Tyr Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Dawno temu nie istniało nic tylko Wielki Stwórca przed swym tipi. Stwórca czując się samotny pomyślał i w okuł niego pojawił się las i rzeka i ziemia i niebo. Ale świat ten był nie podatny Jego woli bo był na Jego potrzeby i w nim się zawierał. Stwórca więc postanowił, że uczyni inny świat podległy Jego woli i zasiedli go swymi dziećmi które będzie mógł kochać i nie będzie już samotny. Wziął więc garść ziemi i zaczął lepić z niej świat. Ale ziemia nie poddawała się działaniom Stwórcy. Kruszyła się i nie trzymała formy albo nie pozwalała zmienić swojej. Stwórca zrozumiał, że to zły materiał i pozostawił ziemie. Wstał i poszedł nad rzekę. Zaczerpnął wody i z niej począł tworzyć świat. Ale woda w ogóle nie chciała Go słuchać. Ziębiła Mu dłonie i uciekała między palcami. Stwórca poniechał więc wody i wrócił przed tipi do swego ogniska i począł tworzyć świat z ognia. Lecz ogień był zbyt nie trwały płonął za intensywnie albo gasł za szybko i parzył ręce Stwórcy. Ze smutkiem więc porzucił On ogień i patrząc w niebo postanowił, że stworzy świat z powietrza. Okazało się jednak że i powietrze nie poddaje się Jego woli. Jest nie uchwytne i wciąż w ruchu. Jeszcze z wielu rzeczy próbował Stwórca powołać swój nowy świat ale wszystko co znalazł okazało się nie odpowiednie. -Muszę znaleźć coś takiego co będzie po części pochodzić z mojego świata a po części już z tego jeszcze nie istniejącego- powiedział Stwórca i zamyślił się. Jego wzrok padł na dym nad tipi i Stwórca zaczął go obserwować. Dym wił się i plątał tworząc przed Jego oczyma obrazy zupełnie wcześniej nie znane. Był w wielu kolorach i odcieniach czasem był gęsty, a czasem prawie znikał. Stwórca ucieszył się i począł tworzyć swój świat, a dym chętnie poddał się Jego woli i sam podsuwał Mu nowe obrazy i pomysły. -Tak właśnie powstał nasz świat i twoje plemię synu. Wszyscy jesteśmy ulepieni z dymu z nad ogniska Wielkiego Stwórcy. Tak samo nasz świat i wszystko co nas otacza jest z tego dymu. Tym samym wszyscy jesteśmy połączeni bo wszyscy jesteśmy tym samym.- -A co się teraz dzieje z Wielkim Stwórcą- spytał chłopiec -Nadal siedzi przed swym tipi i z dymu tworzy nowe cuda i nowe istoty wzbogacając swój świat. I przepełnia Go radość bo wszystko co tworzy należy tylko do niego i w tej radości kocha to bardziej nawet od siebie. Zawsze pamiętaj o tym na swej ścieżce mój synu i nigdy nie stawiaj się wyżej niż inne stworzenie bo wszystko to tylko … -Dym z nad ogniska Stwórcy- dokończył chłopiec. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pit Posted February 9, 2011 Share Posted February 9, 2011 (edited) Piękna Historia Chłopie dokończę jeśli pozwolisz . I tak Stwórca ,siedząc i Paląc Myślał ,jak by tu pokazać się ludziom w materialny sposób ,i nagle go olśniło EUREKA !!! Wcielę się w Każdego Człowieka na Ziemi ,i ukryję w Sercu jego ,żeby nie było mnie łatwo odnależć ,i by jeden z moich Aniołów Szatan nie stał się silniejszy ode mnie. Ponieważ brat mój Szatan ,który jak jeden z moich aniołów ,a z czasem awansował na Archanioła jest bardzo sprytny i przebiegły ,to myślał nawet że dorówna mnie Bogu . Za tę jego zuchwałość ,pychę i nadmierny ,nieopanowany Egoizm ,strąciłem go na Ziemię gdzie utracił swoje Anielskie cechy -Dobroć,Tolerancję,Cierpliwość, i Miłość ,a pozostały mu same złe cechy i obiął w nieświadomy sposób Rządy na Ziemi . I co ,i co pyta się chłopiec z ożywieniem ? Rzadko dawaj wiarę temu ,co usłyszysz lub zobaczysz w świecie ,ponieważ Szatan potrafi mieszać ludziom w głowach ,i zazdrości temu kogo wywyższam,natomiast mnie odnajdziesz w Sercu Swoim ,w Swoim Wnętrzu . Edited February 9, 2011 by Pit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyr Posted February 9, 2011 Author Share Posted February 9, 2011 Fajnie, że się podobało Pit...co do zakończenia to moje jest właśnie takie jak w pierwszym poście, ale każdy może z tego wyciągać dowolne dobre dla niego wnioski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rutka Posted February 9, 2011 Share Posted February 9, 2011 mmmm .... nieźle podoba mi się... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pit Posted February 9, 2011 Share Posted February 9, 2011 Fajnie, że się podobało Pit...co do zakończenia to moje jest właśnie takie jak w pierwszym poście, ale każdy może z tego wyciągać dowolne dobre dla niego wnioski Dokładnie,każdy może tę historię dowolnie zinterpretować i napisać po swojemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts