Jump to content

Jaki ma Ascendent?

aniusia206

Recommended Posts

Dzień dobry. Nie wiem, do kogo zwrócić się z tym pytaniem. Chcę określić Ascendent jednej osoby na podstawie zdjęcia, ale ja tego nie potrafię. Jeśli ktoś byłby tak uprzejmy z Forumowiczów, to proszę o zgłoszenie się tu lub do mnie na prywatną wiadomość i prześlę zdjęcie poprzez e-mail.

na podstawie zdjęcia? nie ma takiej możliwości...

asc na podstawie godziny i miejsca urodzenia się określa.

Astrologia to nie jest jasnowidzenie.

Myślałam, że można określić Ascendent na podstawie wyglądu. Ja dzięki temu kilka osób ,,rozszyfrowałam''... Jednak co do tej nie mam pewności.

Można domniemywać na zasadzie pryncypiów starożytnej astrologii. Ale gdzieś zapodziałem książkę... u Konaszewskiej to było - odniesienie do wyglądu związane z Asc.

Na podstawie wygladu?Nieee...:)

Raczej na podstawie waznych wydarzen zyciowych na osi Asc/Desc (mozna wlasciwie "udokladnic" stopien zodiaku w ktorym jest asc)

Tak zupelnie w ciemno- nie sadze

No może i nie da rady tego określić na podstawie zdjęcia, ala ja już kilka osób ,,obczaiłam'' jaki mają Ascendent i to się zgadzało, bo podali mi swoją datę ur. i godz. Jednak co do osoby, o którą pytam, nie jestem pewna Ascendentu.

Serio to bardzo ciekawe ,jak to robisz ?

Mnie sie czasami udaje ,alebardziej na obserwacji sposobu bycia ,moze ubierania sie ,natomiast co do wygladu nie

Jaki masz patent ?:)

Patentu nie mam żadnego. Dosyć dokładnie intersuję się Ascendentami. Wiele czytam o znakach zodiaków. Z opisów wynika, kto może mieć jaki Ascendent. W opisach Ascendentów też mamy wymieniane cechy wyglądu.

• 3 months later...

Nie da się. Wygląd to nie tylko Ascendent. To także posadowienie i aspekty do jego władcy, a także jego samego, kondycja wenus, planety w 1szym domu. Tego nie da się przewidzieć na podstawie opisu. Większość znaków w obrębie danego trygonu daje podobne cechy fizys. Jeśli zobaczysz, że dana osoba ma wielkie neptuniczne oczy, nie znaczy to przecież że jest ascendentalną rybą. Wystarczy silny neptun w horoskopie, jego koniunkcja z asc - pomysłów może być tu wiele, więc nie bardzo wyobrażam sobie skuteczność tej metody.