Athame Posted February 11, 2011 Share Posted February 11, 2011 No więc jestem w tym wszystkim nowa i chciałabym dowiedzieć się kilku rzeczy na ten temat.. liczę na waszą pomoc No więc... Co daje mi wizualizacja? Jak to robić? Wystarczy zamknąć oczy i to widzieć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szerszen Posted February 11, 2011 Share Posted February 11, 2011 Nie, dobra wizualizacja pozwala Ci nie tylko widzieć, ale też "poczuć" innymi zmysłami - dotykiem, smakiem, węchem... A robi się to treningiem. Zacznij od jabłuszka... a potem je przekrój na pół i zjedz... tak abyś częściowo nasyciła głód. Wtedy będzie to dobra wizualizacja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athame Posted February 11, 2011 Author Share Posted February 11, 2011 Dzięki ale w sumie po co się to robi? :> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szerszen Posted February 11, 2011 Share Posted February 11, 2011 Aby później łatwiej materializować... swoje cele. Ma to też swoją wadę... potencjalny przeciwnik w starciu może stać się dla Ciebie również częściowo materialny - jego ciosy będą boleć i zadawać rany wręcz fizyczne. Cóż są metody i konsekwencje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athame Posted February 12, 2011 Author Share Posted February 12, 2011 Tzn. że jeśli będę wizualizować np. pasek na zakończenie roku szkolnego to, to pomoże mi w tym ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szerszen Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 Jeśli się nie weźmiesz za naukę... to obawiam się że nie. "Materialne" sposoby realizacji celów "na planie materialnym" są prawie zawsze łatwiejsze niż wysiłek magiczny jaki trzeba włożyć w ich realizację... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rytus Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 Wizualizacja pozwala ci szerzej patrzeć na wszystko. Ułatwia osiąganie celów. Buduje wyobraźnie. Polepsza pamięć. I przede wszystkim jest to podstawa wielu działań magicznych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurE Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 Dobra zaczynam trening, ale opiszecie dokładniej ten sposób z jabłkiem ? Jak to zebym nasycił głód? Chodzi to już o fizyczne nasycenie chyba czy nie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arshi Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 Jak cos takiego probuje to tylko nachodzi chec na jablko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pit Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 Wiele lat uprawiam wizualizacje,i wiem jedno takie sztuczne najedzenie się za pomocą wyobrażni to pic na wodę ,to oszukiwanie samego siebie ,żołądka nie oszuka niestety . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pit Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 Wizualizacja (Świadomy Sen Bądź Kreatywna Wyobraźnia ) - Wzmacnia Poczucie Siebie,Pobudza wyobraźnie,a jednocześnie twój odbiór rzeczywistości jest klarowniejszy ,Daje Ci Większą Pewność Siebie,Rozwija Osobowość ,Wzmacnia Twoją Wolę i Odwagę W pokonywaniu przeszkód na drodze życiowej ,Zwiększa Zdolności w Nauce Oraz Ogólnie Intelektualne . Niestety to praca twojego Ducha ,Lecz ty Musisz Zrealizować to co Sobie zwizualizowałeś ,czyli Wprowadzić to w Czyn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myszka90 Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 jeśli będziesz wizualizować a będziesz miec obawy i jak zostało wyżej napisane twierdzic że to pic na wodę, to z pewnością ci się nie zrealizuje, musisz przesiąknąć całą sobą jeśli chodzi o wizualizację, ja praktykuję to od lat i co chcę to przyciągam, zawsze stają mi na drodze osoby , bądź sytuacje dzięki którym przybliżam się do zamierzonego przeze mnie celu. Nie mozna nigdy wątpić. Jeśli np, marzy ci sie dom z ogrodem to nie jest to powiedziane że za miesiąc za dwa,bo np. ty tak chcesz wygrasz albo dostaniesz w spadku jakiś dom, jednym słowem że spanie ci z nieba. Chodzi o to, że wszechświat podsuwa ci wiele możliwości aby dotrzeć do obranego przez ciebie celu, aby marzenie o domku ci się zrealizowało. Np możesz dostać jakąś atrakcyjna ofertę pracy, dzieki której będzie cie stac na kupno takiego domku, możesz poznać wpływowe osoby które ci to umożliwią, różnorodne sytuacje oraz wydarzenia zostaja ci podsunięte, ale musisz miec oczy oraz uszy szeroko otwarte aby nie przepuścić najbliższej okazji:)takich będzie mase, jeśli będziesz regularnie marzyła i z całych sił pragnęła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts