swiatlo Posted April 16, 2011 Share Posted April 16, 2011 Cyklotymia to chorobliwe wahania nastroju od lekkiej depresji do hipomanii przy tym nastrój potrafi się zmieniać z minuty na minute.Cyklotymie mam zdiagnozowaną ale traktuje to jako swoją wyjątkowość wahania są wykańczające ale nie o to tu chodzi.Na stronach psychologicznych pisze że cyklotymik może być kreatywny i ambitny i to umie się zgadza;) Co byście polecili cyklotymikowi aby się rozwijał ? Chodzi mi np jakieś ćwiczenie NLP , konkretny rodzaj medytacji itp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pit Posted April 16, 2011 Share Posted April 16, 2011 A z kąd wiesz że psycholog który cię zdiagnozował był tak zrównoważony emocjonalnie,przecież każdy miewa wachania nastrojów od czasu ,do czassu ,to jest coś normalnego .,ważne żeby codzienie te emocje równoważyć w sobie ,np.ćwicząc Jogę,Tai Qi,.Medytując,Relaksując Się ,LLub jakaś inna forma ruchu ,gdzie poprzez ruch ,pracuje się z niezrównoważonymi emocjami . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
swiatlo Posted April 16, 2011 Author Share Posted April 16, 2011 Cyklotymia to bardzo niezrównoważenie ale dzięki za odpowiedz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gullfaxi Posted April 17, 2011 Share Posted April 17, 2011 ja osobiście myślę ze dla Ciebie b.ważne byłoby oczyszczenie karmy,czy to przez medytacje czy poprzez świece w intencji oczyszczenia karmy,czy przez wizualizacje oczyszczenia ,tylko nie licz na cuda żeby był efekt trzeba czasu i sporo wysiłku.następną ważną sprawa to oczyszczanie czakr,metody jak wyżej +słuchanie muzyki na czakry jesteś wrażliwy na muzykę wiec słuchaj muzyki ezoterycznej na Ciebie powinno b. mocno działać,a warto .Jak co to pisz pomyślimy co i jak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlotta Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 medytacja - jest dobra na WSZYSTKO (byle regularnie) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zirael Posted June 21, 2011 Share Posted June 21, 2011 przeszlabym sie na diagnostyke do kilku specjalistow wpierw, bo moze wcale tego nie masz, moze jestes borderowcem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rien Posted June 22, 2011 Share Posted June 22, 2011 Border to jeszcze więcej, niż bardzo mocne wahania nastroju. Swiatlo - po prostu się rozwijaj. Swoją kreatywność zmień w coś naprawdę pięknego - twórz. Nie wiem, co lubisz najbardziej - może pisanie, może malowanie, może muzykę, może pomoc zwierzętom (tak, pomoc jest tworzeniem), ale tworzenie daje siłę, zwłaszcza, że jesteś ambitny. Oczywiście, poleciłabym jogę i medytację, być może to złagodziłoby nieco Twoje stany i na pewno pozwoliłoby Ci w dobry sposób wykorzystać energię, wpłynęłoby pozytywnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zirael Posted June 22, 2011 Share Posted June 22, 2011 tak, tylko, ze przy diagnostyce borderline wlaczana jest nieuchronnie farmakologia, ktora tez potrafi bardzo pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts