Skocz do zawartości

powtarzający się sen o nadmiernej prędkości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie:)

Bardzo często miewam taki sen:

Rozpędzam się rowerem lub samochodem (częściej jest to rower). Jadę bardzo szybko . Nagle na drodze pojawiają się przeszkody. Jest zbyt późno by wyhamować. W panice staram się je ominąć . Gwałtownie się budzę.

Taki sen mam od kilku lat . Kilka do kilkunastu razy w miesiącu.

Może ktoś pomoże mi i wytłumaczy o co może chodzić.

Z góry dziękuję.

Napisano

"Droga: symbolizuje krzywą życia i trajektorie naszych aspiracji, ale także naszego przeznaczenia.

Przeszkoda: Jeśli w Twoim śnie droga prowadzi w stronę przeszkody, to dobrze będzie stwierdzić, czy udało Ci się przeszkodę pokonać. To wskazuje, że potrafisz wybrnąć z trudnej sytuacji. Wszystko zależy od tego w jaki sposób pokonałeś tę przeszkodę. A może jednak Cię zatrzymała?

Rower: Zapowiada świadomą dojrzałość, ukształtowaną osobowość i zrównoważenie. Jeździć na rowerze: wewnętrzna siła i harmonia.

Samochód: Ma bezpośredni związek z charakterystycznymi cechami śniącego i odsłania jego najgłębsze motywacje."

W/g "Sennika" Marie Coupal

Mam nadzieję, że w jakiś sposób pomogłam. Pozdrawiam (:

Napisano

Dziękuję za odpowiedź:) Kłopot w tym iż nie mogę się dowiedzieć czy pokonuję tę przeszkodę. Każdorazowo budzę się gdy zaczynam gwałtownie manewrować przy próbach omijania jej.

Napisano

Może po po prostu się boisz z tym zmierzyć i dlatego się budzisz... ??

Napisano

Dokładnie tak:) Tyle ze nie potrafię powiedzieć co ta przeszkoda symbolizuje. Czego tak na prawdę w życiu unikam.........

Napisano

Wiesz zerknęłam jeszcze w sennik i rower to także aspekt seksualny. Zerknęłam jeszcze na jedno hasło hamulec

"Być zmuszonym do hamowania: konieczność zapanowania nad intensywnym pożądaniem seksualnym i zachowania większej ostrożności.

Nie móc zahamować: to oznaka niemożności kontrolowania swoich porywów, emocji, namiętności; ryzyko konfliktów w związku lub biznesie."

Napisano

Faktycznie jestem impulsywny:) Dzięki wielkie za zainteresowanie moim postem:)

Napisano

Jestem raczej niereformowalny pod tym względem. Jakieś wady trzeba mieć:) Pozdrawiam:)