Skocz do zawartości

Pierścień Artura

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proszę o waszą pomoc, o ile takowa jest możliwa. Mama dawniej korespondowała z pewną wróżką, która <za pewną opłatą> przysłała jej pierścień - wg tego co pisała w materiałach przysłanych mamie miał to być pierścień króla Artura przynoszący szczęście temu, kto go nosi. Nie wnikam w kwestię wiary w powyższe. Pierścionek to zwyczajna obrączka z celtycką plecionką. Problem polega na tym, że właśnie taką obrączkę, którą dostałam od mamy, zgubiłam a bardzo byłam do niej przywiązana i nigdzie nie mogę znaleźć takiej samej (w odróżnieniu od wielu obrączek celtyckich, które można tu i ówdzie znaleźć była regulowana). Czy wiadomo wam cokolwiek na temat takowego pierścienia, czy spotkaliście się z podobnymi "talizmanami" oferowanymi przez wróżki i czy, po prostu, wiecie gdzie mogłabym dostać podobną obrączkę.

Napisano

A czy masz jakieś zdjęcie tego pierścienia? Ja pierwsze słyszę o takiej nazwie.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

ja mam ten pierścień i też kupiłam go od wróżki(Maria Duwal)noszę go już 3 lata i myśle,że dziala skutecznie.Możesz podobne znależć w antykwariatach,sklepach ze starociami,lub spróbować zamówić przez internet.Pozdrawiam

Napisano

Tak już wiem, wyciągnęłam od mamy listy od tejże Marii Duval, jednak szukałam po nazwie (celtycki węzeł prawdy) i nie znalazłam takiego pierścienia, nie znalazłam go także w jednym z warszawskich sklepów ezoterycznych i co więcej ludzie, którzy tam pracują także nic na temat tego pierścienia nie wiedzą. Więc tak jak radzisz pochodzę po antykwariatach i może kiedyś znajdę :)

Napisano

Znajdź może tą wróżkę i dowiedz się skąd masz :) ja kojarzę taki pierścień, nie w sklepach ezoterycznych i nie u żadnych jubilerów, chyba w czymś w stylu sklep zielarski, a nie wiem czy i na ostatniej giełdzie minerałów w Pałacu Kultury, tam było stoisko tylko z celtyckimi wzorami.