Skocz do zawartości

Klatka elektromagnetyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czytałem kiedyś o tym, że silne pole elektromagnetyczne może wzmacniać myśli - np. w przyciąganiu, wizualizacji czy czymkolwiek innym. Wydaje się to rozsądne, jako że energia aur ma naturę elektromagnetyczną. Czytałem też o pewnym mężczyźnie (nie pamiętam jak się zwał), który zbudował sobie pomieszczenie, w którym umieścił silne elektromagnesy i dzięki temu połączył się z jakimiś duchowymi istotami.

Chciałbym zbudować sobie takie coś, lecz nie wiem czy każdy elektromagnes spełnia wymogi (elektromagnesy sprzedawane przez sklepy ezoteryczne są słabiutkie, chciałbym kupić w sklepie z elektroniką - czy gdzie się tam kupuje takie rzeczy - coś silniejszego. Mam świadomość, że nie jesteście elektronikami, ja również nie, ale na forach elektronicznych popatrzą na mnie dziwnie, gdy napiszę, że to do wizualizacji/przyciągania/samoleczenia ;) Zatem, czy ktoś z Was wie może czy nadaje się do tego każdy elektromagnes?

(Proszę o poważne potraktowanie tematu i darowanie sobie głupich komentarzy)

Napisano

Tak, to jest możliwe ale nie dasz rady ponieważ są to bardzo skomplikowane obliczenia matematyczne, to nie tak, ze zbudujesz sobie klatkę i już. To działa na innej zasadzie i jest tego tyle, że musiałbym Ci teorie wykładać godzinami.

Napisano

co do elektromagnesów w tym celu raczej chyba niema specjalnych wymagań

Napisano

BezimiennyMag: tyle że co do tego ma matematyka? jeżeli jeden prosty elektromagnes działa w dany sposób (tj. np. uzdrawiająco), to więcej elektromagnesów będzie powodować to samo o większej sile. nie rozumiem do czego tu matematyka potrzebna... nie musisz wyjaśniać mi całej skomplikowanej teorii, ale napisz chociaż proszę czego te obliczenia miałyby dotyczyć (rzuć choćby jakimiś hasłami, o których sobie poszukam w sieci).

Napisano

To nie jest tak, że magnes działa uzdrawiająco. Wykonując specjalne obliczenia wiesz dokładnie jak połączyć i jak to "skonfigurować" w większej ilości.

to o czym Ty mówisz to chyba co innego. Klatki takie etc muszą być wyliczone wartościowo i pod te wartości tworzone jak ze statkiem, jeżeli nie wyliczysz odpowiednio do czego ma służyć - utonie. W tym wypadku przy takim stężeniu utonie Twój statek - ciało.