Jump to content

zatracona przjaźń

ciunia906

Recommended Posts

Witam serdecznie, juz z rana się przebudziłam, cała zapłakana, bo śniła mi sie moja przyjaciółka z którą kiedyś miałam bardzo dobry kontakt,znałyśmy się od szkoły, byłyśmy bardzo zżyte, dziś interesujemy sie sobą, dzwonimy, piszemy, spotykamy się,ale każda z nas ma swoje życie,ona pracuje i też nie ma czasu na nic. Śniło mi się że wyjechałyśmy razem na tygodniowe, bardzo oczekiwane przez nas wakacje nad morzem, za granicą, w pięknym pensjonacie. Nieopodal nas był strumyczek. Byłyśmy tam 2 dni jak nagle, ona znalazła w torbie karteczkę że 25 ma się spakować, kupić bilet bo wyjeżdża z nimi do Zakopanego, a ona nie patrzyła wtedy kompletnie na mnie, nie zainteresowałą mną, tylko oznajmiła mi,żę rano wyjeżdża do Zakopanego, ja zaczęłam jej zadawać pytania-jak to, dlaczego, a co ze mną, co ja zrobie, nikogo tutaj nie znam, na co ona-no nie wiem, nie wiem co zrobisz ale ja muszę jechać. W tamtym momencie serce stanęło mi do gardła, zaczęłam strasznie płakać, czułam,że nasza przyjaźń dobiega końca, wtedy przyjechali jej rodzice, spakowali ją, miałyśmy jeszcze do rana zostać razem, jednak ja byłam w takiej rozpaczy, nie mogłam sobie z tym poradzić i chciałam na siłę znaleźć sobie nową przyjaciółkę, i znalazłam, która zaproponowała mi wyjazd do Pobierowa,chciałam zrobić mojej przyjaciółce od serca na złosć i zgodziłąm się, złapałam tamtą pod rękę, śmiałam się, żartowałam z nią,jednak w sercu czułam rozpacz i straszny ból, Rodzice mojej serdecznej przyjaciółki zapoponowali że mogę z nimi tez jechać do tego Zakopanego, jednak ja wyraźnie widziałam i czułam że ona tego nie chce, zapytałam jej o to, to powiedziała że jak chce to mogę jechać, ale w sposób olewający. Wiec długo się nie zastanawiałam i pojechałam z tamta drugą do Pobierowa, przyjechałyśmy na miejsce, było ślicznie, jednak w pewnym momencie zaczął padać deszcz, zrobiło się szaro, ponuro i znowu pojawiły sie moje łzy na twarzy i ogromny ból, uczucie straty przyjaciółki , która była mi tak bardzo bliska, nagle pojawiłam sie juz bez niej u siebie w domu, przed wejściem na klatkę schodową moje rodzeństwo-2 siostry i brat czekali z wózkiem w którym był noworodek, parę godzin temu urodzony jednak był bardzo duży, wyglądał na rocznego chłopca. Sen skończył się na tym, że robiliśmy sobie z djęcia z moim rodzeństwem. Jak zinterpretować ten sen?

W Twoim śnie chodzi głównie o to, że myślisz dużo o tej przyjaciółce. Stwierdziłbym nawet że martwisz się czy ona naprawdę ma tyle zajęć czy po prostu nie jest to wymówka. Wyraźnie to widać i co do tej części jestem praktycznie pewien że tak jest. Jak dla mnie sen ten pokazuje wyraźnie Twoją obawę o stratę przyjaciółki. Z kolei część o nowo poznanej przyjaciółce pokazuje że nie jest tak z Twojej strony ponieważ, jak dla mnie, zadawałaś się z tamta drugą we śnie dlatego żeby zachować tamtą przyjaźń. Sny są pełne dziwnych skrótów, ale to był chyba taki zabieg. Symbolizuje to że jesteś gotowa wyjaśnić sobie z nią każdą sytuacje jaka mogłaby wyniknąć żeby zachować przyjaźń. Pewnie też masz kochającą rodzinkę ;) Tak mi się wydaje na podstawie końcówki snu. Robienie sobie zdjęć to bardzo łączące zajęcie. Dzieciaczek nie wiem co może znaczyć w Twoim śnie. Na gg pewnie byśmy do tego doszli razem więc w razie co zapraszam ;) 28771192