Skocz do zawartości

sen o mrówkach

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Śniły mi się mrówki upchane w worki , takie jak poszewki na jaśki. Były dwa-te worki.Ja byłam gdzieś w nieznannej mi przestrzeni, była ze mną moja córka.Nagle córka odebrała telefon,nie wiem od kogo, ten ktoś nam groził ,że dosięgnie mnie kara za te mrówki. Zaczęłyśmy uciekać uprzednio gniotąc worki z mrówkami.Obudziłam się w przerażliwym strachu.Dzisia przez cały dzień sen ten ciągle powraca w moich myślach.Jakoś nigdy sny nie zaprzątały mi głowy,ale ten był bardzo wyrazisty i pozostał mi w pamięci. Czy może ktoś mi pomoże w jego interpretacji?

Edytowane przez halszka57
Napisano

Mrówka kojarzy nam się z pracowitością i wszystko byłoby w porzadku gdyby nie to, że Ty uciekasz, czegoś się boisz, jakbyś coś miała na sumieniu związanego ze swoją pracą. Ostatnio może osiągnęłaś jakiś sukces w sferze zawodowej i albo ktoś Ci zazdrości tego bardzo albo ten sukces osiagnęłaś nie do końca uczciwie. Jeszcze ta córka we śnie by o tym świadczyła - bo to aspekt księżycowy, życie nocne - a pod osłoną nocy nic nie widać.

Pozdrawiam (:

Napisano

Dziękuje za pomoc, niestety z pracą to nie bardzo pasuje. Sukcesu w ostatnim czasie żadnego,ani uczciwą drogą ,a tym bardziej podstępem nie było ,w najbliższym czasie także się nie zapowiada. Pozdrawiam.

Napisano

Jestem tylko człowiekiem więc mogę się mylić.

Pozdrawiam (:

Napisano

To może ja napiszę jak odbieram ten sen (choć oczywiście moja interpretacja nie musi odpowiadać temu co tak na prawdę ten sen oznaczał)

hmmm.... a może masz w sobie potencjał, siły/zapał do pracy ale taki ukryty... niby chciałabyś coś zrobić, ale nie wiesz, obawiasz się czegoś.

albo

Obawiasz się o swoją córkę, chcesz ją chronić, ale nie wiesz jak... i ostatecznie uciekasz od problemu.