romanowa Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 Witam, jakiś czas temu miałam przedziwny sen, który mnie przeraził, zaczęłam się zastanawiać nad swoją psychiką. Mój sen przypadł na okres jakiejś wojny, konfliktu (dość częsty motyw w moich snach), z dużą grupą ludzi ukrywaliśmy się w jakimś schronie. Nagle znalazłam się w zupełnie białym pokoju o zimnym, surowym wnętrzu. Na łóżku leżał nagi mężczyzna, przypięty kajdankami do rury znajdującej się przy łóżku, zwinięty w pozycji embrionalnej, śmiertelnie przestraszony. Ja go gwałciłam, ale to tak naprawdę nie byłam ja jako ja Zuza, to była jakaś inna postać ale ja byłam tą postacią, najdziwniejsze jest to, że ten facet miał narządy rozrodcze kobiety, zamiast penisa miał pochwę, a ja go gwałciłam moim skórzanym paskiem od spodni. Czy ktoś może mi powiedzieć, co to znaczy, bo ja próbowałam to jakoś rozgryźć i niestety to już jest chyba wyższa szkoła jazdy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baby Jane Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 hm, ciekawe, może nie akceptujesz swojego animusa ? Ostatnio często ludzie mają sny o wojnie, konflikcie, o tym, że się gdzieś ukrywają... sama miałam taki sen nie raz. To też jest ciekawe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
romanowa Posted April 20, 2011 Author Share Posted April 20, 2011 Wojny, woda i dzieci to najczęstsze motywy w moich snach, ale ten sen o mężczyźnie całkowicie mnie wytrącił z równowagi, był bardzo realistyczny i miał taką mroczną atmosferę. Sprawiało mi przyjemność to, że ten mężczyzna się mnie bał. Nie wiem, może masz rację Baby Jane z tym brakiem akceptacji własnego animusa... Chciałabym poznać więcej opinii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myszka90 Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 (edited) mężczyzna może symbolizować zwyczajnie twoją podświadomość stąd w nim narządy rozrodcze kobiety a nie mężczyzny, gwałt może odnieść się do twojej osoby jako przestroga przed niebezpieczeństwem.Pokój może być symbolem jakiś kłopotów skoro miał wnętrze zimne i surowe, mężczyzna przypięty kajdankami skoro uznaliśmy że jesteś to ty, twoja podświadomość zatem kajdanki mogą oznaczać twoją reakcję nerwową w zaistniałym problemie.Ja to tak odczutuję Edited April 20, 2011 by myszka90 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts