NeoNówka Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych pogłębianiem wiedzy o Tarotowym Portrecie Psychologicznym. Dział ma służyć nauce i wymianie doświadczeń tylko i wyłącznie w temacie Tarotowego Portretu Psychologicznego. Każdy obowiązany jest samodzielnie sporządzić swój portret oraz go zinterpretować i dopiero wówczas mogą interpretować go inni. Wszelkie prośby o sporządzenie i interpretację portretu nie będą akceptowane w żaden sposób i nie będą dopuszczane do publikacji. Konstrukcja i wstępne informacje zamieszczone są tutaj: http://www.ezoforum.pl/portret-psychologiczny/32050-portret-psychologiczny.html Jeżeli stwierdzicie, że konieczne jest stworzenie tematu, który będzie od początku poruszał problem samej konstrukcji portretu, ja jestem otwarta na tego typu propozycje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoNówka Posted February 24, 2011 Author Share Posted February 24, 2011 Czy uważacie, że lepiej byłoby tworzyć tematy w formie np pozycja pierwsza mag i tu omawianie tej Karty na danej pozycji, czy lepiej ogólnie np pozycja pierwsza i tam rozmowy o wszystkich Kartach po kolei? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Erza Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 wydaje mi się, że opcja pierwsza jest bardziej przejrzysta, pomimo tego, że będzie więcej postów pod każdą pozycją, np pozycja pierwsza mag mogłyby się tworzyć rozmowy, dyskusje, z których wszyscy uczestnicy mogliby podzielić się swoimi spostrzeżeniami na dany temat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ancol Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 Zdecydowanie jestem za pierwszą opcją. Będzie to zdecydowanie wygodniejsze i łatwiej będzie można odnaleźć daną kartę na danej pozycji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika88 Posted February 25, 2011 Share Posted February 25, 2011 Zdecydowanie jestem za pierwszą opcją. Będzie to zdecydowanie wygodniejsze i łatwiej będzie można odnaleźć daną kartę na danej pozycji Popieram ten pomysł, niemniej jednak zdecydowanie brakuje mi tutaj kart odwróconych, a z tego co wiem mają również kluczowe znaczenie w portrecie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoNówka Posted February 25, 2011 Author Share Posted February 25, 2011 Nie możemy robić wszystkiego na raz. Myślę, że może w tych samych tematach możemy poruszać problem Kart odwróconych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika88 Posted February 26, 2011 Share Posted February 26, 2011 Nie możemy robić wszystkiego na raz. Myślę, że może w tych samych tematach możemy poruszać problem Kart odwróconych. To dobry pomysł!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoNówka Posted February 26, 2011 Author Share Posted February 26, 2011 z tym, że jak na razie widzę więcej czytających niż udzielających się w dyskusji. Czy sądzicie, że większą mobilizacją do rozmów byłoby ograniczenie możliwości czytania i pisania tylko dla super userów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ancol Posted March 1, 2011 Share Posted March 1, 2011 Muszę przyznać, że bardzo mnie smuci fakt, że tak mało użytkowników bierze czynny udział w interpretacji portretu... hmm... czemu? czyżby brak zainteresowania? :mutny: Miło by było zobaczyć większą ilość uczestniczących i ich interpretację... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoNówka Posted March 2, 2011 Author Share Posted March 2, 2011 Sadząc po ilości odwiedzin poszczególnych wątków jest więcej czytających. Może jednak Ktoś dołączy do dyskusji o Kartach? Skończymy pozycje pierwszą i może byśmy się wzięły za coś bardziej problematycznego? Może powiedzcie, która pozycja sprawia najwięcej kłopotów i wspólnie bysmy ją przerobili. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ancol Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 Ok, chętnie Coś monika88 wspominała, że przydałoby się omówić pozycje odwrócone... hmm...od siebie mogę dodać, że pozycja 4 jest na ogół dość problematyczna, bo przedstawia lęki i kompleksy często nieuświadamiane... co Wy o tym myślicie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoNówka Posted March 2, 2011 Author Share Posted March 2, 2011 ja jestem za oczywiście. Ale co z resztą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patsy Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 poudzielam się z Wami:) ale najpierw chcecie omówić pozycje proste wszystkie?(same AW?)czy potem dopiero odwrócone? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoNówka Posted March 2, 2011 Author Share Posted March 2, 2011 w sumie jeśli chcesz Patsy to poruszaj problem odwróconych. Byle nie porządek był w wątkach tematycznie, a pozycje odwrócone są jak najbardziej wskazane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ancol Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 patsy super, że dołączyłaś do nas ) Ja jestem jak najbardziej za odwróconymi... musimy tylko wyraźnie zaznaczyć w danym wątku, że konkretna informacja, tyczy się karty odwróconej czyli takiej, która występuje 2 razy w danym portrecie (od pozycji 1 do 6):_kwadr: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patsy Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 tzn ja kiedyś stosowałam pozycje proste i odwrócone,teraz jestem tylko za prostymi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoNówka Posted March 2, 2011 Author Share Posted March 2, 2011 Patsy ale w portrecie jeśli Karta pojawia się 2 razy traktujemy ją jako odwróconą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patsy Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 Patsy ale w portrecie jeśli Karta pojawia się 2 razy traktujemy ją jako odwróconą. ja zawsze rozkladam z jednej talii,wiec nie moga sie karty powtorzyc,nie slyszalam o tym:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoNówka Posted March 3, 2011 Author Share Posted March 3, 2011 Patsy poczytaj ten temat http://www.ezoforum.pl/portret-psychologiczny/32050-portret-psychologiczny-9.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patsy Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 dzieki serdecznie:) sama zrobilam sobie taki rozklad portretu i jestem w szoku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts