Jump to content

Proszę o interpretację mojego snu - oko opatrzności

misiek13

Recommended Posts

Witam, śniło mi się oko opatrzności startujące jak rakieta kosmiczna, wznosiło się i pod sobą pozostawiało smugę białego dymu. Widziałem to jakby z daleka. Co to może znaczyć?

Dobrze wiedzieć, ze ktoś czyta regulamin zamieszczania próśb o interpretację i że się do niego stosuje...

Oraz że bierze pod uwagę awarię forum jaka ostatnio miała miejsce :tongue:

A co do snu, to gdzie to widziałeś, jakie towarzyszyły Ci odczucia?

Byłem w jakimś klubie, było mi tam zbyt ciasno albo zbyt duszno, wyszedłem na mały balkonik albo wyjrzałem przez otwarte okno i zobaczyłem odlatującą piramidę z okiem w środku, spod piramidy wydobywał się dym tak jak to się dzieje gdy startują promy kosmiczne. Pomyślałem "o rany, ona startuje" i się obudziłem, nie czułem strachu. Tło tej sytuacji (za oknem/balkonem) było jak z banknotu jednodolarowego, ciemne o zielonym odcieniu.

dol1.JPG

Edited by misiek13

A z czym Ci się osobiście bezpośrednio kojarzy ten symbol?

Bo co do reszty to moim zdaniem jest tak:

W klubie jest Ci ciasno, co może wskazywać na jakiś dyskomfort w relacjach towarzyskich, może za mało prywatności, poczucie bycia ograniczanym przez otoczenia (uczucie ciasnoty i tłoku).

Wyjście na balkon zarówno jak wyjrzenie przez okno może zaś nawiązywać do zmiany, poszerzenia własnych perspektyw...

Oko opatrzności to może po prostu zwykła opatrzność, na którą liczysz w tym całym poszerzaniu swoich perspektyw?

A z czym Ci się osobiście bezpośrednio kojarzy ten symbol?

W tej chwili ten symbol rozumiem tak jakby opuszczało mnie coś co zawsze było przy mnie, czuwało nade mną.

Oko opatrzności to może po prostu zwykła opatrzność, na którą liczysz w tym całym poszerzaniu swoich perspektyw?

Przez taką interpretację ze snu wynika, że jestem w złym miejscu, które nie wpływa dobrze na moje samopoczucie i przez to szczęście ode mnie ucieka. Tylko dla czego wszystko za oknem wyglądało jak rysunek na banknocie?

Może chodzi o perspektywy finansowe?

A może równie dobrze tak Ci się teraz tylko wydaje, bo taki rysunek zobaczyłeś na obrazku z google i podświadomie wkomponowałeś go w sen...

Czas chyba zacząć się rozglądać za lepszą pracą.

Ostatnio widziałem taki rysunek w styczniu zeszłego roku jak oglądałem Skarby narodów z Nicolas'em Cage'em. Jak tylko się obudziłem zastanawiałem się nad tym niebem. Może film miał jakiś wpływ, ale u mnie we śnie uniosła się cała piramida a nie tylko jej fragment, no i nigdy się nie interesowałem takimi symbolami.

Przywiązywałem wagę jedynie do snu w którym chodzę po lesie i zbieram grzyby bo to znaczy, że pojawi się jakiś przypływ gotówki :D

Przy złożeniu, że miałby to być sen proroczy :3

No i oczywiście w zależności od czynników towarzyszących - jakie to był grzyby, w jakim były stanie, jaka była pogoda, akie emocje Ci towarzyszyły.

Sny jednak w przeważającej mierze oddają nei to co ma zajść w naszym życiu, a to co już zachodzi - w naszej jaźni. Plany, nadzieje, oczekiwania ale również lęki, wahania i obawy... to one najczęściej wychodzą w snach.

Proroczy sen miałem jeden, dwa lata temu. Po trzech miesiącach od tego jak mi się przyśnił cała sytuacja w nim zawarta miała miejsce, wiedziałem co powiedzą ludzi którzy mnie otaczają i jakie maja intencje, ale to już powinno być w innym dziale.

Dzięki za pomoc