Skocz do zawartości

Prosze o pomoc we wzmocnieniu elementow.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Odkad wprowadzillismy sie na nowe miejsce borykamy sie z problememi finansowymi/ blednymi decyzjami. Analizujac wplyw gwiazd i uklad naszego domu chcialabym wzmocnic Polnocno Zachodnia czesc jako ze wplyw rocznej gwiazdy w roku 2011 wskazuje iz jest to kierunek dobrobytu. Analizujac: umiejscowiona jest tu lazienka na pietrze i garderoba na dole. Z wykresu wynika: Water Star ( po lewej stronie na gorze) 3 Drzewo, mountain Star ( po prawej na gorze) 9 Ogien, Time Star( po srodku zwiazana z okresem powstania domu) 7 Metal, Annual Star ( roczna 2011) to 8 Ziemia. Jak oslabic negatywny wplyw 3 Drzewo wzmacniane przez 9 i zarowno niszczone przez ogien, czy tez wzmocnic ogien, lub wzmocnic metal ktory niszczy drzewo a jest topiony przez ogien? A moze zostawic tak jak jest?:yyyy:

Dziekuje za pomoc.

Napisano

Myślę, że trzeba popracować z całym wykresem, skoro problemy są takie jak piszesz.

Napisano

Hej wlade, myslalam juz ze nikt sie nie odezwie a pomocna reka by mi sie bardzo przydala, bo im dluzej analizuje tym wiekszy metlik mam w glowie. no i mysle ze z mieszkaniem jest cos nie tak, analizujac przeszlosc poprzednich mieszkancow. Zawiesilam ba gua nad frontowymi drzwiami, bo na wprost nich jest drzewo i lampa, a drugie nad drzwiami do ogrodu, ktore sa na wprost polnocnych drzwi wejsciowych.

Jezeli masz checi by mi pomoc z przyjemnoscia zamieszcze caly wykres.

Napisano

Zamieść wykres naniesiony na plan oraz dane skierowania, zobaczymy jak to wygląda. Nie zapomnij o historii domu.

PS. lusterko bagua nie pomoże Ci na te drzewo na przeciwko drzwi. Swoja droga bardzo niekorzystne jest taki układ.

• 4 tygodnie później...
Napisano

To jest ścieżka z Twojego komputera. Zdjęcie trzeba umieścić na jakimś portalu zdjęciowym.

Jak sobie nie poradzisz wyślij mi na maila.

Napisano

Z tego planu, który dostałem, niestety nie mogę na 100% doradzić, ponieważ nie mam dokładnego pomiaru a jedynie bardzo przybliżony.

W FS ważny jest każdy stopień. Trzeba dokonać pomiaru kompasem - oczywiście stojąc na zewnątrz.

Co do kompasu, to wystarczy techniczny kompas z allegro za jedyne 10 PLN ;-)

Napisano

Z pomiaru kompasem jest N9*, czyli bedzie to N3: KAN/GUI gdyz miesci sie miedzy 7.5* -22.5*.

Napisano

Musisz jeszcze podać krótka historie domu czyli data wybudowania, kto mieszkał przed wami i kiedy się wprowadziliście oraz ewentualne remonty i inne ingerencje (zakresy dat)

Trzeba określić skierowanie domu a do tego potrzebuje zdjęć otoczenia oraz samego domu. Jeśli jesteś pewna strony skierowania to podaj mi która to strona.