pawel116 Napisano 29 Sierpnia 2011 Napisano 29 Sierpnia 2011 (edytowane) Witaj cyganicho. Kiedyś miałem dziwny sen, o którym postanowiłem Ci opowiedzieć, bo bardzo mnie to zastanawia i chciałbym dowiedzieć się co on oznacza. Zacznijmy od tego, że w swoim śnie postanowiłem odwiedzić dziadka w jego mieszkaniu. Jak co dzień urzędowała tam jego obecna przyjaciółka, która gotuje obiady i się nim opiekuje. Okazało się, że w domu jest również moja zmarła babcia, którą to zastałem gotującą w kuchni (za życia nie była dobrą kucharką i stroniła od gotowania). Robiła gołąbki i chciała mnie nimi poczęstować. Co ciekawe, przyjaciółka dziadka gotowała w tym czasie swój obiad i było z tego powodu spore zamieszanie. Dziadek siedział w pokoju i czekał na jedzenie, ale od tej przyjaciółki, nie od swojej byłej żony. Babcia nałożyła mi gołąbki na talerz i powiedziała, żebym poszedł zjeść do pokoju. Kiedy usiadłem przy stole, przyjaciółka przyniosła mi drugi talerz, tym razem z pierogami. Powiedziałem, że dziękuję ale zjem później, po gołąbkach, przy czym poprosiłem o polanie pierogów olejem do smaku. Natychmiast babcia przyniosła mi łyżkę oleju, lecz w tym samym czasie dziadek wstał z miejsca i rzucił się na mnie, zaczął mnie wyklinać. Stwierdził, że gardzę jego przyjaciółką i przychodzę tylko w swoim interesie. Złapał mnie za rękę, pchnął w stronę drzwi i krzyknął żebym się wynosił z jego domu. Nie chciałem się tłumaczyć, więc pośpiesznie opuściłem mieszkanie trzaskając drzwiami. Potem stałem na klatce i podsłuchiwałem przez zamknięte drzwi co się dzieje. Otóż po moim wyjściu raptownie nastał spokój. Wtedy uchyliłem po cichu drzwi tak żeby nikt nie zauważył i spostrzegłem, że babcia siedzi na moim miejscu przy stole i spokojnie jak gdyby nigdy nic je obiad. Poczułem do niej straszny żal za to, że nie stanęła w mojej obronie i była obojętna na zachowanie dziadka. Pełen oburzenia zamknąłem drzwi na dobre i wtedy sen się urwał. Pozdrawiam. Edytowane 29 Sierpnia 2011 przez pawel116 Cytuj
Gość cyganicha Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 Witaj Pawel Twój sen ma związek z relacjami jakie panują w rodzinie.Powiedz jak jest teraz z relacjami pomiędzy Tobą a dziadkiem?Z tego snu który miałeś dawno wynika,że krótko po nim uległy one pogorszeniu.Dziadek nie chce wtrącania się w jego zycie... Cytuj
pawel116 Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Napisano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) Jeśli mam być szczery to traktujemy siebie służbowo, zwłaszcza ja dziadka - jest oschły i złośliwy, nie raz nie dwa wymawiał mi różne rzeczy, czasami zupełnie bezpodstawnie. Ja się nie wtrącam w jego życie, wręcz przeciwnie. Staram się nie angażować, odwiedzam dla oka, dzwonię z życzeniami... A jaką rolę tym razem odegrała babcia? Edytowane 1 Września 2011 przez pawel116 Cytuj
Gość cyganicha Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 No własnie. Czy nie jest tak,że dziadek czuje,iz nie akceptujesz jego przyjaciółki?O to ma żal.Babcia widzi relacje jakie są pomiędzy dziadkiem a tamtą kobietą i nie ma nic przeciwko temu.To Ci pokazała. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi