Skocz do zawartości

Bóg, śmierć

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Śniło mi się to jakiś czas temu. Byłam w swoim pokoju, na świecie panowały wojny, katastrofy, ogólnie wielkie zamieszanie. Ktoś zapukał do drzwi i je otworzył, chodził po moim mieszkaniu aż w końcu wszedł do mojego pokoju. Odwróciłam się i strasznie się przestraszyłam. Był to wysoki mężczyzna, ubrany w garnitur z teczką i pistoletem w dłoni. Mimo że go nigdy wcześniej nie widziałam, wiedziałam że jest kimś w rodzaju Boga - panował nad światem, wszystko zależało od niego. Wyciągnął kartkę i długopis, podał mi je, i poprosił żebym napisała na tym swoje imię i nazwisko. Powiedział że to koniec i nadszedł mój czas. Ja krzyczałam, płakałam, żeby mnie nie zabijał, że jestem młoda, całe życie przede mną. Cała się trzęsłam, skończyłam pisać ostatnią literę swojego nazwiska a wtedy on wycelował we mnie pistolet i strzelił. Wtedy obserwowałam wszystko tak jakby z góry, widziałam w spowolnionym tempie jak pocisk we mnie uderza. Nie czułam bólu, jednak w sekundę po tym jak mnie przeszył się obudziłam.

To był chyba najbardziej emocjonujący sen jaki do tej pory miałam. Co o tym myślicie?

Napisano

A gdzie ostanio składałaś podpis, umowa, kredyt, pożyczka, pismo urzędowe?

Napisano

Sen zwiastuje bardzo duze zmiany zyciowe. Czyli symbolicznie rzecz ujmujac- smierc tego co stare- stare ja, stara sytuacja zyciowa itp. na rzecz nowego ja i nowych okolicznosci bytowych. Prawdopodobnie zmiany zainspiruje mezczyzna- moze Twoj przyszly szef albo malzonek?

Napisano

Astro!

A ja bym tutaj z tobą polemizował bo ten "Bóg" wyglada mi na jekieś sprawy urzędowe stąd te moje głupkowate pytania.

Napisano (edytowane)

A polemizuj sobie , nie mam nic naprzeciwko:) Ok, tez moze byc to byc jakis urzednik, co to mu sie wydaje ze panem zycia i smierci jest.

Edytowane przez Astra
Napisano

Czyli czekamy na odpowiedź "Waniliowej" - pyszny nick - mniam!

Napisano

Wybaczcie że tak długo, nie miałam dostępu do internetu. Podpisu nigdzie nie składałam, jeszcze do szkoły chodzę to sprawy urzędowe mnie nie dotyczą. ;p Ale odpowiedź Astry mi się podoba - zmiany to chyba to czego potrzebuję!