U-boot Napisano 3 Marca 2011 Napisano 3 Marca 2011 opowiedzcie mi o niebie/nowym świecie przyszłości o wyższym celu do ktorego zapragnę dążyć... tyle sie mówi o piekle a nic o krainie marzen o której filozofom sie nawet by nie przysniło co wiemy o tym miejscu? Cytuj
Rytus Napisano 4 Marca 2011 Napisano 4 Marca 2011 Skąd wiesz, że ono istnieje w ogóle? To akurat jest dobre pytanie. Najpierw trzeba odpowiedzieć sobie czy ono istnieje i czym jest. Dopiero potem można opisać jak wygląda. Bo dla każdego niebo jest czymś innym. Cytuj
befadka Napisano 4 Marca 2011 Napisano 4 Marca 2011 Dokładnie :-) Tyle się mówi o piekle i niebie tylko czy one istnieją ? Jak tam jest ? myślę że nikt na tej ziemi nie jest w stanie nam powiedzieć bo fizycznie tam nie był , a jeśli nawet są ludzie którym dane było to zobaczyć to ciężko odróżnić tych co ściemniają a tych co mówią prawdę . To były moje pytania które mnie kiedyś męczyły, szukałam na nie odpowiedzi lecz nie znalazłam bo to sfera Sacrum tego co święte , trzeba uwierzyć żeby cieszyć się Niebem jakkolwiek go pojmujemy :-) Tutaj najlepiej jak dla mnie widać wolną wolę którą nam Bóg dał :-) Cytuj
Gość Masterus Patricius Napisano 4 Marca 2011 Napisano 4 Marca 2011 Niebo i piekło są tylko dogmatami dualistycznymi które nas ograniczają ;]. Czy ktoś był w tzw. niebie, myślę że tak. R.Monroe opisywał kilka podróży do tzw. wymiaru buddyczego(nazwa nadana przez Bruce Moena) w którym doświadczamy nieskończonej miłości . Również sam Bruce podróżował po tym wymiarze. Czy można go nazwać niebem, chyba tak. Cytuj
KataMusica Napisano 4 Marca 2011 Napisano 4 Marca 2011 R.Monroe opisywał kilka podróży do tzw. wymiaru buddyczego(nazwa nadana przez Bruce Moena) w którym doświadczamy nieskończonej miłości . A w której książce? Tzn. wiem, że opisywał ten równoległy świat, w którym jakby wcielał się w inną osobę. Ale chyba nie o tym mówisz Cytuj
Gość Masterus Patricius Napisano 4 Marca 2011 Napisano 4 Marca 2011 Nie pamiętam dokładnie, bo dawno czytałem. Z tego co kojarze mówisz o strefię 3. Która jest uznawana za trzeci rodzaj oobe.(po strefie czasu rzeczywistego i projekcji astralnej). Cytuj
KataMusica Napisano 4 Marca 2011 Napisano 4 Marca 2011 Czekaj, też nie pamiętam, jak on to tam "podpisał" , ale nie pamiętasz w której książce to czytałeś? Czy w tej "Najdalsza podróż" i tam właśnie ten równoległy Świat opisywał, czy w innej? Cytuj
KataMusica Napisano 4 Marca 2011 Napisano 4 Marca 2011 haha dobra dużo mi to nie dało, ale może kiedyś te 2 pozostałe przeczytam, to pogadamy! :> Cytuj
Pit Napisano 4 Marca 2011 Napisano 4 Marca 2011 Niebo Jest w Nas ,Niebo jest wtedy kiedy czujemy się: Śczęśliwi ,Bez Problemów - Zdrowotnych - Tak Psychicznych jak i Fizycznych ,Oraz Osobistych i Zawodowych . Cytuj
KataMusica Napisano 4 Marca 2011 Napisano 4 Marca 2011 Niebo Jest w Nas ,Niebo jest wtedy kiedy czujemy się: Śczęśliwi ,Bez Problemów - Zdrowotnych - Tak Psychicznych jak i Fizycznych ,Oraz Osobistych i Zawodowych . To takie ogólne stwierdzenie, jako pewnego rodzaju odczucie. Jednak swoje Niebo chyba inaczej bym odczuwała, nie wiem jak...Jeszcze mnie taki zaszczyt nie spotkał Cytuj
Pit Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 Dokładnie ,tak Opisywało/Określało Swoje Doznania Wielu Oświeconych W Histori Ludzi ,jakby stali się Całym Światem a Cały Świat góry ,doliny ,planety,i wszystko przepełniało Całe Wnętrze Człowieka ,doznanie jest tak nieziemskie że możemy tylko do Boga w zachwycie się zwrócić. Sam codziennie zresztą z Bogiem rozmawiam ,to wiem że tylko On/Bóg może Oświecić Duszę Człowieka z Daawnych Grzechów, i Rozjaśnić Umysł Z Wszelkich Iluzji Które Zaciemniają Umysł. Zwane jest to ILUMINACJONIZMEM czyli OŚWIECENIEM BOŻYM . Cytuj
Successfull Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 To takie ogólne stwierdzenie, jako pewnego rodzaju odczucie. Jednak swoje Niebo chyba inaczej bym odczuwała, nie wiem jak...Jeszcze mnie taki zaszczyt nie spotkał Spotkał tylko o tym nie wiesz. Wywołałaś w sobie stan wdzięczności, szczęścia, śmiejesz się, kochasz - wszystko to masz w sobie, to niebo jest. (jakakolwiek nazwa jest dobra, brak nazwy też jest dobry, chodzi o uczucie) Cytuj
antubis12 Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 wszystko macie opisane razem z piekłem wszystek grzech, niewdziczno i omylki precz byly odrzucone, by Trjca Przenajwitsza Ojciec, Syn i Duch w Cytuj
caliah Napisano 8 Marca 2011 Napisano 8 Marca 2011 wszystko macie opisane razem z piekłem O Rzeczach Ostatecznych Materiał obszerny, ale warty przemyślenia Dzięki Cytuj
antubis12 Napisano 8 Marca 2011 Napisano 8 Marca 2011 taka ciekawostka 1 wydanie tej książki święta pani sfinansował Marszałek Edward Rydz–Śmigły po wojnie była drukowana w konspiracji Cytuj
Pit Napisano 9 Marca 2011 Napisano 9 Marca 2011 Jesteś SzczęśliwySzczęśliwa ,Tak W Życiu =Prywatnym =Zawodowym =Osobistym ,Jednym słowem jesteś spełniony/spełniona Duchowo i Fizycznie . OTO NIEBO WEDŁUG MNIE . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi