Jump to content

Prośba o interpretację snu Samolot

palacco

Recommended Posts

Witam.Nie wiem czy był podobny temat.Bardzo często miewam sny o lecących samolotach.Ostatni był tak bardzo realistyczny że godzinę po przebudzeniu musiałem uspokajać swoje serce:).Śniło mi sie że siedziałem ze swoim ojcem na górce na której zwykle w zimie dzieciaki zjeżdżają na sankach,i gadałem o jakiś pierdołach.W pewnym momencie dość duży hałas za naszymi plecami spowodowal że obaj się obrociliśmy w kierunku skąd dobiegał.Zobaczyłem samolot lecący tak jakoś dziwnie bokiem ,wydawal się dość mały lecący z dużą prędkością.Po chwili dostrzegłem że jest to ogromny samolot pasażerski lecący w przechylonej pozycji o sporej odległości od miejsca w którym się znajdowalem jednak na tyle blisko że widziałem na spodzie tej maszyny wyraźny znak PLL LOT.Obaj w śnie stwierdziliśmy że samolot ma wyraźne probllemy i że najpewniej za chwilę sie rozbije.

Hałas silników byl przerażający.Miejsce w którym siedzieliśmy znajduję sie na terenie osiedla bloków,samolot bokiem wleciał pomiędzy budynki by za chwilę wyłonić się tak jakby skręcając w naszym kierunku zza tych budynków i udrzając bokiem o ziemie.

Wyraźnie tuz przed uderzeniem widac było że jest pozbawiony przednich drzwi (tak jakby zostały wyłamane) i co o zgrozo było najgorsze bardzo wyraźnie słyszałem przeraźliwe krzyki pasażerów!!(coś okropnego).Samolot uderzył w ziemię ale nie nastąpil żaden wubych.Urwał mu się jeden z silników i z ogromna prędkością zbliżał się do miejsca w którym siedzieliśmy.Strach który mnie wtedy sparaliżował był niesamowity.Położyłem się na ziemi w nadziei że ogromny silnik przeleci nad moją głową.Obudziłem się mając w pamięci cały czas ten przeraźliwy krzyk ludzi którzy w tym samolocie siedzieli.Może ktoś tez miewa sny o samolotach?Może ktoś wie co moga takowe oznaczać?.Dzięki za każdą odpowiedź.

Zwykle sny o wypadkach lotniczych ukazują nasze lęki przed porażką czy niepowodzeniem. Samolot przedstawia wówczas jakieś nasze wysokie ambicje, które mogą nie przetrwać zderzenia z rzeczywistością.

Wnikliwie analizując poprzednie przypadki snów o podobnej tematyce mam wrażenie że chyba nie dokońca może chodzić o to.Chociaż rzeczywiście jestem obecnie na rozstaju dróg kariery zawodowej:)Dzięki za odpowiedź,pozdrawiam serdecznie.