Aislinn Posted February 12, 2011 Share Posted February 12, 2011 (edited) ĆWICZENIE ZAKOŃCZONE W czwartek (10 lutego) dokądś jechałam. 1. Dokąd? 2. Jakimi środkami transportu (dwoma)? 3. Jak długo trwała moja podróż? 4. W czasie podróży ktoś mnie zirytował - kto (płeć, wygląd, narodowość) i czym? Odpowiedź jutro wieczorem albo w poniedziałek, zależy od zainteresowania Edited February 14, 2011 by Aislinn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arivo Posted February 12, 2011 Share Posted February 12, 2011 W czwartek (10 lutego) dokądś jechałam. 1. Dokąd?...8 buław...do kraju zielonego i gorącego... 2. Jakimi środkami transportu (dwoma)?...as denarów,6 buław... najpierw pociągiem,lub samolotem,potem samochodem... 3. Jak długo trwała moja podróż?...3 mieczy,królowa mieczy,7 pucharów...miała trwać krócej.ale się przedłużyła...myślę,że zmieściłaś sie w dobie.. 4. W czasie podróży ktoś mnie zirytował - kto (płeć, wygląd, narodowość)...Król buław,Kochankowie,Pustelnik... ..Był to mężczyzna raczej szczupły,rudy...cudzoziemiec z kraju gdzie mężczyźni długo się noszą....jakieś tuniki.....brodaci z nakryciem głów... i czym? Wieża,2 monet...coś niósł...bagaże ...jakiś niefortunny manewr i coś spadło,upadło i się roztrzaskało.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olkacool Posted February 12, 2011 Share Posted February 12, 2011 Dokąd Śmierć zagranica raczej (już kilka razy karta pokazała mi miejsce poza granicami miasta czy państwa, albo "otoczone" przez mur np 1 środek transportu 3 Buław Samochód/Autobus/Pociąg 2 środek transportu Sprawiedliwość samolot?.. gdzieś gdzie każdy ma swoje miejsce odgórnie przeznaczone (np. na bilecie jest nr) Ile godzin podróży 7 monet Między 4 a 14h zawsze mnożę lub dzielę na 2 płeć Paź Buław ha, albo dziecko, kobieta lub młody chłopak ..ale stawiam na mężczyznę jednak lub chłopca wygląd As Mieczy/Diabeł kanciasty, szczupły..może jakiś z bliznami albo dziwny, niepokojący wygląd, albo miał brodę? albo "pokraczny" .. Wisielczy humor mam dzisiaj.. ;P narodowość Księżyc Może jakiś arabski kraj? albo jakiś obcy nam Europejczykom, obca kultura, znana nam z książek.. czym zirytował Koło/Cesarzowa może kobiety traktował "z góry", przedmiotowo.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
carotina Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 1. Dokąd? - 10 Kielichów - w odwiedziny do rodziny. 2. Jakimi środkami transportu? 9 kilelichów, 5 denarów - ktoś cię podwiózł autem a potem na piechotę 3. Jak długo trwała podróż? Bardzo krótko, może z godzinkę. Była bardzo chaotyczna, przerywana i raczej nieprzyjemna. 4. Kto zaczepiał? Jakiś sprzedawca albo inny nagabywacz, mężczyzna starszy 35-45 lat. Chciał ci coś ofiarowac, sprzedac ale cię przy tym adorował i to cię wkurzało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Villandra Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 W czwartek (10 lutego) dokądś jechałam. 1. Dokąd? Król kielichów, Słońce, 5 mieczy - za wodę, do innego kraju (cieplejszego niż nasz) w odwiedziny do kogoś, mężczyzny, kogo może znasz z dzieciństwa ale w niemiłych okolicznościach Wasze drogi się rozeszły 2. Jakimi środkami transportu (dwoma)? Paź kielichów - myślę, że musiałaś przekroczyć jakąś rzekę lub inny zbiornik więc może samolotem a potem 9 buław - autobusem, autokarem, samochodem 3. Jak długo trwała moja podróż? Pąź mieczy - dość długo i widać, że była ona trochę denerwująca i męcząca 4. W czasie podróży ktoś mnie zirytował - kto (płeć, wygląd, narodowość) i czym? płeć - Kochankowie, Królowa buław - chyba kobieta, ale możliwe, że nie była sama wygląd - As mieczy - wysoka, ostre rysy, szczupła, narodowość - 3 kielichy - rejony Morza Śródziemnego, Włoszka lub Greczynka lub innego ciepłego kraju czym - Siła - może głośno się zachowywała, była wulgarna i przemądrzała, może się przepychała lub wdała w jakąś bójkę, nie panowała nad sobą, może była pod wpływem alkoholu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agnieszka1982 Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 1. Dokąd?rycerz buław,rycerz mieczy,v pucharów - spotkac sie z jakims mezczyzną/strata/pozegnanie przyjaciela/zamkniecie przeszlosci zta osobą 2. Jakimi środkami transportu (dwoma)?sprawiedliwosc,wisielec,cesarz/mozliwe,ze dwoma poniewaz waga w karcie sprawiedliwosci moze o tym decydowac/autobus,pociąg 3. Jak długo trwała moja podróż?świat - tutaj jedną karte wybrałam i stawiam,ze cały dzień do 21h 4. W czasie podróży ktoś mnie zirytował - kto (płeć, wygląd, narodowość) i czym? ;)jakiś mężczyzna,możliwe,ze z rodziny rude lub blond włosy,ciemna karnacja lub śniada ,chyba nieźle usytuowany finansowo(VI denarów,Xdenarów,VIII buław) Jestem ciekawa,bo dawno nie pracowałam z kartami pozdrawiam i czekam na odpowiedzi;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aislinn Posted February 13, 2011 Author Share Posted February 13, 2011 (edited) W czwartek (10 lutego) dokądś jechałam. 1. Dokąd?...8 buław...do kraju zielonego i gorącego... 2. Jakimi środkami transportu (dwoma)?...as denarów,6 buław... najpierw pociągiem,lub samolotem,potem samochodem... 3. Jak długo trwała moja podróż?...3 mieczy,królowa mieczy,7 pucharów...miała trwać krócej.ale się przedłużyła...myślę,że zmieściłaś sie w dobie.. 4. W czasie podróży ktoś mnie zirytował - kto (płeć, wygląd, narodowość)...Król buław,Kochankowie,Pustelnik... ..Był to mężczyzna raczej szczupły,rudy...cudzoziemiec z kraju gdzie mężczyźni długo się noszą....jakieś tuniki.....brodaci (to on miał bródkę ) z nakryciem głów... i czym? Wieża,2 monet...coś niósł...bagaże ...jakiś niefortunny manewr i coś spadło,upadło i się roztrzaskało.... Dokąd Śmierć zagranica raczej (już kilka razy karta pokazała mi miejsce poza granicami miasta czy państwa, albo "otoczone" przez mur np 1 środek transportu 3 Buław Samochód/Autobus/Pociąg 2 środek transportu Sprawiedliwość samolot?.. gdzieś gdzie każdy ma swoje miejsce odgórnie przeznaczone (np. na bilecie jest nr) Ile godzin podróży 7 monet Między 4 a 14h zawsze mnożę lub dzielę na 2 płeć Paź Buław ha, albo dziecko, kobieta lub młody chłopak ..ale stawiam na mężczyznę jednak lub chłopca wygląd As Mieczy/Diabeł kanciasty, szczupły..może jakiś z bliznami albo dziwny, niepokojący wygląd, albo miał brodę? albo "pokraczny" .. Wisielczy humor mam dzisiaj.. ;P narodowość Księżyc Może jakiś arabski kraj? albo jakiś obcy nam Europejczykom, obca kultura, znana nam z książek.. czym zirytował Koło/Cesarzowa może kobiety traktował "z góry", przedmiotowo.. 