Gość Skuld Napisano 1 Lutego 2011 Napisano 1 Lutego 2011 Witam. Sprawdziłam każdy z symboli z osobna, zamotałam sie, nie potrafię tego logicznie połaczyc. Mam nadzieje, ze ktoś z Was w głowie mi rozjaśni Śnił mi sie mój szczurek i mój chomik. Poza nimi we snie miałam jeszcze ptaka. Wszystkie zwierzęta były w osobnych klatkach, coby sie nie pogryzły. Nie pamiętam snu dokładnie. Na początku wszystko było ok. Ptak wstępnie był papuga. Niewielką, żółtą bodajże, sliczną. Wypuściłam go z klatki żeby sobie polatał. Zamknęłam go, a wtedy on zaczął wychodzić miedzy prętami. I tu zaczęło sie psuć. Sen się pogmatwał a ja czułam autentyczny strach. Papuga uciekała z klatki, ja ją łapałam. Zaatakowała szczura. Zraniła go w oczko, była krew. Wyłaziła z klatki, latała po pokoju, cały czas ją obserwowałam. W pewnym momencie sama ją wyciagnęłam, pomyslałam, ze może będzie lepiej, jesli zostanie na zewnątrz, polata sobie, zostawi gryzonie. Podstawiłam ręke, żeby usiadła, zrobiła to (pokracznie), a potem kilka razy mnie w dłoń dziobnęła. Lekko, nic nie poczułam. Dziobnęła ze 3-4 razy, a potem zaczęła ocierać dziobem o dłoń, tak jak robia ptaki, kiedy dziób czyszczą (bokiem ocierają). Szczur natomiast wychodził z klatki i wchodził do chomika, bałam sie, ze go zagryzie, wyciągałam go a on za chwile znowu tam był. Obserwowałam więc też i jego. Nie zranił chomika, ale bałam się bardzo, ze to zrobi Nie mogłam okiełznać zwierząt, coraz bardziej sie denerwowałam. Niby nic złego się nie działo, nic sobie nie robiły, ale ja wiedziałam, ze cała sytuacja jest niebezpieczna. Ponadto w miedzyczasie papuga zmieniła się we wronę. Nie pamietam, czy jeszcze przed zranieniem szczura, czy już po. chyba stało sie to po tym, jak mnie dziobnęła. W pewnym momencie spojrzałam na klatke, a tam wrona. Zastanawiałam się czy to nie kruk, ale doszłam do wniosku, ze nie, bo jest zbyt mały i to musi być wrona. Zdziwiła mnie przemiana papugi, ale jak to we snie - osądziłam, ze dziwne ale mozliwe. Sen, jak większość moich snów, nie miał zakończenia. Urwał sie nagle i bez ostrzeżenia. Pozostawił po sobie dyskomfort psychiczny i obawę z powodu negatywnej symboliki. Dlatego uprzejmie prosze o pomoc w interpretacji. Przyznam szczerze, ze obawiam się o mojego szczurka, bo to on we snie został zraniony, on krwawił. Pzdr. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi