Skocz do zawartości

Naudiz, Algiz, Durisaz - odrzucic czy przyjac?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Naudiz, algiz, durisaz (wszystkie w pozycji prostej)

Czy pani x powinna zdecydowac sie na powsciagliwosc przy najblizszej checi zblizenia ze strony Pana y i otwarcie wyrazic co jej przeszkadza i ze oczekuje wiekszej inicjatywy z jego strony?

Pan y ostatnio sie rozleniwil w relacjaz z Pania x. Mysle ze to dziala na zasadzie: jesli cos przychodzi latwo po co wkladac w to wiecej energii ale ogolnie to jest to dobry czlowiek, raczej nie taki ktory chce skrzywdzic swiadomie ;)

I teraz czy jesli Pani x go odepchnie delikatnie i powie ze powinien wrocic do wczesniejszych staran i zabiegan to wplynie na niego pozytywnie, przemysli i posuna sie do przodu czy tez Pan y sie wystraszy lub obrazi i ucieknie. Pani y chce czegos wiecej (choc chyba nie jest tego jeszcze pewna w 100% czy to ten jedyny), Pana y, obiektywnie patrzac, ciezko wyczuc choc Pani x twierdzi ze on rowniez chcialby czegos wiecej.

A teraz moja interpretacja:

Naudiz – sytuacja obecna – pani sie miota, nie wie co zrobic, musi podjac decyzje i wykonac ruch – i to by sie zgadzalo w 100% - J

Algiz – rada jak Pani powinna postapic – jesli wybierze dobrze bedzie w pelni chroniona i przyniesie to bardzo pozytywny rezultat

Ale

Z jednej strony algiz mowi ze Pani powinna sie kierowac intuicja, czyli odrzucic amory Pana i powiedziec mu ze oczekuje od niego wiekszego poswiecenia. To ryzykowne ale moze przyniesc skutek o ile on uswiadomi sobie co moze stracic.

Z drugiej strony algiz mowi o postepowaniu zgodnie z popedami, a dla mnie to oznacza zaprzeczenie postepowania zgodnie z rozumem czyli tu Pani powinna pozwolic poniesc sie chwili i dobrze sie bawic na co ma wielka ochote. Algiz mowi tez o uwodzeniu i zdobywaniu wiec to bardziej pasuje do tej opcji. Czyli moze wrecz powinna bardziej zaczac go kokietowac a przestac udawac obojetna i czekac na jego ruch.

Durisaz – co sie stanie jesli Pani x postapi odpowiednio z rada run – wyglada na to ze Pani x ma szanse osiagnac wladze nad Panem y w sferze uczuciowej. Jest szansa na prawdziwa milosc. Mozliwe ze dojdzie do nieporozumienia, nawet klutni ale koniec koncow to oczysci atmosfere i moze umocnic niezwykle pozycje Pani x.

Napisano

Jestem tempakiem ale moze sie to zmieni...

Nie wiem jak Ci Zosiu dziekowac! Jestes przykladem, wsparciem i nauczycielem, jak trzeba "dajesz w twarz" ;D i masz dla kazdego czas jestes niesamowita!

Dziekuje ze jestes i dzielisz sie swoja wiedza!

Ta dziewczyna ktora losowala runy myslala wtedy co bedzie kiedy odepchnie swojego wybranka, bo tak podpowiada jej intuicja, ze powinna bo dzieki temu moze wywola zmiany i to pozwoli jej wygarnac klebiace sie w niej uczucia.

Tak wiec chyba wynika z tego ze powinna to zrobic? Czy dobrze mysle? I czy jesli to zrobi bedzie ok? Mi sie wydaje ze runy pokazuja ze zwiazek mimo podjetego ryzyka bedzie bezpieczny!