Skocz do zawartości

Warsztat nr 55

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam! Miałem mały poślizg z dodaniem tego warsztatu ale widzę, że nikogo to nie oburzyło jak dotąd :P

Zatem moje pytania brzmią:

1. Wczoraj (sobota, 30.07.2011) około południa byłem na spotkaniu. Z jakiej okazji to spotkanie się odbyło?

2. Ile było na nim osób?

3. Jakiś fakt dotyczący innych gości lokalu przykuł naszą uwagę. O co chodziło? (Podpowiedź: chodzi o cechę, którą się większość charakteryzowała, zgoła przeciwną do tej, którą reprezentowaliśmy my...)

4. Ostatnio oglądam pewien serial. Co jest jego motywem przewodnim?

Warsztat zostanie rozwiązany jak pojawią się jakieś odpowiedzi... :P

Pozdrawiam :)

Edytowane przez CollinConstantine
Głupota operatora...
Napisano (edytowane)

1. Wunjo o, Fehu o, Ehwaz o, Perdro o, hmm no nie wiem może jakieś spotkanie klubu samotnych serc ludzi którzy szukają miłości i nie mogą znaleźć?

2.Naudiz, Fehu o, Raido o, Ingwaz o, organizatorzy myśleli, ze przyjdzie więcej, myślę ze niecała dycha 9 osob.

3. Hagal, Ingwaz o, Isa, Sowelo o, hmm ostatnio runy pokazują mi emocję no widać tutaj twoje wzburzenie i trochę irytacji ale i wyhamowanie, myślę , że to spotkanie mogło być zorganizowane dla gejów i tutaj odnośnik do punktu 1. ?

4.Isa, Durisaz o, Iwaz, Sowelo o, Othala, ciezkie pytanie ale motywem przewodnim wydaje sie tu choroba i stopniowa utrata wszystkiego.

pozdrawiam

Edytowane przez brydziu
Gość dziarka
Napisano (edytowane)

Jestem nowa i jestem nowicjuszką ;)

A wiec proszę o wyrozumiałość ;)

1. Thurisaz, Ehwaz, Mannaz - spotkanie które ma na celu walke o swoją należność, synchronizacja z grupą

czyli coś w stylu spotkania z osobami z którymi pracujesz,biznesowe

2.Dagaz - około 23 osoby

3. Wunjo, Uruz, Eihwaz - Ich nadmierna wesołość oraz życzliwość.

4.Wunjo, Berkano, Perthro, Uruz - Komedia , coś na temat zdrowia i tajemnicy , wzajemnej ufności , Coś dla kobiet bardziej albo coś w stylu przystojnego aktora.

Wybacz że to tak wyszło jak wyszło.... Pewnie nawet w 10 % sie nie zgadza;P

Pozdrawiam ;)

Edytowane przez dziarka
Napisano (edytowane)

Jestem bardzo poczatkujacy ale sprobuje:

1) Ingwaz-Laguz-o.Algiz

Było to spotkanie integracyjne , mieliscie polepszyc miedzy soba kontakt oraz zrozumienie choc na poczatku spotkania byla na to chec ale nic z tego nie wyszlo.

Przez cwaniactwo i ciety jezyk ktos zostal urazony.

2) Iwaz - 13 bylo troche wiecej ludzi ale czesc poszla predzej a tak srednio do konca zostalo z 13 ?

3)Dagaz-o.Uruz-Sowilo- Mysle ze tamci ludzie przyszli z nadzieja na polepszenie swojej sytuacji, ze uda im sie przelamac zle wplywy z przeszlosci. Wydaje mi sie ze pozostali goscie z lokalu byli na spotkaniu dla potrzebujacych, walczacych z nalogiem z piciem alkoholu moze?

4) Ingwaz-o.Fehu-Othala - Jak wyciagnelem runy to pierwsza mysl ze to jest jakis serial w stylu "Gorzkiej zemsty" ale po zastanowieniu mysle, ze serial opowaida o tym ze bohater ma ciekawe pomysly, wewnetrzna sile ale boji sie demonstrowac tego przez co ponosi straty w sferze finansowej, oraz to obajwia sie komplikacjami rodzinnymi. Moze to byc serial o hazardzie.

Jestem poczatkujacym runista wiec prosze o wyrozumialosc i pozdrawiam wszystkich :)

Edytowane przez Arshi
Napisano

Ja nie mogę! Ale ze mnie cep! Podpowiedź przy pytaniu nr 1 miała być pytania nr 3... Zamiast pomóc to popieprzyłem... Sorry wielkie. Weźcie poprawkę na ten błąd i edytujcie swoje odpowiedzi. Ja poprawię warsztat.

A propos, czy wam też tak kiepsko forum chodzi? Bo mi się strasznie źle ładuje... :(

Napisano

Już poprawiłem warsztat. Wcześniej podpowiedz w nawiasie była przy pytaniu nr 1 a miała być przy 3. I teraz tak jest.

Dziś dopiero obczaiłem ten błąd...

Napisano

Ok, dzięki. Czekam na resztę :)

Napisano (edytowane)

Chyba juz wszyscy edytowali.

Kiedy rozwiazanie bedzie ?

Pewnie zadna z moich interpretacji sie nie sprawdzila ale jestem bardzo ciekawy :)

Edytowane przez Arshi
Napisano

:czas:

Witam! No i przyszedł czas rozwiązania... :)

1. Wunjo o, Fehu o, Ehwaz o, Perdro o, hmm no nie wiem może jakieś spotkanie klubu samotnych serc ludzi którzy szukają miłości i nie mogą znaleźć? (Można powiedzieć, że koleżanka kolegę lubi bardzo...)

2.Naudiz, Fehu o, Raido o, Ingwaz o, organizatorzy myśleli, ze przyjdzie więcej, myślę ze niecała dycha 9 osob.

3. Hagal, Ingwaz o, Isa, Sowelo o, hmm ostatnio runy pokazują mi emocję no widać tutaj twoje wzburzenie i trochę irytacji ale i wyhamowanie, myślę , że to spotkanie mogło być zorganizowane dla gejów i tutaj odnośnik do punktu 1. ? (runy dobre na mój gust...)

4.Isa, Durisaz o, Iwaz, Sowelo o, Othala, ciezkie pytanie ale motywem przewodnim wydaje sie tu choroba i stopniowa utrata wszystkiego.

pozdrawiam

Jestem nowa i jestem nowicjuszką ;)

A wiec proszę o wyrozumiałość ;)

1. Thurisaz, Ehwaz, Mannaz - spotkanie które ma na celu walke o swoją należność, synchronizacja z grupą

czyli coś w stylu spotkania z osobami z którymi pracujesz,biznesowe

2.Dagaz - około 23 osoby

3. Wunjo, Uruz, Eihwaz - Ich nadmierna wesołość oraz życzliwość.

4.Wunjo, Berkano, Perthro, Uruz - Komedia , coś na temat zdrowia i tajemnicy , wzajemnej ufności , Coś dla kobiet bardziej albo coś w stylu przystojnego aktora.

Wybacz że to tak wyszło jak wyszło.... Pewnie nawet w 10 % sie nie zgadza;P

Pozdrawiam ;)

Jestem bardzo poczatkujacy ale sprobuje:

1) Ingwaz-Laguz-o.Algiz

Było to spotkanie integracyjne , mieliscie polepszyc miedzy soba kontakt oraz zrozumienie choc na poczatku spotkania byla na to chec ale nic z tego nie wyszlo.

Przez cwaniactwo i ciety jezyk ktos zostal urazony.

2) Iwaz - 13 bylo troche wiecej ludzi ale czesc poszla predzej a tak srednio do konca zostalo z 13 ?

3)Dagaz-o.Uruz-Sowilo- Mysle ze tamci ludzie przyszli z nadzieja na polepszenie swojej sytuacji, ze uda im sie przelamac zle wplywy z przeszlosci. Wydaje mi sie ze pozostali goscie z lokalu byli na spotkaniu dla potrzebujacych, walczacych z nalogiem z piciem alkoholu moze?

4) Ingwaz-o.Fehu-Othala - Jak wyciagnelem runy to pierwsza mysl ze to jest jakis serial w stylu "Gorzkiej zemsty" ale po zastanowieniu mysle, ze serial opowaida o tym ze bohater ma ciekawe pomysly, wewnetrzna sile ale boji sie demonstrowac tego przez co ponosi straty w sferze finansowej, oraz to obajwia sie komplikacjami rodzinnymi. (TAK! Ale nie o hazard tu chodzi i tyczy się to tylko jednego bohatera...) Moze to byc serial o hazardzie.

Jestem poczatkujacym runista wiec prosze o wyrozumialosc i pozdrawiam wszystkich :)

A więc:

1. To były urodziny mojego kolegi. Poszliśmy na symbolicznego torta.

2. Było nas troje: ja z przyjaciółką i solenizant.

3. Poszliśmy do jakiejś restauracji, w której średnia wieku gości wynosiła 80 lat. My ją stanowczo zaniżaliśmy o jakieś 60 lat... To nas zaskoczyło, bo oprócz nas to to nikogo nawet w średnim wieku nie było... Brydziu, Ingwaz odwrócony to starzenie się, nie? Bo w pozycji prostej to jest to wykluwanie się z jaja itd... Miałeś doskonałe runy.

4. Jest to serial komediowy o chórze szkolnym, Glee. Głównym motywem jest śpiew ale również akceptacja samego siebie, swoich wad i zalet... Podoba mi się to co napisał Arshi, ponieważ jeden z głównych bohaterów z powodu chóru, miał problemy finansowe, żona była zazdrosna o chór, oszukiwała go udając ciążę, aż w końcu się rozstali. Sam też chciał wystąpić w jakimś brodway'owym musicalu... Brawo Arshi! :)

Warsztat był trudny. Biorąc pod uwagę szczególnie ostatnie pytanie, następny warsztat powierzyłbym Arshi'emu :)

Sorry za wszelkie poślizgi i błędy edytorskie. Pozdrawiam :)

Napisano

Wow jestem w szoku ze tak dobrze mi poszlo:D W szczegolnosci ze runami zajmuje sie od paru tygodni.

Jesli chcecie to jutro moge zalozyc warsztat :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...