Skocz do zawartości

Prezent od niebosczyka, pomóżcie!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Miewałam już przerażające sny, ale ten kompletni wytrącił mnie z równowag mimo, że nie było w nim żadnych makabrycznych scen lub tym podobnych.

Otóż, przyśniło mi się, że siedzę w pokoju ( dziwnie znajomym, ale nie potrafie powiedziec skąd go znałam) z moją byłą wspólokatorką ze studiów w krakowie. Rozmawiałyśmy. Nagle usłyszałam muzykę, taką dziwnie niepokojącą i hipnotyzującą jednocześnie. Nie wiem czy dobrze to wyraziłam ale poczułam się jak oczarowana tą smutną melodią. Kiedy spojrzałam w stronę drzwi pokoju, coś za nimi przemknęło. COś o bliżej nie określonym kształcie czy pochodzeniu. Ula (współlokatorka) wyszła z pokoju sprawdzić czy ktoś nie przyszedł. Ja wciąż siedziałam w pomieszczeniu na łóżku. Zobaczyłam ze do mieszkania ktoś wszedł, mężczyzna. Medlodia przybrała na sile, Ula próbowała zamknąć drzwi do pokoju, żebym nie zobaczyła kim on jest. Ale mężczyzna odepchnął ją i przyszedł do mnie. Wtedy zorientowałam się, że to mój zmarły nauczyciel. Za życia bardzo dobry człowiek, buddysta, poeta, punk. We śnie miał na sobie czarną pelerynę i straszne spojrzenie. Uśmiechał się, a jego oczy były prawie czarne ( kiedy zył były niebieskie). Mimo, że się uśmiechał, to bałam się go. W dłoni miał jakies pudelko, możliwe że pozytywkę. Przez tę melodię ktora jakby nas otaczała nie mogłam się ruszyć z miejsca. Wyciągnął swoją dłoń z tym pudełeczkiem w moją stronę wciaż przeszywając wzrokiem i kiedy byla tuż przed moją twarzą obudziłam się, zlana potem i mocno zdenerwowana. Proszę pomóżcie, niepokoi mnie ten sen. Przeczytałam poza tym ze jeśli nieboszczyk coś ci daje to źle to wróży.