Jump to content

Woda egzorcyzmowana

antubis12

Recommended Posts

KAŻDY, KTO CHCE MIEĆ WODĘ EGZORCYZMOWANĄ, nie chcąc czekać do I soboty maja, niech naszykuje wodę do tego przeznaczoną na czwartek 7 kwietnia.O godz 21 w czasie Apelu Jasnogórskiego,Ksiądz Adam Skwarczyński dokona obrzędu poświęcenia i egzorcyzmowania wody przygotowanej przez chcących dostąpić takiej łaski.

a co sie robi i do czego słuzy to tutaj

Używajmy wody egzorcyzmowanej Ť Krolowa Pokoju's Blog

Wiem,ale wiem też jak ludzie mocno wierzą w stereotypy i wytwory wyobraźni , swoją energię życiową np. biorą za uzdrawiającą energię z jakiegoś źródła ,siły wyższej niewiadomego pochodzenia. i tzw. cuda ,i bardzo nieraz przekręcają fakty .

jeśli są tacy cudotwórcy co potrafią egzorcyzmować wodę, to może powinni swoje moce wykorzystać i wyegzorcyzmować wodę w rejonie Zatoki Meksykanskiej, która jest mocno zanieczyszczona ropą, albo ocean w rejonie Fukushima gdzie dużo skażenia dostało ostatnio i nie wiadomo co to będzie dalej...Przynajmniej wtedy takie egzorcyzmy, o ile skuteczne mogłyby się przysłużyć jakiejś dobrej sprawie.

czy woda egzorcyzmowana to tzw próbnik do opetan przeciez opiera się to na zasadach ezo które sa dziełem szatana tak apropo jaka jest doskonałość szatana

Rak naprawdę Szatan był bardzo mądry ,przebiegły i sprytny ,ponieważ był jednym z Archaniołów Boga,lecz Chciał Mieć Całe Niebo Dla Siebie i Rządzić Wszystkim ,tak jak ludzie podobnie ,za co został przez Boga strącony w najdalsze czeluście piekielne .

Niezapominajmy! jak mawiał Coelho - " Pan Bóg Umieścił Raj W Samym Centrum Piekła".

Sorki za offtop, ale zainteresowało mnie to, co napisał Pit. Z tego co wiem Bóg kazał aniołom, by pokłoniły się człowiekowi i właśnie przeciw temu zbuntował się Lucyfer. Dlaczego Bóg kazał im to zrobić? Dlaczego miały się pokłonić istotom słabszym, niedoskonałym? Bardziej cenił ludzi od aniołów? W sumie wcale się Luckowi nie dziwię :P Też bym się nie zgodził, gdyby ktoś kazał mi się pokłonić np. psu. Niby dlaczego miałbym to robić?

Z tego co wiem Bóg kazał aniołom, by pokłoniły się człowiekowi i właśnie przeciw temu zbuntował się Lucyfer. Dlaczego Bóg kazał im to zrobić? Dlaczego miały się pokłonić istotom słabszym, niedoskonałym? Bardziej cenił ludzi od aniołów?

to są bajdy, nie wiesz w takie wyssane opowieści, wszystko manipulacja tych, którym zależy żeby ludzie nie mieli świadomości i dostępu do Wiedzy i Źródła.

bo Jezus miał przyjąć naturę ludzka

i dlatego ze Maryja jest królowa aniołów

to sa 3 powody dlaczego szatan sie zbuntował

Hmm, ja tu widzę dwa ;p Poza tym, gdzie jest napisane, że Maryja jest królową aniołów? Jezus miał przyjąć naturę ludzką, ale przecież sam (według Biblii) jest bogiem, dlaczego zatem aniołowie mieli się pokłonić całej ludzkości?

@gullfaxi

Pycha? A czy Ty pokłoniłbyś się psu czy jakiemukolwiek innemu zwierzęciu?

@peyotl

Na tym naszym zwariowanym świecie trudno mieć pewność do czegokolwiek, ja aktualnie w nic nie wierzę.

Hallvard problem w tym, że ludzie traktują wszystko osobowo i utożsamiają z postacią , która najczęsciej przypomina trochę człowieka, trochę zwierzę, a w efekcie to już sami gmatwaja się w swoich wyobrażeniach.

No wiesz gullfaxi koniowi to możesz mówić dzień dobry, ale to jeszcze nie oznacza który z Was mądrzejszy ;)

Ja też codziennie witam się z moimi psami. Ale między przywitaniem się, a pokłonieniem, czyli oddaniem czci jest jednak jakaś różnica.

jeśli są tacy cudotwórcy co potrafią egzorcyzmować wodę, to może powinni swoje moce wykorzystać i wyegzorcyzmować wodę w rejonie Zatoki Meksykanskiej, która jest mocno zanieczyszczona ropą, albo ocean w rejonie Fukushima gdzie dużo skażenia dostało ostatnio i nie wiadomo co to będzie dalej...Przynajmniej wtedy takie egzorcyzmy, o ile skuteczne mogłyby się przysłużyć jakiejś dobrej sprawie.

Fajnie by było gdyby ludzie robili co im się tylko podoba, bez żadnych konsekwencji, a w razie draki wołali jakiegoś księdza, który "abra-kadabra" reperowałby wszystko. Bądźmy może choć trochę poważni.

Każde ludzkie działanie ma skutki i to ludzie powinni zabiegać o to, aby nie czynić sobie ziemi piekłem.

Księża nie są cudotwórcami i nie posiadają żadnych "swoich mocy", a egzorcyzmy to nie magia czynienia cudów, zmieniania materii, ale odwołanie się do mocy Boga, modlitwa o wyzwolenie/uzdrowienie duchowe.

Zgodnie z powołaniem księża posługują wobec duszy ludzkiej, a nie załatwiają sprawunki, o których żeśmy zapomnieli.

Natomiast określenie "woda egzorcyzmowana" oznacza wodę, która została uczyniona narzędziem poprzez jej pobłogosławienie dokonane przez egzorcystę na mocy namaszczenia/prawa posługi udzielonego mu sakramencie kapłaństwa przez Boga.

Hmm, ja tu widzę dwa ;p Poza tym, gdzie jest napisane, że Maryja jest królową aniołów?

Jeżeli przyjmiemy, że jest Królową wszystkich stworzeń, to również i aniołów.

Nie jest to w Biblii napisane wprost, ale pośrednio wynika z zapisów biblijnych ST i NT odnoszonych do Maryi (od Księgi Rodzaju do Apokalipsy).

Jezus miał przyjąć naturę ludzką, ale przecież sam (według Biblii) jest bogiem, dlaczego zatem aniołowie mieli się pokłonić całej ludzkości?

Może dlatego, że jako dzieci boże posiadamy tą samą naturę co Jezus?

I tu wyszłaby Lucyferowa pycha, a może nawet początkowa niewiedza. Bóg kazał, Lucek nie wiedział i się zbuntował (gdyby wiedział, pewnie by nie dyskutował), a jak się już dowiedział, to było po grzybkach, bo złamał obowiązującą go zasadę posłuszeństwa.