pauzamaja Napisano 3 Czerwca 2011 Napisano 3 Czerwca 2011 Mam kumpla, a on ma dziewczynę. nie wiem czy mi się ona podoba, czy nie. Nie chcę jej odbić, a wręcz przeciwnie nakręcam ją jeszcze bardziej na niego. Lecz wynikła sytuacja, że chciałem ustawić się z tą dziewczyną wtedy kiedy ona z nim, więc stwierdziłem, że to walę i nie będę im przeszkadzał. On się spytał mnie przez telefon czy chciałem się z nim czy z nią umówić. Powiedziałem, że z nim co jest nieprawdą. Nie wiem co się stało. On o tym dobrze wiedział, że chcaiłem się z jego dziewczyną umówic, ozywiście po koleżeńsku, bo nie chciałbym zepsuć z nim naprawdę ważnej dla mnie przyjaźni. Oczywiście się przestraszyłem, że nie powiedziałem mu prawdy i szybko napisałem sms. On się poczuł dziwnie i ja tez chodziłem cały dzień struty w pracy. Nie wiem czy podświadomie chcę coś do niej, a świadomie na pewno nic, bo sam umacniałem ich związek i robiłem wszystko żeby było między nimi jak najlepiej. Nie wiem o co z tym chodzi. Pomózcie mi to rozkminić. Pozdrawiam Cytuj
befadka Napisano 3 Czerwca 2011 Napisano 3 Czerwca 2011 Wynikła sytuacja? Tak sama z siebie ? To okropne że tak się dzieje a ty tego nie chcesz ;-) Napisze Ci szczerze co o tym myślę ;-) Wydaje mi się, że wiesz że chcesz lecz masz poczucie winy wobec kolegi co Cię blokuje i świadomie nie chcesz bo to kolega i że tak się kumplom nie robi... itp... itd Umacniając jej związek z nim zbliżasz się do niej i pogłębiasz zaufanie żeby w razie czego jakbyś się nie pochamował było na co zwalić no wiesz przecież wam kibicowałem a to co wynikło to było przypadkiem ;-) Przypadki nie istnieją ;-) Cytuj
pauzamaja Napisano 3 Czerwca 2011 Autor Napisano 3 Czerwca 2011 Cholera, przerazilas mnie:) Czy da sie cos ztym zrobic? I kolejne pytanie czy moze sie tak stac, ze ona tez cos do mnie poczuje mimo ze ja tak na kumpla nakrecilem. Oby nie. Cytuj
caliah Napisano 5 Czerwca 2011 Napisano 5 Czerwca 2011 Może się tak stać. I jeżeli nie chcesz narobić większego bałaganu, to utrzymuj z tą dziewczyną relacje takie, jak z innymi koleżankami np. z pracy. Czyli uprzejmie, ale bez serdeczności, czy tym bardziej czułości. ...i żadnego umawiania się z nią, chyba że będziecie mieli spotkać się w troje, ale wtedy też w miarę możliwości umawiaj to spotkanie z kolegą. Wiem, że to trudne, ale najlepiej by było, gdybyś powiedział o tym "nieporozumieniu" kumplowi, przeprosił, że tak wyszło i że "spietrałeś", gdy zobaczyłeś, jak to mogło z jego strony wyglądać. P.S. Befadka może mieć niestety rację... Ludzie często w takich sytuacjach podświadomie oszukują siebie samych udając przed sobą, że ten flirty to jeszcze nie flirt, tylko...ehm...przyjaźń...?O.o Cytuj
befadka Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 Cholera, przerazilas mnie:) Czy da sie cos ztym zrobic? I kolejne pytanie czy moze sie tak stac, ze ona tez cos do mnie poczuje mimo ze ja tak na kumpla nakrecilem. Oby nie. To co jest jej zostaw jej ;-) Odpowiedz sobie sam na pytanie czego oczekujesz i co byś tak naprawdę chciał ;-) Pewnie że się da ;-) tak jak napisała Caliah rozluźnij między wami kontakt i zajmij się czymś co daje Ci satysfakcję Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi