Gość Gaja11 Napisano 26 Kwietnia 2011 Napisano 26 Kwietnia 2011 (edytowane) Witajcie po świętach Tak jak w tytule tematu... W poniedziałek 25 kwietnia 2011 roku gdzieś sobie byłam:cfaniak: Oto pytanka: (Podpowiem,że były to dwa miejsca) 1. W jakich dwóch miejscach byłam? 2. Miejsce pierwsze : z kim byłam i cóż tam ciekawego robiłam? 3. Miejsce drugie: z kim byłam i cóż robiłam? 4. Jaki miałam nastrój tego dnia? 5. I może takie pytanko dodatkowe Czy ktoś zdołał mnie w ten dzień jak to tradycja głosi oblać wodą? No to powodzonka wam życzę Edytowane 1 Maja 2011 przez NeoNówka Cytuj
KatiJo Napisano 27 Kwietnia 2011 Napisano 27 Kwietnia 2011 Jakieś straszne rzeczy mi powychodziły 1. Miejsce pierwsze - 10 mieczy - pierwsze skojarzenie - kościół, pokuta... z kim - 10 denarów - z rodziną, przyjaciółmi, co robiłaś - Papież - słuchałaś kazania. 2. Miejsce drugie - 9 mieczy - szpital, jakaś izolatka, miejsce odosobnienia, z kim - 9 denarów - z kobietą, mamą, siostrą, co robiłaś - 8 mieczy - czułaś się skrępowana, nie widziałaś wyjścia. 3. Jaki miałaś nastrój - to niezłe w zestawieniu z tymi strasznymi mieczami - 10 kielichów - radosny, rodzinny, harmonijny, byłaś szczęśliwa i pełna ufności. 4. Czy ktoś Cię oblał - Królowa mieczy, 7 mieczy (znowu miecze...) - nie, gdyż się nie dałaś, jednych odstraszyłaś swym chłodem i wyniosłością, innym podstępnie umknęłaś. Głupoty, co? Chyba to nie jest mój dobry dzień Cytuj
rozrabiara Napisano 28 Kwietnia 2011 Napisano 28 Kwietnia 2011 Niech i ja się zmierzę, za głupoty poniżej przepraszam, ale to moje pierwsze ćwiczenie. 1. Byłaś gdzieś nad wodą na łonie natury (Arcykapłanka), zdecydowanie po to aby odpocząć, zrelaksować się (4 mieczy) a byłaś tam z najbliższą rodziną (10 kielichów) 2. Byłaś w kościele (7 kielichów), byłaś tam również z rodziną, ale już niekompletną ktoś się wyłamał (9 kielichów) a po to, żeby się pomodlić i chyba trochę z poczucia obowiązku (Sprawiedliwość) 3. Nastrój miałaś baaardzo rodzinny i opiekuńczy (Cesarzowa) cieszyłaś się tym, że możesz ten dzień spędzić z rodziną 4. Ktoś z rodziny (4 buław) zdecydowanie oblał Cię wodą (8 buław) i zrobił to podstępem (7 mieczy) co świadczy o tym, że niekoniecznie byłaś tym zachwycona Cytuj
Gość Gaja11 Napisano 28 Kwietnia 2011 Napisano 28 Kwietnia 2011 Dziewczynki spokojnie aż tak źle nie jest w waszych odpowiedziach ;-) Poczekamy jeszcze trochę może ktoś się skusi ;P Cytuj
FairyWitch Napisano 28 Kwietnia 2011 Napisano 28 Kwietnia 2011 (edytowane) 1. XI, XVI- u rodziny? w kościele? ; drugie miejsce- może jakiś zabytek- wieża, zamek. Natura. 2. XIII, 3 denary- ze szczupłą osobą, raczej pesymistyczną. Tworzyłaś coś/ byłaś w lokalu z jedzeniem. Lub jeśli to kościół to też kojarzy mi się z 3d, bo się daje kasę. A sprawiedliwość siedzi na tronie, ma wagę, miecz. 3. 6 buław, 2 denarów- z mężczyzną, brunet. Jazda samochodem, spacer. Zastanawiałaś się co robić, gdzie iść. Lub jazda konna. 4. Król kielichów, 6 denarów- nastrój miły, przyjazny. Miałaś dobry dzień, byłaś skora do pomocy, lub ktoś tobie pomógł. 5. 8 buław- Tak, ale chciałaś uciec, więc może tylko Cię zahaczyło? Oj ciężko mi idzie taka tematyka.:icon_razz: Edytowane 28 Kwietnia 2011 przez FairyWitch Cytuj
chao Napisano 29 Kwietnia 2011 Napisano 29 Kwietnia 2011 1. W jakich dwóch miejscach byłam? jakis srodek transportu mi wyszedł,gdzies w podrozy, drugie to raczej nieciekawe jakies zranienie 3 mieczy,chyba nie pogrzeb 2. Miejsce pierwsze : z kim byłam i cóż tam ciekawego robiłam?w pierwszym milo spedzalas czas z jakims dzieckiem albo z kims mlodym glupiec 3. Miejsce drugie: z kim byłam i cóż robiłam?4 buław 6 monet jakby przejscie do innej rzeczywistosci 4. Jaki miałam nastrój tego dnia? swiat nie mam mojecia jaki mialas hhhe 5. I może takie pytanko dodatkowe Czy ktoś zdołał mnie w ten dzień jak to tradycja głosi oblać wodą? as buław mysle ze tak Cytuj
Orchidea87 Napisano 29 Kwietnia 2011 Napisano 29 Kwietnia 2011 miejsce1 gdzie - 8monet - kościół/park/ działka z kim - 10 monet - rodzina co robiłaś - król pucharów - wysłuchiwałaś zwierzeń innych(oglądałaś jakieś występy kulturalne) miejsce2 gdzie - as mieczy - ??? na powietrzu (na policji, w szpitalu?) - a może na spotkaniu gdzie używano noży do krojenia jedzenia z kim - Qmieczy - z kobietą o ciętym języku, inteligentną co robiłaś - król mieczy - analizowałaś coś, rozważałaś coś(używałaś siły fizycznej/a może tu cię polano wodą) jaki miałaś nastrój - paź pucharów - pogodny, marzycielski Czy oblano cię wodą - 3miecze - tak Cytuj
solweig Napisano 29 Kwietnia 2011 Napisano 29 Kwietnia 2011 Hmmm...caly rozklad, byc moze sie kreci wokol 2 mezczyzn... Po kolei SYTUACJA I Gdzie? Diabeł. Kościół, jeśli masz do niego stosunek pt. to obowiązkowy rytuał, który trzeba odhaczyć. Powiązałabym to tez z sexem lub/ i przyjemnościami zmysłowymi, pobłażaniem sobie. Moze jakies wykwitna uczta/ prezenty albo orgia;)))? Z kim? Kochankowie. Z chłopakiem. Co robilas? Dziewica pentakli. Rozmawialas z nim o planach na przyszlosc. Pieniadze/dom/ wspolne przedsiewiziecie. Lub ktos przyniosl Ci wiadomosc o propozycji pracy. Jak sie czulas? 5 kielichow. Zdradzona, smutna, rozczarowana. SYTUACJA 2 Gdzie? 6 kielichów – beztroska, łono natury, flirt, zauroczenie bez konsumpcji;))) zabawa, dzieci, może nowa znajomość? Z kim? 10 kijow. W otoczeniu ludzi, ktorzy Cie przytlaczaja. Co robilas? Krolowa pentakli. Cieszylas sie natura i komfortem finansowym. Jak sie czulas? 4 pentakli. Kontrolujaca (stan posiadania, kogos), zazdrosna, chcaca cos/kogos miec tylko dla siebie, nadzorujaca lub nadmiernie opiekuncza. SMINGUS DYNGUS 9 mieczy – tak! Zostalas perfidnie oblana i to Cie wkurzylo. Cytuj
Gość Gaja11 Napisano 29 Kwietnia 2011 Napisano 29 Kwietnia 2011 Jutro zrobię interpretację tylko nie wiem jeszcze o której Aniołki może bardzo późno wieczorkiem :-) Ale zrobię na pewno :-) A do tego czasu może ktoś jeszcze się zgłosi :-) Cytuj
Gość Gaja11 Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Nadszedł czas weryfikacji :-) A więc podaje odpowiedzi :-) 1. W jakich dwóch miejscach byłam? Pierwsze miejsce to park, drugie dom rodzinny mojego partnera 2. Miejsce pierwsze : z kim byłam i cóż tam ciekawego robiłam? W parku byłam z moim partnerem, naszą przyjaciółką i przyjacielem oraz ich malutkim synkiem.Spacerowaliśmy, gadaliśmy. :-) 3. Miejsce drugie: z kim byłam i cóż robiłam? W domu rodzinny mojego partnera oczywiście byłam z partnerem moim ;-) A także z jego rodziną, spędzaliśmy razem świąteczny dzień :-) 4. Jaki miałam nastrój tego dnia? Ogólnie dzień był udany natomiast trochę się denerwowałam pewną sprawą. 5. I może takie pytanko dodatkowe Czy ktoś zdołał mnie w ten dzień jak to tradycja głosi oblać wodą? Nikomu się to nie udało bo sprytnie wybrnęłam z sytuacji ;-) A teraz wasze odpowiedzi :-) Pogrubione to odpowiedzi dobre, na czerwono to mój ewentualny komentarz KatiJo Jakieś straszne rzeczy mi powychodziły 1. Miejsce pierwsze - 10 mieczy - pierwsze skojarzenie - kościół, pokuta... z kim - 10 denarów - z rodziną, przyjaciółmi, co robiłaś - Papież - słuchałaś kazania. 2. Miejsce drugie - 9 mieczy - szpital, jakaś izolatka, miejsce odosobnienia, z kim - 9 denarów - z kobietą, mamą, siostrą, co robiłaś - 8 mieczy - czułaś się skrępowana, nie widziałaś wyjścia. 3. Jaki miałaś nastrój - to niezłe w zestawieniu z tymi strasznymi mieczami - 10 kielichów - radosny, rodzinny, harmonijny, byłaś szczęśliwa i pełna ufności. 4. Czy ktoś Cię oblał - Królowa mieczy, 7 mieczy (znowu miecze...) - nie, gdyż się nie dałaś, jednych odstraszyłaś swym chłodem i wyniosłością, innym podstępnie umknęłaś. Głupoty, co? Chyba to nie jest mój dobry dzień Coś tam się zgadzało chociaż rzeczywiście jakieś drastyczne rzeczy powychodziły ;-) rozrabiara Niech i ja się zmierzę, za głupoty poniżej przepraszam, ale to moje pierwsze ćwiczenie. 1. Byłaś gdzieś nad wodą na łonie natury (Arcykapłanka), zdecydowanie po to aby odpocząć, zrelaksować się (4 mieczy) a byłaś tam z najbliższą rodziną (10 kielichów) 2. Byłaś w kościele (7 kielichów), byłaś tam również z rodziną, ale już niekompletną ktoś się wyłamał (9 kielichów) a po to, żeby się pomodlić i chyba trochę z poczucia obowiązku (Sprawiedliwość) 3. Nastrój miałaś baaardzo rodzinny i opiekuńczy (Cesarzowa) cieszyłaś się tym, że możesz ten dzień spędzić z rodziną 4. Ktoś z rodziny (4 buław) zdecydowanie oblał Cię wodą (8 buław) i zrobił to podstępem (7 mieczy) co świadczy o tym, że niekoniecznie byłaś tym zachwycona FairyWitch 1. XI, XVI- u rodziny? w kościele? ; drugie miejsce- może jakiś zabytek- wieża, zamek. Natura. 2. XIII, 3 denary- ze szczupłą osobą, raczej pesymistyczną. Tworzyłaś coś/ byłaś w lokalu z jedzeniem. Lub jeśli to kościół to też kojarzy mi się z 3d, bo się daje kasę. A sprawiedliwość siedzi na tronie, ma wagę, miecz. 3. 6 buław, 2 denarów- z mężczyzną, brunet. Jazda samochodem, spacer. Zastanawiałaś się co robić, gdzie iść. Lub jazda konna. 4. Król kielichów, 6 denarów- nastrój miły, przyjazny. Miałaś dobry dzień, byłaś skora do pomocy, lub ktoś tobie pomógł. 5. 8 buław- Tak, ale chciałaś uciec, więc może tylko Cię zahaczyło? Tzn nie uciekałam bo się wymigałam i nie zahaczyło mnie na szczęście ;-) Oj ciężko mi idzie taka tematyka. chao 1. W jakich dwóch miejscach byłam? jakis srodek transportu mi wyszedł,gdzies w podrozy, drugie to raczej nieciekawe jakies zranienie 3 mieczy,chyba nie pogrzeb Zaliczam środek transportu ponieważ na spacerze byliśmy z dzieckiem małym w wózku, natomiast podróż też zaliczę bo spacerowaliśmy spory kawałek 2. Miejsce pierwsze : z kim byłam i cóż tam ciekawego robiłam?w pierwszym milo spedzalas czas z jakims dzieckiem albo z kims mlodym glupiec 3. Miejsce drugie: z kim byłam i cóż robiłam?4 buław 6 monet jakby przejscie do innej rzeczywistosci 4. Jaki miałam nastrój tego dnia? swiat nie mam mojecia jaki mialas hhhe 5. I może takie pytanko dodatkowe Czy ktoś zdołał mnie w ten dzień jak to tradycja głosi oblać wodą? as buław mysle ze tak Orchidea87 miejsce1 gdzie - 8monet - kościół/park/ działka z kim - 10 monet - rodzina co robiłaś - król pucharów - wysłuchiwałaś zwierzeń innych(oglądałaś jakieś występy kulturalne) miejsce2 gdzie - as mieczy - ??? na powietrzu (na policji, w szpitalu?) - a może na spotkaniu gdzie używano noży do krojenia jedzenia z kim - Qmieczy - z kobietą o ciętym języku, inteligentną co robiłaś - król mieczy - analizowałaś coś, rozważałaś coś(używałaś siły fizycznej/a może tu cię polano wodą) jaki miałaś nastrój - paź pucharów -pogodny, marzycielski Czy oblano cię wodą - 3miecze - tak solweig Hmmm...caly rozklad, byc moze sie kreci wokol 2 mezczyzn... Po kolei SYTUACJA I Gdzie? Diabeł. Kościół, jeśli masz do niego stosunek pt. to obowiązkowy rytuał, który trzeba odhaczyć. Powiązałabym to tez z sexem lub/ i przyjemnościami zmysłowymi, pobłażaniem sobie. Moze jakies wykwitna uczta/ prezenty albo orgia;)))? Z kim? Kochankowie. Z chłopakiem. Co robilas? Dziewica pentakli. Rozmawialas z nim o planach na przyszlosc. Pieniadze/dom/ wspolne przedsiewiziecie. Lub ktos przyniosl Ci wiadomosc o propozycji pracy. Jak sie czulas? 5 kielichow. Zdradzona, smutna, rozczarowana. SYTUACJA 2 Gdzie? 6 kielichów – beztroska, łono natury, flirt, zauroczenie bez konsumpcji;))) zabawa, dzieci, może nowa znajomość? Z kim? 10 kijow. W otoczeniu ludzi, ktorzy Cie przytlaczaja. Co robilas? Krolowa pentakli. Cieszylas sie natura i komfortem finansowym. Jak sie czulas? 4 pentakli. Kontrolujaca (stan posiadania, kogos), zazdrosna, chcaca cos/kogos miec tylko dla siebie, nadzorujaca lub nadmiernie opiekuncza. SMINGUS DYNGUS 9 mieczy – tak! Zostalas perfidnie oblana i to Cie wkurzylo. Zauroczenie bez konsumpcji --> mogę to podpiąć pod zauroczenie synka mojej koleżanki (prawie roczek ma) więc owszem zauroczyłam się nim hehe i nie doszło do konsumpcji Wszystkim ślicznie dziękuje, tak wam z tym kościołem powychodziło a ja nie byłam. E tam nie byłam! Nawet obok nie przechodziłam więc to mnie ciekawi ;-) Jeszcze raz piękne dziękuje :-) Dodatkowy punkt dla rozrabiary :-) Poszło Ci najlepiej ale wszystkie na coś trafiłyście więc gratuluje !!! Cytuj
FairyWitch Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Ciężko mi idą, szczególnie takie podwójne. Ale 8 buław była piękna- pofrunęłaś Fajnie to pokazało. Cytuj
solweig Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 magdaleno07 Zastanawiam sie nad tego typu cwiczeniami i ich zasadnoscia; ciekawa jestem Twojej opinii jak i opinii innych na ten temat; Tu jest pare elementow: 1. Pytamy o przeszlosc, co wiecej o bardzo precyzyjna przeszlosc; mam wrazenie, ze tarot niekoniecznie do tego sluzy; raczej szuka w przeszlosci przyczyn przyszlosci 2. Jak widac kazda z nas wyciaga inne karty; moze ciekawy bylby experyment stworzenia roznych (?) interpretacji na podstawie tych samych kart? 3. Bo co wlasciwie tutaj badamy? Umiejetnosc wejscia w spektrum energii danej osoby czy trafnosc interpretacji na podstawie wylosowanych danych? 4. Zastanawiam sie tez nad sama technika wyciagania kart dla kogos/za kogos...hmmm...jakos czuje, ze wieksza rzetelnosc/prawda poznawcza pojawia sie, jesli pytajacy sam swoja reka wyciaga karty, chociaz zdaza mi sie tez wrozyc na odleglosc - to wymaga duzo wiekszej koncentracji - wejscia w pole energetyczne tej osoby i jakby wyciaganie kart jej reka W tym rozkladzie czulam bardzo sprzeczne dynamiki: sytuacja 1 a sytuacja 2, jakby odkreslone gruba kreska; spokoj i niepokoj i jakby jednak cos macilo Twoj dobry nastroj...nie tyle w zdarzeniach, ile w myslach; W kazdym razie cwieczenie fajne:) Dzieki! Zaraz wymysle swoje Cytuj
rozrabiara Napisano 1 Maja 2011 Napisano 1 Maja 2011 dziękuję bardzo za ten dodatkowy punkt:) To moje pierwsze ćwiczenia i jestem z siebie prawie, że dumna:) Cytuj
Gość Gaja11 Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 Dziękuje wam jeszcze raz :-) A rozrabiara no bądź z siebie dumna :-) Pierwsze ćwiczonko i tak pięknie poszło :-) Cytuj
KatiJo Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 Wróciłam właśnie z weekendu przedłużonego, dzięki za ćwiczonko Jakoś mi intuicyjnie ten kościół owszem nie pasował. Fakt, że karty rozkładałam na szybko na wyjeździe, może dlatego takie dziwadła? Pozdrawiam;) Cytuj
Gość Gaja11 Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 Wróciłam właśnie z weekendu przedłużonego, dzięki za ćwiczonko Jakoś mi intuicyjnie ten kościół owszem nie pasował. Fakt, że karty rozkładałam na szybko na wyjeździe, może dlatego takie dziwadła? Pozdrawiam;) Całkiem możliwe,że pośpiesznie rozkładałaś i dlatego :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi