Guest Masterus Patricius Posted April 13, 2011 Share Posted April 13, 2011 Witammm, jaka muzyke polecacie do medytacji ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pit Posted April 13, 2011 Share Posted April 13, 2011 Każdą która jest wibracyjnie przyjemna dla Ucha , i Miła Sercu ,gdyż je Otwiera i Pobudza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maliboo Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 (edited) a powiedzcie mi moze, co sadzicie ogolnie o muzyce specjalnie robionej pod medytacje? czy to jest tak samo skuteczne jak tradycyjne metody? Chcodzi mi np. o to, ze ostatnio znalazlem nagranie samego dzwieku OM(AUM) wydawanego przez duza licznbe mnichow A ze ja nie moge sobie pozwolic na spiewanie sobie mantry w domu (nigdy nie jestem sam, a tak to wsytd ;D), a jednoczesnie intonowanie om/aum w duchu to nie to samo.. Myslalem moze, czy to nie jest dobry pomysl, aby sluchac takiego nagrania.. Taka medytacja bardzo dobze do mnie trafia (medytacja dzwieku), samo sluchanie tego dzwieku wprawia w pewne wibracje.. dodatkowo c sadzicie o nagraniach typu: nagranie deszczu + 3 osobne fale delta (Monroe Instytute), to jest cos takiego: Trzecia część doskonałego i cenionego nagrania do osiągania głębokich stanów Theta - wersja dłuższa - 78 minutowa. Tym razem w tle użyliśmy samych odgłosów deszczu w lesie, które powodują jeszcze szybsze i efektywniejsze osiąganie odmiennych stanów świadomości. Po pewnym czasie słuchania i ćwiczenia z tym nagraniem będziesz w stanie sam osiągać głębokie stany Theta. Dzięki nabytym doświadczeniom (Monroe Institute) dodano w tle trzy osobne fale delta: 1,6Hz ; 0,7Hz oraz 0,4Hz co znacznie ułatwia osiąganie przewodniej fali, która wygląda następująco: nagranie rozpoczynają dźwięki Alpha 14,1Hz (2min. - przyspieszone procesy uzdrawiania) następnie osiągają poziom 10Hz (5min. - centrum Alpha) by powoli schodzić do 7,83Hz (17min. - rezonans Schumanna, rozbudzenie zdolności ESP) kolejno 5,5Hz (5min. - wysoka Theta - rozwijanie intuicji, wewnętrzne przewodnictwo) następnie 4Hz (18min. - Projekcje Astralne, OOBE, rozwijanie zdolności telepatycznych) i 3,5Hz (12min. - wysoka Delta), a następnie powrót do stanu 15,2Hz. W tle nowe odgłosy burzy i deszczu. czy przy takim nagraniu ze tak powiem mozna sie rozwijac? zapytam inaczej - czy mozna to nazwac medytacja, albo czy mozna ta droga dojsc do stanu PRAWDZIWEJ medytacji? Edited May 16, 2011 by Maliboo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pit Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 (edited) Oczywiście,jak najbardziej. Stan mózgu Fal Theta Jest stanem Głębokiej Medytacji ,lub Głębokiego Snu . Edited May 17, 2011 by Pit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobek Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 Polecam medytację bez muzyki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
befadka Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 Jeżeli masz ochotę i sprawia Ci przyjemność słuchanie w tle muzyki transcendentalnej bądź takich dźwięków to idź za tym jak najbardziej a pomoże Ci to w skupieniu się i medytacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts