Skocz do zawartości

śmierć babci, konie, szpital, wódka itp.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Dzisiejszej nocy (może przez to, że była burza) miałam kilka króciutkich snów. Jedyne wspólny element występujący w nich to ja i moja mama oraz to, że miałam jakieś nieprzyjemne uczucia czy odczucia... Nie pamiętam, który był pierwszy ani ostatni...

sen 1: Śniło mi się, że dostaliśmy telefon od wujka (mama go odebrała), że moja babcia nie żyje (ona żyje i ma się już dobrze). Poprosił, byśmy z mamą przyjechały. Powiedział również, że nie wie co robić, bo każde ubranie na niej nie pasuje. Potem znalazłam się u babci w domu. Były dwie wersalki (babcia w salonie nie ma wersalek), a ja leżałam na krótszej i wtedy pomyślałam sobie co ja robię! Przecież na tej wersalce babcia umarłą! Ale byłam zbyt zmęczona by wstać i zasypiałam dalej choć czułam niepokój i strach...

sen2: Zaczął się chyba od tego, że sprzątałam ze stołu po jakimś przyjęciu. Było 4-5 kieliszków z wódkom. Zaczęłam wlewać ją z powrotem do butelki. Zobaczyłam, że 2 lub 3 kieliszkach pływają okruszki więc położyłam je z powrotem na stole i potem mój sen przeniósł się chyba wstecz, bo przy stole była moja rodzina, wujostwo oraz kuzyni. Siedzieliśmy przy nakrytym stole, na którym była wódka. Wtedy mój kuzyn wziął tą wódkę ze stołu i zaczął pić z gwinta jak oranżada. Byłam strasznie oburzona jego zachowaniem!

sen 3:Wychodziliśmy ze szpitala. Miałam głowę obandażowaną białym bandażem. Dziwiłam się, że przy takiej małej rance tak obandażowali mi głowę. Wyszliśmy przed budynek i przechodziłam na drugą stronę. Wtedy zobaczyłam pędzący przez ulicę wóz zaprzężony w 2 konie (chyba były ciemne). Odskoczyłam do tyłu, by mnie nie przejechały. Tuż za nimi jechał traktor, a zanim odkryty powóz zaprzężony chyba w białe konie (wtedy coś pomyślałam o ślubie, ale nie wiem co)

sen 4: Jakiś sen o ślubie mi się majaczy... Jakbym szła przez kościelną nawę w sukni ślubnej ale pamiętam, że byłam temu nieprzychylna...

sen 5: Byłam wraz z mamą na rozmowie kwalifikacyjnej o pracę. Mama stała pierwsza ja za nią a potem tłum innych ludzi, bacznie przysłu****ący się rozmowie. Gościu (ok.30 - przystojny) najpierw rozmawiał przy nas z moją mamą. Chciał ją zatrudnić do jakiegoś programu, bo bardzo mu się podobał jej charakter i wygląd, ale mama nie chciała, mówiąc już, że ma pracę ale na koniec powiedziała, że da mu jeszcze znać co postanowiła. Wtedy ona wyszła z tego pomieszczenia a ja usiadłam na jej miejscu. Pamiętam, że napisał na swej liście chyba po raz 5 przy nazwisku "Auchan" (nazwę sklepu) i mruknął, że kolejna osoba, która pracowała w "Auchanie". Wtedy mnie tym zdenerwował i powiedziałam, że ma pan przed sobą kolejną osobę która w nim pracowała (nigdy nie pracowałam w Auchanie). Wtedy on wziął moje świadectwo maturalne i zaczął przyglądać się mu. Wskazał palcem na moją datę urodzenia i powiedział, że wszystko jasne: Zaczął mówić o moim charakterze - nie pamiętam co, ale to było złośliwe i nieprzyjemne. Potem powiedział do mnie coś strasznie nie wyraźnie po niemiecku i poprosił bym odpowiedziałam, ale ja kompletnie go nie zrozumiałam i nie wiedziałam co powiedział, czym jeszcze bardziej mnie zezłościł. Pamiętam, że zaczęłam na niego krzyczeć. Poza tym, byłam strasznie zła, że Ci ludzie przysłu****ą się naszej rozmowie...

Z mamą mam bardzo dobre relacje, z babcią trochę szorstkie ale równie ciepłe - gdyż babcia nie należy do wylewnych osób.

Czy mógłby mi ktoś pomóc w interpretacji tych dziwnych snów, bo mam wrażenie, że są one jakoś ze sobą powiązane?