Jump to content

Rozmowa z demonem o śmierci/

Silencio

Recommended Posts

Miałam dziś dość osobliwy sen, nie pamiętam co prawda szczegółów, ale zastanawia mnie jego ogólny wyraz.

Mianowicie, dowiedziałam się od "demona" - ducha uwięzionego w płomieniu, raczej przyjaznego z "Ruchomego zamku Hauru" (film ) - że umrę. Wywnioskowałam wtedy, że jeszcze tego dnia. Oczywiście przeraziłam się. Sen opisywał cały mój dzień, pełen dziwnych wydarzeń, zwiedzania różnych, niekiedy mrocznych miejsc. NIe pamiętam już jakich i po co. Po każdej z takich wypraw wracałam do miejsca, w którym zaczął się sen. Po południu (po kilku takich drogach) chciałam pozbyć się strachu i poprosiłam demona, żeby załatwił mi heroinę. Powiedziałam, że zawsze marzyłam o takiej śmierci (bo tak jest w rzeczywistości), proponowałam mu nawet pieniądze. On jednak odpowiedział, że nie ma skąd załatwiać takich rzeczy i uciął temat.

Istotnym elementem był moment, kiedy siedząc (był to już wczesny wieczór, bo tą nowinę usłyszałam rano), dotknęłam dłoni tego demona (bo towarzyszył mi on w ciągu całego dnia), on ujął wtedy moją i zalała mnie fala podniecenia.Mniej więcej w czasie tej sceny, przestałam się bać śmierci i zaakceptowałam ją. Na sam koniec snu, demon powiedział, że to on nie chce, by to był mój czas i jednak będę żyć.

Wielokrotnie w czasie tego snu, towarzyszyła mi młodsza (nie dużo ) kuzynka, którą rzadko widuję, acz utrzymujemy kontakt.

Wydaje mi się, że ten sen można jakoś łatwo wytłumaczyć, ale nie rozumiem dlaczego śni mi się on akurat teraz i dlaczego o śmierci? Raczej nie myślę o niej zbyt wiele, przynajmniej nie o swojej. Nie mam żadnego lęku przed śmiercą. A rano to pierwsze co mi się przypomniało to uczucie do tego demona ...