Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A jakoś Winna mi się też tak skojarzyło jak zobaczyłam Twój nick ;)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Bezimiennaa - banalne, ale Kaśka (moje imie) bylo zajęte, więc zostałam bezimiennaa (przez jedno "a" również było zajęte :D)

• 2 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

Za moim nickiem Akir nie stoi żadna historia, przesłanie, czy ukryta treść. Rejestrując się na forum postanowiłem użyć jakiegoś nowego, nie używanego przeze mnie dotychczas na żadnym innym forum, czy stronie, nicka. I taki oto pomysł na nick mi wpadł do głowy.

Edytowane przez Akir
Napisano

Od imienia. Dodając jedną literę oddałam siebie (jakkolwiek to brzmi).

Napisano

Anien... a tak się jakoś wymyśliło... nie mam pojęcia skąd, po co, dlaczego... ale mi się podoba :P

Napisano

Troxet... hm... chyba gdzieś widziałam podobny, ale upierałam się przy moim innym "uniwersalnym" nicku. Obecnie wszystkie nowe konta mam na Troxet i jakoś mi się ta nazwa podoba ;p

Napisano

MalinowaPrincess - właściwie nie wiedziałam jaki nick wybrać,więc jest ten. 'malinowa' bo uwielbiam jeść maliny. ; p

• 4 tygodnie później...
Napisano

Wybrałam nick, który pośrednio łączy sie z moją działalnością na innym forum, a równocześnie nie jest moim nickiem "stałym", tzn mam taki jeden, po którym można mnie niemal wszędzie w necie zczaić, ale coraz bardziej wybiórczo podchodzę to tego, co potencjalni szukający mieliby o mnie wiedzieć;-)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Młodsza forma starszego imienia, dotyczy wydarzeń sprzed 4 lat, o których nie mogę wspominać. Mogę tylko dodać, że zostało mi nadane. :)

Napisano

Na tym forum miałam być Fiołeczkiem [moje ukochane kwiatki :)], ale niestety ten nick był już zajęty [Ghhhrrrrr! ;)] i użyłam mojego drugiego nicka Cosmo. Cosmo od kosmity, bo ja to zdecydowanie nie z tego świata jestem :D

Napisano

a ja aisakgerber od mojego imienia kasia na opak aisak , a gerber od papek dla maluchów do jedzenia

Napisano

hmmmm, aż zaczynam żałować, że nie wymyśliłam czegoś bardziej ambitnego ;)

Ona bo jestem kobietą i 77 rok urodzenia, banalnie do bólu ;)

Napisano

Layla: legendarna piosenka Erica Claptona (uwielbiam, a poza tym mój znajomy miał w zwyczaju ją podśpiewywać, na co ja dość nerwowo reagowałam), a 88 to oczywiście rok urodzenia.

Napisano

Mimbla - to z Muminków, w dzieciństwie uwielbiałam słuchowisko o Muminkach :wstydnis:

A to centrum to dlatego, że z mazowieckiego jestem

• 2 tygodnie później...
Napisano

Nie Umiem Ubierać Myśli w Słowa - zawsze tak o sobie mówiłam i nadal tego nie zaprzeczę. W skrócie N.U.U.M.S. - nadane mi baaaaabrdzo dawno temu. Nikomu oczywiście nie chce się mówić całym skrótem. Zostałam więc Nu, czasami pisana przez dwa "uu" - Nuu. Ot, cała filozofia.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Erza Scarlett - od postaci w anime, ale częściowo również od Scarlett O'Hary - mojej ulubionej postaci literackiej i filmowej. :)

Gość alathea
Napisano

myslalam wlasnie o tej Scarlett :)

zapisujac sie na forum szukalam nicka, ktory dobrze by odzwierciedlal moje cechy charkteru

Bagheera to pantera z Ksiegi dzungli - opiekuncza, troche nieodpwiedzialna (nienaumyslnie),

chodzaca wlasnymi drogami, sybarytka, czasem rzucajaca sie nerwowo ;)

Napisano
myslalam wlasnie o tej Scarlett :)

:)))

Bagheera lubiła leżeć na drzewie i machać ogonem. :)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

FullMoon- pełnia księżyca

jak ten księżyc na niebie, którego nikt nie dosięgnie, samotnie wędruje po nieboskłonie, z ukrycia raz wychodzi cały ;)

Dla wszystkich i dla nikogo zarazem. Tajemniczy, niewiadomo skąd... cała ja :)

Napisano
Erza Scarlett - od postaci w anime, ale częściowo również od Scarlett O'Hary - mojej ulubionej postaci literackiej i filmowej. :)

Scarlett to również moja ulubiona postać z reszta jak książka i film :)

Mój nick jest od gwiazdy hehehe ale nie dlatego że ja jestem gwiazdą :) tylko od mojego motta życiowego: Per aspera ad ASTRA :)

• 2 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

Azi'ucel Dahak to kombinacja : Azi Dahak oraz Azal'ucel

Azi Dahak = Zahak, po tym jak został pocałowany przez Ahrimana stał się Azi Dahaką

Azi = Wąż lub smok

Dahak = 10 grzechów

Azi Dahaka = Wąż/smok mający 10 grzechów (adwersaryczny smok)

Azal'ucel to kombinacja : Azazel oraz Lucifer, sigiliczna unia tych 2 bytów, symbolizująca ciemną i jasną stronę Lucyfera połączoną w jeden byt. Święty Anioł Stróż. Ciemność i światłość. Dzień i noc.

Azi'ucel Dahak = Adwersaryczny smok światła i ciemności, oświecony, idealny, perfekcyjny, adwersarz.

Edytowane przez Aziucel Dahak
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Imię (i nazwisko?) czerkieskiego poety z książki "Moje wspomnienia" Aleksandra Jełowickiego. Bardzo fajnie brzmi według mnie, więc sobie pozwoliłem wykorzystać ku własnym korzyściom :)

Napisano

No La Papesse wiadomo, papieżyca - karta Tarota, tyle że po francusku. :P

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Mój to tajemnica haha, ok, zaczerpnięty, zainspirowany pewną bajką :)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Zbyt oryginalnej historii mój nick nie ma. ;) Jest to Megajra, jedna z greckich erynii. Mitologia grecka jest mi dość bliska, poza tym mam na imię Małgorzata = Megan = Meg = Megajra. ;)

• 6 miesięcy temu...