpowiada za intuicję. Może masz je rozwinięte dość dobrze i dlatego ona wspomniała o wróżeniu.

Napisano

NIe mam pojecia. WIecie co ide wnastepnym tygodniu do wrozki. Zobaczymy czy mi cos powie. Jestemtego bardzo ciekaw. Jak mi powie to samo co kiedys to zaglebie sie bardziej w temat.Trzymajcie sie :)

Napisano

Witam po przerwie. Bylem i troche czuje niedosytu. Nie co do ulozenia tarota i tego co wyszlo ale nic mi wiecej nie powiedziala. Nie wiem czy tylko potrafila ukladac tarota i nic wiecej... Ale i tak poprawilo mi to trche humor. :) Pocwicze troche z tym trzecim okiem :P ....zobacze czy beda jakies efekty..... POZDRO :)

Napisano

No jasne.... przeciez mam swojego Tarota. Kupilem kiedys z mysla ze sie naucze... Ale czasu troche malo. Wiem ze ktosmi mowil ze zTarotem to nie ma zartow. NIe mozna sobie go tak ukladac od tak...czy jakos tak... :)

Napisano

To wróż sobie ;p najlepszy sposób nauki i rozwijania intuicji ;p

Napisano

Tak tylko z tego co czytalem trzeba przeczytac piecset ksiazek.....i kupic sobie ryze kartek i notowac swoje obserwacje. Wiem ze nic latwo nie przychodzi ale gdzie na to czas...ja nie jestem studentem na 24 godzinnym luzie.... :P

Napisano
Tak tylko z tego co czytalem trzeba przeczytac piecset ksiazek.....i kupic sobie ryze kartek i notowac swoje obserwacje. Wiem ze nic latwo nie przychodzi ale gdzie na to czas...ja nie jestem studentem na 24 godzinnym luzie.... :P

Bez przesady haha, nawet tu, na ezo, są opisy kart, rozkłady. Mozna to sobie pomału rozkminiać. A milion książek to potrzebuje ktoś, kto nie ma intuicji wcale hihi, Ty ponoć masz :)

Napisano

Mam taka intuicje ze musze sie za siebie wziac i to pozadnie. Nie zebym siedzial w domu i jadl chips'y i wygladal jak muminek po przejedzeniu. Jak to powiedzial moj jedyny przyjaciel... "masz miekkie serce to musisz miec twarda d...e". Ale jak czlowiek nie potrafi byc dla kogos skur..... (sorki za moje slownictwo) Ale nie da sie tego inaczej wyrazic. NIc...moja intuicja mi i tak podpowiada ze dobrze robie. Jeszcze przyjda lepsze czasy...przeciez wszystko zalezy od nas samych....Trzeba realnie spojrzec na to wszystko co nas otacza....bo jak czlowiek zabujany to realnie mysli chyba tylko w supermarkiecie REAL :P