Skocz do zawartości

Czerwona wstąża prosze o poradę.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam slyszalam ze czerwone wstazki odpedzaja zle moce. Chcialabym zeby moj chlopak tez ja mial lecz nie zalozy on jej na reke. czy trzymajac ja w portfelu bedzie pelnila swoje zadanie? czy ma ktos moze jakis inny pomysl na zle moce? Prosze o porade.

Napisano

a czy różowe hipopotamy odpędzają niebieski pająki :D? o czerwonej wstążce kiedyś słyszałem, że jest dobra na jęczmień, na złamania, na zapamiętanie czegoś i na miliony innych rzeczy. Czerwone i w portfelu będzie dobre na kasę, ale nie zawsze.

Napisano

Czerwona wstążka była wykorzystywana do ochrony dzieci przed urokami. Pamiętaj, że symbol taki nie dziala sam, tylko ogniskuje Twoją energie w danym celu, jeżeli w to wierzysz, to będzie to metoda skuteczna. Na mnie czerwone wstążki nie dzialają, wiec taki talizman w moim wykonaniu nie będzie dzialal. Zastanów się czy wo wierzysz i podejmij decyzję. Biorąc pod uwagę, że Twój chłopak prawdopodobnie nie jest już dzieckiem, proponuję pierścień z bindruną 4x thurisaz 1x inguz, albo Pierścień Atlantów. PAmiętaj o oczyszczeniu talizmanu i zaklęciu go wlasna energią.

Napisano
Witam slyszalam ze czerwone wstazki odpedzaja zle moce. Chcialabym zeby moj chlopak tez ja mial lecz nie zalozy on jej na reke. czy trzymajac ja w portfelu bedzie pelnila swoje zadanie? czy ma ktos moze jakis inny pomysl na zle moce? Prosze o porade.

prostym sposobem będzie zrobienie mu z czerwonej włóczki ślicznego pompona lub chwostu np do kluczy podobne dopina się koniom do uprzęży lub kantarów

Napisano

Witam!

Ja to na wszelki wypadek zawsze chodzę z z czerwoną rozkładaną drabiną i kiedy tylko widze że cos jest "nie halo" to szybko ja rozstawiam i nie przechodzę pod nią i nieszczęście zażegnane.

Polecam!

Trochę nie wygodne ale bardzo skuteczne.

Pozdrawiam:

Sławomir

Napisano

Ale po co ta ironia hmm?

Zamiast normalnie odpowiedzieć, lepiej się pośmiać z kogoś kto ma mniejszą wiedzę na dany temat??

Gość beneton123
Napisano

gullfaxi, Sławomir - jeśli nawet uważacie pytanie za głupie to jeszcze nie jest to powód do tak ironicznych wypowiedzi, przypominam art.6 pkt.1 i 2 regulaminu forum. Jeśli ktoś wchodzi na to forum i o coś pyta, to traktuje to poważnie i może zechcecie to uszanować, a jeśli nie macie nic merytorycznego do przekazania to tego typu posty jak wyżej sobie darujcie.

Obaj otrzymujecie upomnienie.

Gość Papa Midnite
Napisano

Witam!Słyszałem,że czerwone wstążki podkreślają urodę i dziewczęta lubią wplatać takie we włosy.Niestety ze złymi mocami nie chronią.Pozdrawiam.

Napisano

bardzo przepraszam w moim poście nie było ironii jak widac odpowiedzialem solidnie a uwaga o koniach byla jak najbardziej na miejscu albowiem pokazuje jak to powinno wygladac prosze o cofniecie upomnienia

Napisano

A jak mamy już być tak dokładni to trzeba pamietać że czerwona wstążka nie chroni przed zlymi mocami tylko przed złym spojrzeniem - urokiem ( stąd to wieszanie przy dzicięcych wózkach). Takie przedmioty powinno sie umieszczać w widocznym miejscu tak aby "złe spojrzenie" najpierw spoczeło na tym przedmiocie i osłabiło moc osoby źle nam życzącej, stąd myśl o noszenu w porfelu jest niestety nie na miejscu. A co do odpędzania złych mocy w zależności od tego w co wierzysz - to tam szukaj amuletu.

Pozdrawiam:

Sławomir

• 2 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

Czerwona wstążka to mit. Wzięło się to od koloru czerwonego jaspisu - kamień ten ma właściwości chroniące przed złem, i odpędzające pecha. Tak więc zamiast zastanawiać się gdzie umieścić chłopakowi czerwoną wstążkę, kup mu mały jaspis, który będzie mógł nosić na szyi, bądź w kieszeni.

Edytowane przez Tethrei