Guest sheina Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Wersja Emeryty: Ja znam nieco inną wersję tej zabawy: 1. Złap najbliższą książkę 2. Otwórz ją na 123 stronie ( jak książka ma mniej niż 123 stron, to otwórz ją na trzynastej) 3. Znajdź siódme zdanie, może być ono odliczone od góry alb od dołu Jeśli 7 zdanie zaczynało się w 6 rzędzie, to jasne, że zaczynało się je od kropki po tym szóstym i czytało do jego własnej kropki. 4. Opublikuj je razem z tą instrukcją. 5. Nie szukaj najfajniejszej książki, jaką można znaleźć. Użyj tej, która faktycznie leży najbliżej Ciebie No i miało to służyć jako jakaś wskazówka, jakieś natchnienie, inspiracja, pomysł, w każdym bądź razie takie coś, co mogło komuś coś dać do myślenia, przemyślenia a może przypomnieć o czymś, o jakim marzeniu, no różnie. Chodziło o to, że cytat albo jakieś słowo / słowa z niego mogły w jakiś sposób w czymś czytającego 1. Złap najbliższą książkę. 2. Otwórz ją na 123 stronie. 3. Znajdź piąte zdanie. 4. Opublikuj je razem z tą instrukcją. 5. Nie szukaj najfajniejszej książki, jaką można znaleźć. Użyj tej, która faktycznie leży najbliżej Ciebie moja:"Owóż tego roku, jako posła swego zlecenia, król wyprawił do Tyntagielu obrzymiego rycerza Morhołta, którego siostrę był zaslubił i którego nikt nie mógł zwycięzyc w bitwie" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mana Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 czyli, że mam wziąć książkę, która leży najbliżej, otworzyć ją na 123 stronie i przedstawić piąte zdanie?? no to u mnie by wyszło: "Uczymy się tego wszystkiego poprzez obserwację" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Sowilo92 Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 "Blat stołu znajduje się na wysokości h1 = 1m nad podłogą" ;D;D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mimbla z centrum Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 1. Złap najbliższą książkę. 2. Otwórz ją na 123 stronie. 3. Znajdź piąte zdanie. 4. Opublikuj je razem z tą instrukcją. 5. Nie szukaj najfajniejszej książki, jaką można znaleźć. Użyj tej, która faktycznie leży najbliżej Ciebie "Czas przygotowania 30 minut" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mana Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 " Chodź - powiedział szorstko." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vampirella Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 "Czy istnieje większa magia? Jak mógłby tak prosty fakt przemienić tak całkowicie jego egzystencję, gdyby w grę nie wchodziły czarodziejskie moce?" - no i jak tu nie wierzyć w magię Sheinoś super pomysł z tą zabawą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Nexie Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 "Wszystkie dotyczyły tego samego wydarzenia." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ocean_girl Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Buszmeni byli bardzo przyjaźni i pomocni, Lee chciał się im odwdzięczyć, nie miał jednak niczego, co nie kłóciłoby się z ich normalnym odżywianiem i działalnością. Hihihi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellVard Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 "Ja wchodzę dziś w prawa ojca - odezwał się gniewnie pan Adam - tu idzie o wspólne nam imię." Najbliżej była akurat książka, której nigdy nie czytałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anastel Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Mi sie trafiła przedostatnia 123 strona ksiażki:) a tam: Opowieść o szczęsciu.... ...nigdy nie trafia do ciebie przypadkiem.....napisalismy tę książke w osiem godzin, towrzyliśmy ją trzy lata:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
julcia0907 Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 proszę: " Rzadko w ostatecznym rozrachunku miały one pozytywny wpływ na związek: przyczyniły się do odnowienia więzi, zrozumienia własnych błędów, podniesienia wartości drugiej osoby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natya Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 "Nadzieja bierze mnie w ramiona i trzyma w swoich objęciach, ociera mi łzy i mówi, że dziś, jutro, za dwa dni wszystko będzie dobrze, a ja jestem na tyle szalona, że ośmielam się w to wierzyć" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest alles-in1 Posted July 1, 2013 Share Posted July 1, 2013 ''Mozesz teraz znalezc skarb" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenaEl Posted July 1, 2013 Share Posted July 1, 2013 Zaraz wskakuje na łozko i pakuje jej lape do oka. ( zaraz to imie kota:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fufek Posted July 15, 2013 Share Posted July 15, 2013 "Co to ma znaczyć? Z boku bramy znajdowała się furtka." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgosia09 Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Autodesk Inventor - zaawansowany "Wskazujemy trzy punkty środkowe aby wyznaczyc położenie płaszczyzny" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gloria Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 (edited) "-Leokadia jest nasza!- odrzekł." Edited September 1, 2013 by gloria dodano cudzysłów ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
theatixs Posted June 28, 2014 Share Posted June 28, 2014 Stefan Żeromski - "Ludzie bezdomni" "Słowa bez sensu tłumaczą istotę uczucia tak ściśle jak algebra" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mana Posted June 28, 2014 Share Posted June 28, 2014 "Uczymy się tego wszystkiego poprzez obserwację" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lykke Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 "Przedostaje się on przez zakątki i kawałki przestrzeni niezajęte kończynami ani tułowiem i sączy między jej napierającymi na szkło palcami" (Cyrk nocy, E. Morgenstern) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sziszimora Posted July 5, 2014 Share Posted July 5, 2014 'Możesz mi powiedzieć, na jakiej zasadzie działa burdel?' A. Ziemiański, Bramy strachu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emeryta Posted December 16, 2020 Share Posted December 16, 2020 W dniu 14.09.2011 o 08:09, Gość sheina napisał: 1. Złap najbliższą książkę. 2. Otwórz ją na 123 stronie. 3. Znajdź piąte zdanie. 4. Opublikuj je razem z tą instrukcją. 5. Nie szukaj najfajniejszej książki, jaką można znaleźć. Użyj tej, która faktycznie leży najbliżej Ciebie Ja znam nieco inną wersję tej zabawy: p. 3 - znajdź siódme zdanie, może być ono odliczone od góry alb od dołu p. 2 jak książka ma mniej niż 123 stron, to otwórz ją na trzynastej. Jeśli 7 zdanie zaczynało się w 6 rzędzie, to jasne, że zaczynało się je od kropki po tym szóstym i czytało do jego własnej kropki. no i miało to służyć jako jakaś wskazówka, jakieś natchnienie, inspiracja, pomysł, w każdym bądź razie takie coś, co mogło komuś coś dać do myślenia, przemyślenia a może przypomnieć o czymś, o jakim marzeniu, no różnie. Chodziło o to, że cytat albo jakieś słowo / słowa z niego mogły w jakiś sposób w czymś czytającego Mój dzisiejszy cytat, 7 zdanie od dołu: "I tak liczba 6 (runa gebo) może oznaczać sześć dni, miesięcy lub lat, sześć lub sześćset tysięcy itd." 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BPW Posted December 16, 2020 Share Posted December 16, 2020 "Przy podziale mandatów w poszczególnych okręgach wyborczych uwzględnia się komitety partii lub wyborców" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekspert Makrela Posted January 6, 2021 Ekspert Share Posted January 6, 2021 "Kamień księżycowy - harmonizuje życie uczuciowe Raka" 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psotnik Posted January 13, 2021 Share Posted January 13, 2021 Praktykuj i rozwijaj dobroć i uprzejmość. Dalajlama powiedział: Nie trzeba żadnych świątyń, nie trzeba skomplikowanej filozofii. Tybetańska księga życia i umierania. A cd. cytatu : Nasz mózg i nasze serce są naszą świątynią; moją filozofią jest dobroć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yunugar Posted January 15, 2021 Share Posted January 15, 2021 1. Złap najbliższą książkę. 2. Otwórz ją na 123 stronie. 3. Znajdź piąte zdanie. 4. Opublikuj je razem z tą instrukcją. 5. Nie szukaj najfajniejszej książki, jaką można znaleźć. Użyj tej, która faktycznie leży najbliżej Ciebie ,,Czy mamy powody bać się naszych przewodników? W rozdziale piątym w omówieniu przykładu 13 mieliśmy do czynienia z wyraźnie młodszą duszą, która obawiała się spotkania ze swoim przewodnikiem Clodeesem." Dr M. Newton - Wędrówka Dusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Lunaria Posted January 15, 2021 Moderator Share Posted January 15, 2021 1. Złap najbliższą książkę. 2. Otwórz ją na 123 stronie. 3. Znajdź piąte zdanie. 4. Opublikuj je razem z tą instrukcją. 5. Nie szukaj najfajniejszej książki, jaką można znaleźć. Użyj tej, która faktycznie leży najbliżej Ciebie "Tymczasem jest jak jest." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Lianna Posted January 16, 2021 Share Posted January 16, 2021 1. Złap najbliższą książkę. 2. Otwórz ją na 123 stronie. 3. Znajdź piąte zdanie. 4. Opublikuj je razem z tą instrukcją. 5. Nie szukaj najfajniejszej książki, jaką można znaleźć. Użyj tej, która faktycznie leży najbliżej Ciebie " Na końcu pustej sali siedział trener Richardson i patrzył na mnie z uwagą jak na prawdziwą ludzką istotę". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts