Guest Vampirella Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 (edited) Będę bardzo wdzięczna jeśli ktoś zechciałby się podzielić jakimś swoim sprawdzonym i wypróbowanym przepisem na gofry Edited September 10, 2011 by Vampirella Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boilerek Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 ja słyszałam od kolegi, który jest kucharzem, że gofry robi się jak naleśniki tylko, że ciasto musi być gęstsze...czyli daje się mniej mleka/wody, więc jak umiesz robić naleśniki to możesz iść za tą radą no ja w kuchni robię wszystko "na oko" więc nie podam żadnych konkretnych proporcji ale za to mogę się podzielić trikiem mojej ciotki, który może być stosowany przy naleśnikach i gofrach....uwaga....można dodać ulubiony budyń żeby wzbogacić smak 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vampirella Posted September 16, 2011 Share Posted September 16, 2011 Jak ktoś by chciał coś dodać, albo podzielić się swoim przepisem to będę wdzięczna niezmiernie Bo jak do tej pory próbowałam jeszcze przepis na ciasto biszkoptowe, tylko że zamiast biszkoptu w foremce to w gofrownicy robiłam takie gofry - biszkopciki, smaczne wyszły, no ale to nie gofry ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mimbla z centrum Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Umiesz robić naleśniki? To i gofry zrobisz z takiego samego ciasta, tylko że lepiej aby było ciut gęściejsze. Możesz dodać budyń do smaku jak napisała boilerek albo kakao, cynamon lub inne dodatki jakie lubisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest LuckyBoy94 Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Noz kurde, ludzie ;D Pisac, dzielic sie, a jak ktos da cos niedobrego to czakramy poskrecam ;D Vampus ale mi smaka narobilas ;/ To moze ja powiem co ja daje ;p Mleko, troszke wody zwyklej/mineralnej, troche bialej oronzady, troche cukru waniliowego, troche proszku do pieczenia, naprawde kilka ladnych jajek ;D, maka oczywiscie, duzo cukru ;D (no bez przesady), kropelka lub dwie armotu, troszke cynamonu, zdarza mi sie skropic troche cytryny. Robienie ciasta na gofry w moim wykonaniu to magia ;D. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.