Skocz do zawartości

Ucieczka z nieznajomą

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kilka miesięcy temu w moim śnie pomogła mi dziwna dziewczyna,prawdopodobnie ma tak jak ja 16 lat,przynajmniej jej wygląd pomaga to stwierdzić. Dzisiejszej nocy,we śnie znów uciekałam z domu na jakąś dyskotekę do nocnego klubu,spotkałam byłą przyjaciółkę z grupą dziewczyn z naszej klasy,potem usłyszałam jak policja woła mnie po imieniu i zaczynają za mną biec,dobrze znam uliczki,więc skręcam i chowam się,ta dziewczyna podchodzi do mnie i zaczyna się mile usmiechać i mówić,że dobrze,że się nie poddałam,a potem otwiera jakieś tajemnicze drzwi i znika. postanawiam wrócić do domu ,po chwili 2 policjantów zaczyna biec w moją stronę,ale nagle ta dziewczyna staje na końcu uliczki którą biegłam i woła ich po imieniu,tak bym mogła uciec,puszcza mi oczko,a ja uciekam, jednak po pewnym czasie przybiega 2 innych policjantów,udają,że wcale mnie nie ścigają ale ja przyspieszam,w pewnym momencie tracę orietację i pojawia się mój kolega,zaczyna się śmiać,łapie mnie za rękę i biegniemy,wbiegamy do budynku w którym wydaje mi się ,że mieści się dworzec,zamykamy się razem w jednym z pomieszczeń i czekamy,w pewnym momencie on znika i w drzwiach pojawia się moja siostra,mówiąc że czeka na nas ciepły posiłek w pomieszczeniu obok,wychodzę i widzę policjantów,Paweł(mój kolega) uśmiecha się do mnie,czuję się oszukana,więc odwracam się,idę przed siebie ,jednak korytarzy jest zbyt wiele,nagle za mną słysze kroki,wiem,że to Paweł,chwyta mnie z tyłu za ramiona i prowadzi w stronę wyjscia,próbuję się wyrwać,krzyczę żeby mnie zostawił,ale on spokojnie idzie dalej. Potem sen się urywa. Prosze o pomoc,bo nie wiem,dlaczego pojawia się tu ta tajemnicza dziewczyna,w dzisiejszym śnie przedstawiła się,ale pamiętam tylko,że było to nietypowe imię na K,powiedziała też,że powinnam ją pamiętać,bo kiedyś pomogła mi w ucieczce.

Gość cyganicha
Napisano

T nieznajoma dziewczyna to Ty a dokładniej Twoj cien.To ta druga nieuświadomiona Twoja strona,niewidoczna,dopiero rozwija się w Tobie.Twój sen to aspekt życia,to co musisz odkryć.

Dusi Cię poczucie uwięzienia,boisz się wyrażać swoje zdanie,opinie.brak wiary w siebie,strach przed odpowiedzialnościa.Sama przed sobą nie chcesz przyznać się do popełnionych błędów.Odkrywasz siebie i nie możesz znaleźć w sobie tej pewności siebie,swojej wart ości,czujesz się gorsza niz inni.Po doświadczeniach Twoje wyzwolenie,po próbach Twoje wewnętrzne wyzwolenie.