Jump to content

czy można poprzez runy zobaczyć orientację seksualną?

rimik

Recommended Posts

Wiem, że może to głupie ale czy da się za pomocą run wywróżyć ile % ludzi to homoseksualiści? Bardzo mnie to ciekawi bo dopiero godze się ze swoją orientacją. Naukowcy mówią że ok. 7 % to homoseksualiści a 20 % biseksualiści. Czy runy to potwierdzą?

• 3 weeks later...

A ja mój drogi rimiku mam wrażenie, że chciałbyś używać run do demaskowania osób homoseksualnych dla własnych celów... Albo inaczej: aby się upewnić, że są takie a nie inne, co by wiedzieć czy warto startować czy nie :D Runy mają silne poczucie moralności więc mogą Ci nie zdradzić takich informacji :P

A nawet jeżeli?

Liczy się skuteczność, nie cel. Jeśli ktoś chce demaskować dla własnych celów - jego wybór. Cenę poniesie własną. Tak jak i dywinatorzy chcący innym pomagać w końcu cenę swoją poniosą. Jak to zwykle w magii bywa.

Runy nie mają poczucia moralności. Podobnie, jaki nie ma go młotek albo komputer. Albo alfabet łaciński czy grecki.

Zosiu, powiedzenie o znaczeniu run wywodzącym się z mitologii jest kolejnym uproszczeniem - chodzi raczej o całe dobrodziejstwo kultury, która ten alfabet wytworzyła. To, co stoi w Havamal czy poszczególnych sagach, to tylko margines - poematów runicznych czy archeologicznych znalezisk raczej do mitologii zaliczyć się nie da... i tak, czepiam się słówek - bo lubię :)

Tak swoją drogą - takie np. znaleziska - ...: Runiczny amulet z Högstena - rzuca jasne światło na "poczucie moralności" run, czymkolwiek by nie było i za cokolwiek nie byłoby uważane :)

• W punkt 1

• 3 weeks later...

Rimik, bądź chociaż trochę egoistą to jest nawet bardzo wskazane bez tego nie można by było dążyć do własnego szczęścia :) Nie patrz na to jakimi inni ludzie są ale na to jaki Ty jesteś i co Ty tworzysz oraz co chcesz kreować w swym życiu. Jeżeli chodzi o moralność to najważniejsza jest ta nasza z wytworzonymi sobie zasadami twardymi. I dodam od siebie tyle, geje byli, geje są i geje będą.. :)

• 1 month later...

Odpowiadając na pytanie z tematu - myślę, że tak. Posłużę się przykładem z innej dziedziny - w moim portrecie numerologicznym ciągle przewijają się relacje z kobietami na poszczególnych etapach życia i tak, jestem homoseksualna. Wydaje się więc, że jeśli w trakcie wróżenia mężczyźnie ciągle przewija się temat męskości, to może być (choć nie musi, podkreślę to) spowodowane domniemanym homoseksualizmem.

Niemniej doświadczenia każdego są inne i kłótnie, jak te powyżej, są nieco bezcelowe - przecież zwykliśmy też pytać, czy dana osoba o nas myśli, albo jaki ma do nas stosunek - dlaczego więc nie zapytać o to, czy zwyczajnie mamy u niej/niego szanse :)

• 4 years later...

Co do potwierdzania ogólnych danych statystycznych nie ma sensu wykorzystywać ezoterykę czy inne różne metody. Tutaj sesje dotyczą konkretnej jednostki, a nie całej populacji ziemii.