1. Dokąd? - 10 Kielichów - w odwiedziny do rodziny.2. Jakimi środkami transportu? 9 kilelichów, 5 denarów - ktoś cię podwiózł autem a potem na piechotę 3. Jak długo trwała podróż? Bardzo krótko, może z godzinkę. Była bardzo chaotyczna, przerywana i raczej nieprzyjemna. 4. Kto zaczepiał? Jakiś sprzedawca albo inny nagabywacz, mężczyzna starszy 35-45 lat. Chciał ci coś ofiarowac, sprzedac ale cię przy tym adorował i to cię wkurzało. W czwartek (10 lutego) dokądś jechałam. 1. Dokąd? Król kielichów, Słońce, 5 mieczy - za wodę, do innego kraju (cieplejszego niż nasz) w odwiedziny do kogoś, mężczyzny, kogo może znasz z dzieciństwa ale w niemiłych okolicznościach Wasze drogi się rozeszły 2. Jakimi środkami transportu (dwoma)? Paź kielichów - myślę, że musiałaś przekroczyć jakąś rzekę lub inny zbiornik więc może samolotem a potem 9 buław - autobusem, autokarem, samochodem 3. Jak długo trwała moja podróż? Pąź mieczy - dość długo i widać, że była ona trochę denerwująca i męcząca 4. W czasie podróży ktoś mnie zirytował - kto (płeć, wygląd, narodowość) i czym? płeć - Kochankowie, Królowa buław - chyba kobieta, ale możliwe, że nie była sama wygląd - As mieczy - wysoka, ostre rysy, szczupła, narodowość - 3 kielichy - rejony Morza Śródziemnego, Włoszka lub Greczynka lub innego ciepłego kraju czym - Siła - może głośno się zachowywała, była wulgarna i przemądrzała, może się przepychała lub wdała w jakąś bójkę, nie panowała nad sobą, może była pod wpływem alkoholu 1. Dokąd?rycerz buław,rycerz mieczy,v pucharów - spotkac sie z jakims mezczyzną/strata/pozegnanie przyjaciela/zamkniecie przeszlosci zta osobą2. Jakimi środkami transportu (dwoma)?sprawiedliwosc,wisielec,cesarz/mozliwe,ze dwoma poniewaz waga w karcie sprawiedliwosci moze o tym decydowac/autobus,pociąg 3. Jak długo trwała moja podróż?świat - tutaj jedną karte wybrałam i stawiam,ze cały dzień do 21h 4. W czasie podróży ktoś mnie zirytował - kto (płeć, wygląd, narodowość) i czym? jakiś mężczyzna,możliwe,ze z rodziny rude lub blond włosy,ciemna karnacja lub śniada ,chyba nieźle usytuowany finansowo tego niestety nie wiem, ale na takiego wyglądał (VI denarów,Xdenarów,VIII buław) Jestem ciekawa,bo dawno nie pracowałam z kartami pozdrawiam i czekam na odpowiedzi;) 1. Dokąd? Jechałam przez pół Polski do rodzinnego domu w odwiedziny do rodziców i siostry. 2. Jakimi środkami transportu (dwoma)? Najpierw pociągiem, później samochodem. 3. Jak długo trwała moja podróż? Nieco ponad 9 godzin. 4. W czasie podróży ktoś mnie zirytował - kto (płeć, wygląd, narodowość) i czym? Mężczyzna, Anglik - szczupły, z czarnymi włosami i kozią bródką Miał też okulary i jechał z dziewczyną. Zirytował mnie tym, że śmiał się z mężczyzny z naszego przedziału, bo jadł kanapki na korytarzu patrząc przez okno... Dzięki za udział w ćwiczeniu Edited February 13, 2011 by Aislinn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Villandra Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 dzięki za ćwiczenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts