Guest Gaja11 Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 (edited) Witajcie po świętach Tak jak w tytule tematu... W poniedziałek 25 kwietnia 2011 roku gdzieś sobie byłam:cfaniak: Oto pytanka: (Podpowiem,że były to dwa miejsca) 1. W jakich dwóch miejscach byłam? 2. Miejsce pierwsze : z kim byłam i cóż tam ciekawego robiłam? 3. Miejsce drugie: z kim byłam i cóż robiłam? 4. Jaki miałam nastrój tego dnia? 5. I może takie pytanko dodatkowe Czy ktoś zdołał mnie w ten dzień jak to tradycja głosi oblać wodą? No to powodzonka wam życzę Edited May 1, 2011 by NeoNówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KatiJo Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Jakieś straszne rzeczy mi powychodziły 1. Miejsce pierwsze - 10 mieczy - pierwsze skojarzenie - kościół, pokuta... z kim - 10 denarów - z rodziną, przyjaciółmi, co robiłaś - Papież - słuchałaś kazania. 2. Miejsce drugie - 9 mieczy - szpital, jakaś izolatka, miejsce odosobnienia, z kim - 9 denarów - z kobietą, mamą, siostrą, co robiłaś - 8 mieczy - czułaś się skrępowana, nie widziałaś wyjścia. 3. Jaki miałaś nastrój - to niezłe w zestawieniu z tymi strasznymi mieczami - 10 kielichów - radosny, rodzinny, harmonijny, byłaś szczęśliwa i pełna ufności. 4. Czy ktoś Cię oblał - Królowa mieczy, 7 mieczy (znowu miecze...) - nie, gdyż się nie dałaś, jednych odstraszyłaś swym chłodem i wyniosłością, innym podstępnie umknęłaś. Głupoty, co? Chyba to nie jest mój dobry dzień Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozrabiara Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Niech i ja się zmierzę, za głupoty poniżej przepraszam, ale to moje pierwsze ćwiczenie. 1. Byłaś gdzieś nad wodą na łonie natury (Arcykapłanka), zdecydowanie po to aby odpocząć, zrelaksować się (4 mieczy) a byłaś tam z najbliższą rodziną (10 kielichów) 2. Byłaś w kościele (7 kielichów), byłaś tam również z rodziną, ale już niekompletną ktoś się wyłamał (9 kielichów) a po to, żeby się pomodlić i chyba trochę z poczucia obowiązku (Sprawiedliwość) 3. Nastrój miałaś baaardzo rodzinny i opiekuńczy (Cesarzowa) cieszyłaś się tym, że możesz ten dzień spędzić z rodziną 4. Ktoś z rodziny (4 buław) zdecydowanie oblał Cię wodą (8 buław) i zrobił to podstępem (7 mieczy) co świadczy o tym, że niekoniecznie byłaś tym zachwycona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gaja11 Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Dziewczynki spokojnie aż tak źle nie jest w waszych odpowiedziach ;-) Poczekamy jeszcze trochę może ktoś się skusi ;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FairyWitch Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 (edited) 1. XI, XVI- u rodziny? w kościele? ; drugie miejsce- może jakiś zabytek- wieża, zamek. Natura. 2. XIII, 3 denary- ze szczupłą osobą, raczej pesymistyczną. Tworzyłaś coś/ byłaś w lokalu z jedzeniem. Lub jeśli to kościół to też kojarzy mi się z 3d, bo się daje kasę. A sprawiedliwość siedzi na tronie, ma wagę, miecz. 3. 6 buław, 2 denarów- z mężczyzną, brunet. Jazda samochodem, spacer. Zastanawiałaś się co robić, gdzie iść. Lub jazda konna. 4. Król kielichów, 6 denarów- nastrój miły, przyjazny. Miałaś dobry dzień, byłaś skora do pomocy, lub ktoś tobie pomógł. 5. 8 buław- Tak, ale chciałaś uciec, więc może tylko Cię zahaczyło? Oj ciężko mi idzie taka tematyka.:icon_razz: Edited April 28, 2011 by FairyWitch Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chao Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 1. W jakich dwóch miejscach byłam? jakis srodek transportu mi wyszedł,gdzies w podrozy, drugie to raczej nieciekawe jakies zranienie 3 mieczy,chyba nie pogrzeb 2. Miejsce pierwsze : z kim byłam i cóż tam ciekawego robiłam?w pierwszym milo spedzalas czas z jakims dzieckiem albo z kims mlodym glupiec 3. Miejsce drugie: z kim byłam i cóż robiłam?4 buław 6 monet jakby przejscie do innej rzeczywistosci 4. Jaki miałam nastrój tego dnia? swiat nie mam mojecia jaki mialas hhhe 5. I może takie pytanko dodatkowe Czy ktoś zdołał mnie w ten dzień jak to tradycja głosi oblać wodą? as buław mysle ze tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orchidea87 Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 miejsce1 gdzie - 8monet - kościół/park/ działka z kim - 10 monet - rodzina co robiłaś - król pucharów - wysłuchiwałaś zwierzeń innych(oglądałaś jakieś występy kulturalne) miejsce2 gdzie - as mieczy - ??? na powietrzu (na policji, w szpitalu?) - a może na spotkaniu gdzie używano noży do krojenia jedzenia z kim - Qmieczy - z kobietą o ciętym języku, inteligentną co robiłaś - król mieczy - analizowałaś coś, rozważałaś coś(używałaś siły fizycznej/a może tu cię polano wodą) jaki miałaś nastrój - paź pucharów - pogodny, marzycielski Czy oblano cię wodą - 3miecze - tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
solweig Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Hmmm...caly rozklad, byc moze sie kreci wokol 2 mezczyzn... Po kolei SYTUACJA I Gdzie? Diabeł. Kościół, jeśli masz do niego stosunek pt. to obowiązkowy rytuał, który trzeba odhaczyć. Powiązałabym to tez z sexem lub/ i przyjemnościami zmysłowymi, pobłażaniem sobie. Moze jakies wykwitna uczta/ prezenty albo orgia;)))? Z kim? Kochankowie. Z chłopakiem. Co robilas? Dziewica pentakli. Rozmawialas z nim o planach na przyszlosc. Pieniadze/dom/ wspolne przedsiewiziecie. Lub ktos przyniosl Ci wiadomosc o propozycji pracy. Jak sie czulas? 5 kielichow. Zdradzona, smutna, rozczarowana. SYTUACJA 2 Gdzie? 6 kielichów – beztroska, łono natury, flirt, zauroczenie bez konsumpcji;))) zabawa, dzieci, może nowa znajomość? Z kim? 10 kijow. W otoczeniu ludzi, ktorzy Cie przytlaczaja. Co robilas? Krolowa pentakli. Cieszylas sie natura i komfortem finansowym. Jak sie czulas? 4 pentakli. Kontrolujaca (stan posiadania, kogos), zazdrosna, chcaca cos/kogos miec tylko dla siebie, nadzorujaca lub nadmiernie opiekuncza. SMINGUS DYNGUS 9 mieczy – tak! Zostalas perfidnie oblana i to Cie wkurzylo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gaja11 Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Jutro zrobię interpretację tylko nie wiem jeszcze o której Aniołki może bardzo późno wieczorkiem :-) Ale zrobię na pewno :-) A do tego czasu może ktoś jeszcze się zgłosi :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gaja11 Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Nadszedł czas weryfikacji :-) A więc podaje odpowiedzi :-) 1. W jakich dwóch miejscach byłam? Pierwsze miejsce to park, drugie dom rodzinny mojego partnera 2. Miejsce pierwsze : z kim byłam i cóż tam ciekawego robiłam? W parku byłam z moim partnerem, naszą przyjaciółką i przyjacielem oraz ich malutkim synkiem.Spacerowaliśmy, gadaliśmy. :-) 3. Miejsce drugie: z kim byłam i cóż robiłam? W domu rodzinny mojego partnera oczywiście byłam z partnerem moim ;-) A także z jego rodziną, spędzaliśmy razem świąteczny dzień :-) 4. Jaki miałam nastrój tego dnia? Ogólnie dzień był udany natomiast trochę się denerwowałam pewną sprawą. 5. I może takie pytanko dodatkowe Czy ktoś zdołał mnie w ten dzień jak to tradycja głosi oblać wodą? Nikomu się to nie udało bo sprytnie wybrnęłam z sytuacji ;-) A teraz wasze odpowiedzi :-) Pogrubione to odpowiedzi dobre, na czerwono to mój ewentualny komentarz KatiJo Jakieś straszne rzeczy mi powychodziły 1. Miejsce pierwsze - 10 mieczy - pierwsze skojarzenie - kościół, pokuta... z kim - 10 denarów - z rodziną, przyjaciółmi, co robiłaś - Papież - słuchałaś kazania. 2. Miejsce drugie - 9 mieczy - szpital, jakaś izolatka, miejsce odosobnienia, z kim - 9 denarów - z kobietą, mamą, siostrą, co robiłaś - 8 mieczy - czułaś się skrępowana, nie widziałaś wyjścia. 