Skocz do zawartości

Dusza i ciało osobno

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. jako nowa osoba na forum kłaniam się grzecznie :)

pisze z takim małym-jak dla mnie- trochę uciążliwym problemem.

kiedy miałam depresję miałam stany kiedy nie rozpoznawałam swojego ciała i zawsze myślałam że to przez chorobę, ale teraz wszystko spowszechniało.

czuję jakby rozdzielenie duszy i ciała, nie poznaję siebie w lustrze. kiedy spoglądam na siebie mam wrażenie że robie wiele rzeczy nie tak.

czasami mam wrażenie jakbym patrzyła na siebie po raz pierwszy i nie poznaję swoich rąk i wyrazu twarzy.

zaczyna mnie to co raz bardziej męczyć to ciągłe 'zawieszenie w powietrzu'.

mam nadzieję że się nie wyłupiłam z postem i ktoś mi może podpowiedzieć jak się pozbyć takiego rozdwojenia?;)

Pozdrawiam i dziękuje z góry :)

Napisano

Kilka miesięcy temu miałem pacjenta z takimi właśnie objawami. Okazało się, że ów pacjent ma pasożyta energetycznego (kwantowego). Po usunięciu tego pasożyta wszystko powróciło do normy.

Napisano

Lili, to może być skutek choroby, o której wspomniałaś.

Czy kontaktowałaś się z psychologiem/psychiatrą w tej sprawie?

Jeżeli nie, to od tego zacznij :)

P.S.

Człowiek z natury składa się z trzech elementów: duszy, ciała i ducha, które powinny ze sobą współpracować i nie ma potrzeby oddzielania ich od siebie :)

Pozdrawiam serdecznie :)

Napisano

Skoro chorowałaś na depresję na pewno masz psychologa i psychiatrę którzy Cię prowadzili.

Poleciłabym Tobie abyś poszła do lekarza i skonsultowała swój stan z nim właśnie.

Udaj się jak najszybciej do specjalisty.

Pozdrawiam

Napisano

dziękuje za odpowiedź, ale do terapeutów nie jestem przekonana w ogóle. żaden mi nie pomógł, a jedynie osoba z którą wtedy byłam.

dziękuję serdecznie jeszcze raz:)