Skocz do zawartości

czy doswiadczylam OOBE? Proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.Jestem tu nowa.O OOBE slyszalam juz kiedys (raz nawet probowalam ale bez rezultatu).Chaialam wam opowiedziec o tym co mi sie wydarzylo dzisiaj I zapytac co o tym myslicie,gdyz ja nie wiem juz sama

Tak wiec mialam dzis bardzo zly dzien.Przypadkiem trafilam na artykuly o OOBE ponownie.Postanowilam ze musze sprobowac gdyz mialam takiego dola ze juz gorzej byc nie moglo.Polozylam sie, zrelaksowalam, zamknelam oczy I myslalam “ja chce latac” “ja bede latac bo chce” “musze wyjsc z tego ciala I latac” I tym podobne.Myslalam tak sobie az chyba zasnelam.Mialam fajny sen o zjezdzalni na basenie (dlugiej,niebieskniej zjezdzalni) z ktorej zjezdzalam.Podczas drugiego zjazdu poczulam ze na koniec nie wpadlam do wody do basenu,tylko lekka jak piorko ulecialam w gore.Od razu przyszlo mi do glowy ze to jest szansa zeby opuscic moje cialo.Najpierw wyciagnelam rece a potem glowe.Bylo to bardzo nieprzyjemne I czulam takie dziwne jakby mrowienie I caly czas jakby bylam swiadoma ze wychodze z ciala I zrobilo sie ciemno,juz nie bylam na tym basenie.Wystraszylam sie tego dziwnego uczucia I zapragnelam wrocic do ciala co bylo rownie nieprzyjemne jak I wychodzenie.Przy tym wszystkim mialam taka jakby swiadomosc ze wychodzilam z ciala ale ze to mi sie nie udalo,ze do niego wrocilam, ale tez swiadomosc ze potrafie to zrobic ponownie.

Teraz sie obudzilam I od razu zaczelam pisac tego posta.okazalo sie ze “spalam” okolo godziny.

Blagam was, w szczegolnosci tych doswiadczonych o napisanie mi co o tym myslicie?

Czy to byl tylko taki sen, czy tez moze rzeczywiscie opuscilam cialo na chwile?

Napisano

Witam świeżaka:]

Jedyne co mi się nasuwa to stwierdzenie, że to NIE był zwykły sen, gdyż: Jeśli masz we śnie świadomość, to wiedz, że coś się dzieje :o.

Z tego fragmentu:

.Podczas drugiego zjazdu poczulam ze na koniec nie wpadlam do wody do basenu,tylko lekka jak piorko ulecialam w gore.Od razu przyszlo mi do glowy ze to jest szansa zeby opuscic moje cialo.

wynika, że miałaś świadomość, co znaczy, że to mogło być LD. A z LD jest podobno możliwość przejść do OOBE, co próbowałaś zrobić i chyba byłaś blisko.

Takie jest moje zdanie, chociaż zaznaczam, że jestem na razie bardziej teoretykiem, ale nabieram już doświadczenia powoli.

Pozdrawiam,

Mati

Napisano

heej :-)

Dziekuje za opinie i bede probowac dalej :)