aniusia206 Napisano 6 Kwietnia 2011 Napisano 6 Kwietnia 2011 Dzień dobry. Nie wiem, do kogo zwrócić się z tym pytaniem. Chcę określić Ascendent jednej osoby na podstawie zdjęcia, ale ja tego nie potrafię. Jeśli ktoś byłby tak uprzejmy z Forumowiczów, to proszę o zgłoszenie się tu lub do mnie na prywatną wiadomość i prześlę zdjęcie poprzez e-mail. Cytuj
arabika Napisano 7 Kwietnia 2011 Napisano 7 Kwietnia 2011 na podstawie zdjęcia? nie ma takiej możliwości... asc na podstawie godziny i miejsca urodzenia się określa. Astrologia to nie jest jasnowidzenie. Cytuj
aniusia206 Napisano 7 Kwietnia 2011 Autor Napisano 7 Kwietnia 2011 Myślałam, że można określić Ascendent na podstawie wyglądu. Ja dzięki temu kilka osób ,,rozszyfrowałam''... Jednak co do tej nie mam pewności. Cytuj
La Papesse Napisano 7 Kwietnia 2011 Napisano 7 Kwietnia 2011 Można domniemywać na zasadzie pryncypiów starożytnej astrologii. Ale gdzieś zapodziałem książkę... u Konaszewskiej to było - odniesienie do wyglądu związane z Asc. Cytuj
konstancja1 Napisano 9 Kwietnia 2011 Napisano 9 Kwietnia 2011 Na podstawie wygladu?Nieee... Raczej na podstawie waznych wydarzen zyciowych na osi Asc/Desc (mozna wlasciwie "udokladnic" stopien zodiaku w ktorym jest asc) Tak zupelnie w ciemno- nie sadze Cytuj
aniusia206 Napisano 9 Kwietnia 2011 Autor Napisano 9 Kwietnia 2011 No może i nie da rady tego określić na podstawie zdjęcia, ala ja już kilka osób ,,obczaiłam'' jaki mają Ascendent i to się zgadzało, bo podali mi swoją datę ur. i godz. Jednak co do osoby, o którą pytam, nie jestem pewna Ascendentu. Cytuj
konstancja1 Napisano 12 Kwietnia 2011 Napisano 12 Kwietnia 2011 Serio to bardzo ciekawe ,jak to robisz ? Mnie sie czasami udaje ,alebardziej na obserwacji sposobu bycia ,moze ubierania sie ,natomiast co do wygladu nie Jaki masz patent ? Cytuj
aniusia206 Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Napisano 12 Kwietnia 2011 Patentu nie mam żadnego. Dosyć dokładnie intersuję się Ascendentami. Wiele czytam o znakach zodiaków. Z opisów wynika, kto może mieć jaki Ascendent. W opisach Ascendentów też mamy wymieniane cechy wyglądu. Cytuj
electricity Napisano 4 Sierpnia 2011 Napisano 4 Sierpnia 2011 Nie da się. Wygląd to nie tylko Ascendent. To także posadowienie i aspekty do jego władcy, a także jego samego, kondycja wenus, planety w 1szym domu. Tego nie da się przewidzieć na podstawie opisu. Większość znaków w obrębie danego trygonu daje podobne cechy fizys. Jeśli zobaczysz, że dana osoba ma wielkie neptuniczne oczy, nie znaczy to przecież że jest ascendentalną rybą. Wystarczy silny neptun w horoskopie, jego koniunkcja z asc - pomysłów może być tu wiele, więc nie bardzo wyobrażam sobie skuteczność tej metody. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi