Skocz do zawartości

Bardzo dziwne doświadczenie w nocy.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam. Szukałem forum tego typu i trafiłem tutaj żeby opisać co mi się przytrafiło.

Z zasady nigdy nie wierzyłem w duchy i zjawiska paranormalne jednak to co mi się przytrafiło jest dość dziwne.

Naoglądałem się w swoim życiu horrorów o demonach i duchach i może to ma jakiś związek...nie wiem.

Do rzeczy.

Położyłem się spać o dość późnej godzinie, bo jakoś 0 2:00 - dokładnie nie pamiętam. Zasnąłem normalnie, bez większych problemów jak zawsze i po pewnym czasie się obudziłem(ale tak jakby nie do końca),poczułem straszny paraliż całego działa, gorąco na cały ciele - nie mogłem nic zrobić, czułem jak by coś wyssało ze mnie całą energię. Chciałem krzyczeć, ale też nie mogłem. W myślach miałem mętlik, przez chwile myślałem, że to sen i zaraz się obudzę, a za chwilę zacząłem prosić Boga o pomoc(do kościoła nie chodzę). Efekt ustąpił po może kilkunastu sekundach i byłem w tym momencie calutki mokry, z twarzy kapał mi pot. Kolejna sprawa to czas zdarzenia - to już może zabrzmieć niewiarygodnie, a dla niektórych głupio, sam nie wiem. Spojrzałem na zegarek i była godzina dokładnie 3:16, a z tego co się kiedyś naczytałem to godzina 3:15 to jakaś wzmożona aktywność duchów(?), demonów(?).

Wszystko może brzmieć niewiarygodnie, ale tak było. Przeczytałem w wikipedii o paraliżu przysennym - może to to było?

Zdarzyło mi się to tylko raz w życiu i do tej pory się nie powtórzyło.

Będę wdzięczny za jakieś interesujące opinie/interpretacje.

EDIT:

Dodam jeszcze, że w momencie tego zdarzenia czułem coś czego nie umiem opisać na całym ciele od głowy w dół. Coś takiego jakbym leżał w miejscu z którego nigdy nie wyjdę - coś w rodzaju klaustrofobii. Tak jakbym był przygnieciony, ale tego przygniecenia nie czułem, nie wiem jak to opisać.

Edytowane przez pepperoni
Napisano

Moim zdaniem to byl paraliż przysenny :) wiecej informacji znajdziesz w dziale snow na tym forum.

Napisano

Też tak myślę tylko godzina zdarzenia mnie zaniepokoiła, bo to było według mojego zegarka dokładnie 3:16 czyli 3:15 miało miejsce zdarzenie.

Pewnie zbieg okoliczności.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Paraliż albo Sukkub się do ciebie dobierał. Raz jak samoczynnie wyszedłem z ciała (OOBE) to też miałem taki paraliż ale go kontrolowałem.

• 2 tygodnie później...
Napisano

hmm co godzina ma do tego. W swoim życiu naoglądałem się dużo filmów(nie chodzi o horrory), ale też dokumentalne na faktach. Poza tym z tego co wiem to godzina 3:15 to godzina Szatana i na prawdę musiałem mieć dziwny zbieg okoliczności, że ten paraliż przytrafił mi się idealnie w tą godzinę. Zaniepokoiło mnie to nic, więcej. A, że od dawna mam dość ciężkie koszmary i autentycznie czuje się nieswojo będąc samemu w domu to sobie pomyślałem, że coś na mnie odziaływało, bo tego uczucia, które wtedy doświadczyłem nie chciałbym nigdy ponownie poczuć, bo myślałem, ze umieram...

Napisano

Coś się Ciebie przyczepiło i siedzi albo w głowie albo ... Poproś swojego opiekuna duszy o pomoc. Nie masz pojęcia, jaki kawał roboty odwalają:) Za każdym razem jak nie mogę zasnąc(też czasami odczuwam niepokój,strach dyskomfort) proszę mojego anioła stróża żeby był przy mnie i mnie chronił jak zasypiam. Za każdym razem jak Go o to poproszę uspokajam się, cały strach znika a moje serce bije normalnie i mogę zasnąć bez problemu.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam na forum. Pamiętaj,że większość rzeczy tkwi tylko i wyłącznie w naszej głowie,psychice. Sam piszesz,że naoglądałeś się dużo filmów,wiec masz jedno wyjaśnienie dlaczego tak się dzieje. Poza tym był to paraliż senny,też czasem tego doświadczam.

• 1 rok później...
Napisano
Witam. Szukałem forum tego typu i trafiłem tutaj żeby opisać co mi się przytrafiło.

Z zasady nigdy nie wierzyłem w duchy i zjawiska paranormalne jednak to co mi się przytrafiło jest dość dziwne.

Naoglądałem się w swoim życiu horrorów o demonach i duchach i może to ma jakiś związek...nie wiem.

Do rzeczy.

Położyłem się spać o dość późnej godzinie, bo jakoś 0 2:00 - dokładnie nie pamiętam. Zasnąłem normalnie, bez większych problemów jak zawsze i po pewnym czasie się obudziłem(ale tak jakby nie do końca),poczułem straszny paraliż całego działa, gorąco na cały ciele - nie mogłem nic zrobić, czułem jak by coś wyssało ze mnie całą energię. Chciałem krzyczeć, ale też nie mogłem. W myślach miałem mętlik, przez chwile myślałem, że to sen i zaraz się obudzę, a za chwilę zacząłem prosić Boga o pomoc(do kościoła nie chodzę). Efekt ustąpił po może kilkunastu sekundach i byłem w tym momencie calutki mokry, z twarzy kapał mi pot. Kolejna sprawa to czas zdarzenia - to już może zabrzmieć niewiarygodnie, a dla niektórych głupio, sam nie wiem. Spojrzałem na zegarek i była godzina dokładnie 3:16, a z tego co się kiedyś naczytałem to godzina 3:15 to jakaś wzmożona aktywność duchów(?), demonów(?).

Wszystko może brzmieć niewiarygodnie, ale tak było. Przeczytałem w wikipedii o paraliżu przysennym - może to to było?

Zdarzyło mi się to tylko raz w życiu i do tej pory się nie powtórzyło.

Będę wdzięczny za jakieś interesujące opinie/interpretacje.

EDIT:

Dodam jeszcze, że w momencie tego zdarzenia czułem coś czego nie umiem opisać na całym ciele od głowy w dół. Coś takiego jakbym leżał w miejscu z którego nigdy nie wyjdę - coś w rodzaju klaustrofobii. Tak jakbym był przygnieciony, ale tego przygniecenia nie czułem, nie wiem jak to opisać.

Klasyczny paraliż przysenny, biologiczne zjawisko bez żadnych podłoży paranormalnych :D