Guest Rokka Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 Śniło mi się, ze wychodzę z bloku i idę trawnikiem. Trawa była zielona, ale rozmoknięta, jak po deszczu. Z okna w bloku dziewczynka rzuca spinacze, mówię jej, żeby przestała, ona się chowa, a na jej miejsce wygląda inna dziewczynka, chyba jej siostra, w okularkach i wychyla się, mówiąc, ze to taka zabawa. Karze jej się przestać tak mocno wychylać ale ona po prostu wypada i wali głową w chodnik. Śmierć na miejscu ;/ Co to może oznaczać, czy to ważny sen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hotkot Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 Witaj, jakie masz mysli do snu? Co Ci kojarzy się, kogo przypomina dziewczynka, blok? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephira Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 Jejku, to wygląda jak taki banał - Ty kogoś ostrzegasz, a ktoś swoje. Zachowuje się jak dziecko to sobie może zrobić kuku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rokka Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 Trochę to było dziwne, bo blok przypominał miejsce zamieszkania mojej starszej siostry,a te dziewczynki przypominały mnie. Tylko jedna była hmm rozważna a druga romantyczna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephira Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 Więc może sama siebie przed czymś przestrzegasz w obawie, że będziesz cierpieć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rokka Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 Nie, bo zabiła się właśnie ta rozważna ;/;/;/ :D:D Choć pozory czasem mylą ;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Empress Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 Jak na moje oko (w zarysie ogólnym bo nie znam szczegółów z Twojego życia żeby moc się odwołać do jakichś wydarzeń albo powiązać to z jakaś sytuacją w Twoim życiu) to sen który pokazuje Twój światopogląd bądź odzwierciedla Ciebie w podejściu do życia, do danej sprawy jeśli jakaś ważna teraz się dzieje w Twoim życiu. Jak sama zauważyłaś dwie dziewczynki mogą być Twoim alter-ego. Ale po kolei. Mokra świeża trawa, małe w sensie młode dziewczynki to symbolika świeżości i niewinności,jeszcze braku dojrzałości takiej jak mają dorośli, a także początku i czegoś nowego, dopiero co rozwijającego się jak ta trawa. Pierwsza dziewczynka wyrzuca spinacze które de facto mają trzymać coś (pranie, zdjęcia na sznurku itp) żeby nie spadło - więc jakby zapowiada że zaraz coś może się stać, odpaść/wypaść. Ta postać spełniła swoją role i następnie chowa się. Druga dziewczynka wypada z okna i twierdzi ze to zabawa która de facto skończyła się śmiercią - postępowanie obu dziewczynek nie jest logiczne tak jak zachowanie dzieci które nie umieją jeszcze przewidzieć wydarzeń w łańcuchu przyczynowo-skutkowym. Śmierć dziewczynki oznacza więc zakończenie tego etapu i pewną dojrzałość osoby która śni i zapowiada jej "wydoroślenie" To że ta która zmarła była w okularach może świadczyć o tym że były one pomocne w lepszym widzeniu "świata" dlatego to ona wydawała się ta roztropna i "mądrzejsza". Symbole trawy, spinaczy i okularów są tu alegorią i nie mają kluczowego znaczenia. To że było dwie dziewczynki może oznaczać przechodzenie z jednego stanu w drugi, z infantylności do dojrzałości i odpowiedzialności. Pora dorosnąć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rokka Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Ciekawe, tym bardziej, ze mam ponad 30 lat i dawno już dorosłam. Ale sądzę, ze może chodzić o jakieś zmiany w moim życiu, może zmiany w podejściu do jakiejś sprawy. Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hotkot Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Witaj, mało podałaś skojarzeń więc mogę się, pomylić. Nie pokłóciłaś sie ostatnio z siostrą? Czy ją określiłabyś jako rozważną? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rokka Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 hej, nie i przypomniało mi się, ze na koniec pomyślałam, ze matka tej dziewczynki ma przerąbane teraz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephira Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Ja tam się trzymam pierwotnej mojej wizji - że chodzi o kogoś z zewnątrz. Ty jesteś obserwatorem sytuacji i doradcą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hotkot Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Wydaje mi się, że jest w Tobie konflikt dotyczący jakiś Twoich pragnień, z jednej strony próbujesz je uratować, mówisz, żeby się schowała, ale nie udaje Ci się ich uratować roztrzaskują się, a Ty będziesz miała przerąbane. Próbujesz siebie przed czymś powstrzymać, ale to się nie udaje. Mogę się mylić, bo jesteś oszczędna w słowa. Może wcale nie hcesz wiedzieć co on znaczył. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rokka Posted February 16, 2011 Share Posted February 16, 2011 Oszczędna w słowach. ;p A co mam dodać skoro już cały sen opisałam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts