Skocz do zawartości

Dziwny sen o duszeniu różańcem w kościele

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Miałam ostatnio bardzo dziwny sen, w którym nie chciałam wejść do kościoła, jednak przekonała mnie do tego kobieta, którą znałam w tym śnie (nie znam jej w rzeczywistości ani nawet nigdy nie widziałam). Kiedy weszłam okazało się, że w środku są metalowe ławki. Usiadłyśmy i i wzięłyśmy do rąk różańce (odmawiano jakąś modlitwę), które leżały w chrzcielnicy. Założyłam swój na szyję i zaczął zaciskać mi się na szyi. Nie mogłam go ściągnąć i zaczynałam się dusić. Nikt nie zwracał uwagi, aż po chwili jakoś go zdjęłam i wyszłam z kościoła.

Dodam, że od kilku lat myślę nad apostazją, ale nigdy nie byłam wystarczająco odważna i gotowa. Czy ten sen to sygnał, że jestem gotowa?:oczko:

Pozdrawiam i z góry dziękuję za interpretację.

Napisano
Dodam, że od kilku lat myślę nad apostazją, ale nigdy nie byłam wystarczająco odważna i gotowa. Czy ten sen to sygnał, że jestem gotowa?:oczko:.

Witam!

Ten sen należy tłumaczyć bardzo dosłownie czyli jest to obraz twoich przekonanań oraz twoich lęków, że mimo swoich przekonań nic nie zrobiłaś aby doporwadzić swoje plany do końca - i to jest te duszenie różańcem.

Pozdrawiam:

Sławomir

Napisano

to jest ostrzeżenie przed apostazja żebyś tego nie robiła ja miałem kiedys podobny sen i potem za jakiś czas sie nawróciłem

a ta kobieta to była matka boża

bo różaniec jest też egzorcyzmem

Jeśli chodzi o Różaniec Święty, kiedyś założono koronkę Różańca na szyję osoby egzorcyzmowanej. Demon zaczął krzyczeć: „przygniata mnie, jaki to nieznośny ciężar! Zabierzcie ten łańcuch z Krzyżem na końcu!”. Egzorcysta powiedział: „Od dziś nasza siostra będzie codziennie odmawiała Różaniec”. A diabeł natychmiast odparł: „I co z tego? I tak jest was niewielu! To nic nie znaczy, w porównaniu z całym światem! (mówił o osobach odmawiających Różaniec) W to mi graj! Przeszkadza mi, kiedy ją wzywacie, to mi przypomina jego życie” (ma na myśli życie Pana Jezusa, które rozważamy w Różańcu). Innym razem egzorcysta wyjął z

kieszeni koronkę różańca. Demon natychmiast zaczął krzyczeć: „zabierz ten łańcuch, zabierz ten łańcuch!”. „Jaki łańcuch?” „Ten z krzyżem na końcu. Ona nas biczuje tym swoim łańcuchem!”. Z pewnością chodzi tu o swoistą metaforę, jednak pozwala ona zrozumieć, i to w sposób bardzo konkretny, jak wielka jest moc Różańca i jak bardzo demon się go lęka.

Napisano
to jest ostrzeżenie przed apostazja żebyś tego nie robiła ja miałem kiedys podobny sen i potem za jakiś czas sie nawróciłem

a ta kobieta to była matka boża

bo różaniec jest też egzorcyzmem

A ja myslałem że to poprostu zwykły przedmiot. Przypisywanie działań magicznych przedmiotom no cóż to chyba w KK się nie spodoba. Dodatkowo jak sięgnę pamięcią do wypowiedzi osób wierzących to Chrystus udziela łaski egzorcyzmu posługując sie księdzem jak narzędziem to jak rzecz moze być egzorcyzmem?

Dodatkowo nawracanie osoby która decyzje podjęła - moim zdaniem jest poprostu nie smaczne, bo oana prosiła o interpretację snu a nie o słowo boże.