3. Jaki miałaś nastrój - to niezłe w zestawieniu z tymi strasznymi mieczami - 10 kielichów - radosny, rodzinny, harmonijny, byłaś szczęśliwa i pełna ufności. 4. Czy ktoś Cię oblał - Królowa mieczy, 7 mieczy (znowu miecze...) - nie, gdyż się nie dałaś, jednych odstraszyłaś swym chłodem i wyniosłością, innym podstępnie umknęłaś. Głupoty, co? Chyba to nie jest mój dobry dzień Coś tam się zgadzało chociaż rzeczywiście jakieś drastyczne rzeczy powychodziły ;-) rozrabiara Niech i ja się zmierzę, za głupoty poniżej przepraszam, ale to moje pierwsze ćwiczenie. 1. Byłaś gdzieś nad wodą na łonie natury (Arcykapłanka), zdecydowanie po to aby odpocząć, zrelaksować się (4 mieczy) a byłaś tam z najbliższą rodziną (10 kielichów) 2. Byłaś w kościele (7 kielichów), byłaś tam również z rodziną, ale już niekompletną ktoś się wyłamał (9 kielichów) a po to, żeby się pomodlić i chyba trochę z poczucia obowiązku (Sprawiedliwość) 3. Nastrój miałaś baaardzo rodzinny i opiekuńczy (Cesarzowa) cieszyłaś się tym, że możesz ten dzień spędzić z rodziną 4. Ktoś z rodziny (4 buław) zdecydowanie oblał Cię wodą (8 buław) i zrobił to podstępem (7 mieczy) co świadczy o tym, że niekoniecznie byłaś tym zachwycona FairyWitch 1. XI, XVI- u rodziny? w kościele? ; drugie miejsce- może jakiś zabytek- wieża, zamek. Natura. 2. XIII, 3 denary- ze szczupłą osobą, raczej pesymistyczną. Tworzyłaś coś/ byłaś w lokalu z jedzeniem. Lub jeśli to kościół to też kojarzy mi się z 3d, bo się daje kasę. A sprawiedliwość siedzi na tronie, ma wagę, miecz. 3. 6 buław, 2 denarów- z mężczyzną, brunet. Jazda samochodem, spacer. Zastanawiałaś się co robić, gdzie iść. Lub jazda konna. 4. Król kielichów, 6 denarów- nastrój miły, przyjazny. Miałaś dobry dzień, byłaś skora do pomocy, lub ktoś tobie pomógł. 5. 8 buław- Tak, ale chciałaś uciec, więc może tylko Cię zahaczyło? Tzn nie uciekałam bo się wymigałam i nie zahaczyło mnie na szczęście ;-) Oj ciężko mi idzie taka tematyka. chao 1. W jakich dwóch miejscach byłam? jakis srodek transportu mi wyszedł,gdzies w podrozy, drugie to raczej nieciekawe jakies zranienie 3 mieczy,chyba nie pogrzeb Zaliczam środek transportu ponieważ na spacerze byliśmy z dzieckiem małym w wózku, natomiast podróż też zaliczę bo spacerowaliśmy spory kawałek 2. Miejsce pierwsze : z kim byłam i cóż tam ciekawego robiłam?w pierwszym milo spedzalas czas z jakims dzieckiem albo z kims mlodym glupiec 3. Miejsce drugie: z kim byłam i cóż robiłam?4 buław 6 monet jakby przejscie do innej rzeczywistosci 4. Jaki miałam nastrój tego dnia? swiat nie mam mojecia jaki mialas hhhe 5. I może takie pytanko dodatkowe Czy ktoś zdołał mnie w ten dzień jak to tradycja głosi oblać wodą? as buław mysle ze tak Orchidea87 miejsce1 gdzie - 8monet - kościół/park/ działka z kim - 10 monet - rodzina co robiłaś - król pucharów - wysłuchiwałaś zwierzeń innych(oglądałaś jakieś występy kulturalne) miejsce2 gdzie - as mieczy - ??? na powietrzu (na policji, w szpitalu?) - a może na spotkaniu gdzie używano noży do krojenia jedzenia z kim - Qmieczy - z kobietą o ciętym języku, inteligentną co robiłaś - król mieczy - analizowałaś coś, rozważałaś coś(używałaś siły fizycznej/a może tu cię polano wodą) jaki miałaś nastrój - paź pucharów -pogodny, marzycielski Czy oblano cię wodą - 3miecze - tak solweig Hmmm...caly rozklad, byc moze sie kreci wokol 2 mezczyzn... Po kolei SYTUACJA I Gdzie? Diabeł. Kościół, jeśli masz do niego stosunek pt. to obowiązkowy rytuał, który trzeba odhaczyć. Powiązałabym to tez z sexem lub/ i przyjemnościami zmysłowymi, pobłażaniem sobie. Moze jakies wykwitna uczta/ prezenty albo orgia;)))? Z kim? Kochankowie. Z chłopakiem. Co robilas? Dziewica pentakli. Rozmawialas z nim o planach na przyszlosc. Pieniadze/dom/ wspolne przedsiewiziecie. Lub ktos przyniosl Ci wiadomosc o propozycji pracy. Jak sie czulas? 5 kielichow. Zdradzona, smutna, rozczarowana. SYTUACJA 2 Gdzie? 6 kielichów – beztroska, łono natury, flirt, zauroczenie bez konsumpcji;))) zabawa, dzieci, może nowa znajomość? Z kim? 10 kijow. W otoczeniu ludzi, ktorzy Cie przytlaczaja. Co robilas? Krolowa pentakli. Cieszylas sie natura i komfortem finansowym. Jak sie czulas? 4 pentakli. Kontrolujaca (stan posiadania, kogos), zazdrosna, chcaca cos/kogos miec tylko dla siebie, nadzorujaca lub nadmiernie opiekuncza. SMINGUS DYNGUS 9 mieczy – tak! Zostalas perfidnie oblana i to Cie wkurzylo. Zauroczenie bez konsumpcji --> mogę to podpiąć pod zauroczenie synka mojej koleżanki (prawie roczek ma) więc owszem zauroczyłam się nim hehe i nie doszło do konsumpcji Wszystkim ślicznie dziękuje, tak wam z tym kościołem powychodziło a ja nie byłam. E tam nie byłam! Nawet obok nie przechodziłam więc to mnie ciekawi ;-) Jeszcze raz piękne dziękuje :-) Dodatkowy punkt dla rozrabiary :-) Poszło Ci najlepiej ale wszystkie na coś trafiłyście więc gratuluje !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FairyWitch Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Ciężko mi idą, szczególnie takie podwójne. Ale 8 buław była piękna- pofrunęłaś Fajnie to pokazało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
solweig Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 magdaleno07 Zastanawiam sie nad tego typu cwiczeniami i ich zasadnoscia; ciekawa jestem Twojej opinii jak i opinii innych na ten temat; Tu jest pare elementow: 1. Pytamy o przeszlosc, co wiecej o bardzo precyzyjna przeszlosc; mam wrazenie, ze tarot niekoniecznie do tego sluzy; raczej szuka w przeszlosci przyczyn przyszlosci 2. Jak widac kazda z nas wyciaga inne karty; moze ciekawy bylby experyment stworzenia roznych (?) interpretacji na podstawie tych samych kart? 3. Bo co wlasciwie tutaj badamy? Umiejetnosc wejscia w spektrum energii danej osoby czy trafnosc interpretacji na podstawie wylosowanych danych? 4. Zastanawiam sie tez nad sama technika wyciagania kart dla kogos/za kogos...hmmm...jakos czuje, ze wieksza rzetelnosc/prawda poznawcza pojawia sie, jesli pytajacy sam swoja reka wyciaga karty, chociaz zdaza mi sie tez wrozyc na odleglosc - to wymaga duzo wiekszej koncentracji - wejscia w pole energetyczne tej osoby i jakby wyciaganie kart jej reka W tym rozkladzie czulam bardzo sprzeczne dynamiki: sytuacja 1 a sytuacja 2, jakby odkreslone gruba kreska; spokoj i niepokoj i jakby jednak cos macilo Twoj dobry nastroj...nie tyle w zdarzeniach, ile w myslach; W kazdym razie cwieczenie fajne:) Dzieki! Zaraz wymysle swoje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozrabiara Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 dziękuję bardzo za ten dodatkowy punkt:) To moje pierwsze ćwiczenia i jestem z siebie prawie, że dumna:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gaja11 Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Dziękuje wam jeszcze raz :-) A rozrabiara no bądź z siebie dumna :-) Pierwsze ćwiczonko i tak pięknie poszło :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KatiJo Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Wróciłam właśnie z weekendu przedłużonego, dzięki za ćwiczonko Jakoś mi intuicyjnie ten kościół owszem nie pasował. Fakt, że karty rozkładałam na szybko na wyjeździe, może dlatego takie dziwadła? Pozdrawiam;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gaja11 Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Wróciłam właśnie z weekendu przedłużonego, dzięki za ćwiczonko Jakoś mi intuicyjnie ten kościół owszem nie pasował. Fakt, że karty rozkładałam na szybko na wyjeździe, może dlatego takie dziwadła? Pozdrawiam;) Całkiem możliwe,że pośpiesznie rozkładałaś i dlatego :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts