Skocz do zawartości

Dawne mieszkanie

Elzbieta So�tys

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

20 lat temu wyprowadzilam sie z mojego mieszkania

Conajmniej 2-3 razy w roku jestem tam we snie,czesto jest w strasznym stanie,cierpie tam,boje sie,placze,walcze z jakimis problemami.

Prosze,wczoraj znow "tam"bylam

Kiedy tam mieszkalam bylam szczesliwa,to byly moje najlepsze lata

Pozdrawiam:usmiech:

Napisano

Czy gdybys mogla cofnac czas, nie wyprowadzilabys sie stamtad? Czy obecnie w realu cierpisz i jestes nieszczesliwa?

Napisano

Wyprowadzilismy sie na wieksze mieszkanie,obecnie :maz mnie zostawil z niepelnosprawnym dzieckiem po 20latach malzenstwa,nie placi alimentow,jestem po chorobie nowotworowej i nietylko,brak pieniedzy i samotnosc--tak !!!cierpie i jestem nieszczesliwa!!!

Napisano

To mieszkanie symbolizuje Twoja psychike,wewnetrzne zycie. Jest ono w strasznym stanie , bo tak wlasnie postrzegasz swoj obecny stan psychiczny. Jestes tam sama, cierpisz i boisz sie czyli dokladnie takie wlasnie emocje towarzysza Ci obecniew realu. To, ze sen sie powtarza, moze oznaczac, ze przyczyna obecnych problemow ma jednak swe zrodlo w przeszlosci, w okresie zycia , jaki spedzilas w tym mieszkaniu.

Napisano

Ojeja ale,ze cos narozrabialismy czy co,nic zlego nie zrobilam,co sie moglo stac?

Napisano

Nie, nic zlego, nie obawiaj sie:) Chodzi raczej o podjecie pewnych decyzji albo tez ich zaniechanie- i obecny stan rzeczy jest tego konsekwencja . Decyzje na tamten czas moglybyc wg Ciebie sluszne, jednak ostatecznie staly sie zrodlem obecnych klopotow.

Mozliwe tez, ze podswiadomie pragnelabys powrotu do siebie takiej, jaka bylas w tamtym czasie , ale sen pokazuje, ze to niemozliwe, ze powracanie myslami do przeszlosci, roztrzasanie jej tylko poglebia cierpienie..