Pit Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 ŚWIADOMOŚĆ czym ona tak naprawdę jest ,Jest ona Holograficznym odbiciem zewnętrznej rzeczywistości ,czymś Niematerialnym - Duchowym ,Ulotnym Jak Wiatr. Świadomość jest Naszymi Wymiarami-Poziomami Naszego Wewnętrznego Świata jakim jest Nasz Umysł ,Nasza Psychika Wraz Z towarzyszącymi jej Emocjami ,Uczuciami . Abby Utrzymać/Utrzymywać Świadomość Na Stałym Poziomie ,Nie Tracąc Przy Tym Zmysłów ,potrzebne jest nam Twarde Oprzyrządowanie Umysłu bądź Boskie Prowadzenie Jakimi Są :WIARA ,NADZIEJA I MIŁOŚĆ }INTUICJA . I Dobrze Gdy Codziennie O Tym Pamiętamy ,Ponieważ Świadomość Jak Mgła Jest Niezwykle Ulotna I Nietrwała. Cytuj
befadka Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 [quote name=Pit;321114 Twarde Oprzyrządowanie Umysłu bądź Boskie Prowadzenie Jakimi Są :WIARA ' date='NADZIEJA I MIŁOŚĆ }INTUICJA . I Dobrze Gdy Codziennie O Tym Pamiętamy ,Ponieważ Świadomość Jak Mgła Jest Niezwykle Ulotna I Nietrwała.[/quote] Pierwsze zdanie z cytatu bardzo mi się spodobało .Szukam tego czym dla mnie jest intuicja i z kad się we mnie wzięła i dlaczego potrafi przewidzieć przyszłość Co do tego, że jest ulotna mam mieszane odczucia, świadomość to nasze myśli nasze postrzegania które potem są kodowane w podświadomości NASZE MYŚLI TWORZĄ NASZĄ PRZYSZŁOŚĆ więc nie mogą być ulotne do końca bo zapisują się w naszym "komputerku" oczywiście na płaszczyźnie świadomości są nietrwałe dlatego powinniśmy je kontrolować i kierować się Wiarą Nadzieja Miłością i Intuicją to jest bardzo dobre zdanie Pit Cytuj
Pit Napisano 7 Marca 2011 Autor Napisano 7 Marca 2011 Poziomy Świadomości ,czy też wymiary naszej Psychiki to nie tylko podświadomość To cały nasz Wewnętrzny Świat ,Świat Naszych Uczuć ,gdzie uczucia i myśli nasze dzielą się na : 1. Nieświdomość Wspólną Wszystkim Ludziom czyli Zbiorową -Króleswo Archetypowych Symboli. 2. Nieświadomośćć Indywidualną czyli Osobistą . 3. Podświadomość -Rezerwuar/Pojemnik Wszystkich Archetypowych Symboli ,Które Ukazują Nam Się W Formie Symbolicznej W Marzeniach Sennych. 4. Przedświadomość - Na tym poziomie nasze Symboliczne Wyobrażenia wydobywają się na powierzchnię świadomości . 5. Świadomość -Tutaj Nasze Symbboliczne Wyobrażenia w wyniku przetworzenia przez nasz mózg ,ulegają przekrztałceniu ,i za pomocą zmysłów odbieramy je w Świecie Zewnętrznym. 6. Nadświadomość -Tutaj Odbieramy Świat ponadzmysłowo,Intuicyjnie,Transcendentnie . Uczucia -Myśli -Emocje Nasze Są Jak Taka Armia /Wojsko,Półk/Grupa ,Gdzie Intuicja To Generał /Szef /Dowodzący Czy Przełożony Tego Wojska Lub Grupy. Cytuj
STRusz Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 poziomy to bardzo różne, np. 3cia pozycja może być obciążeniem. świadomość oczyszcza Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi