RavenMag Napisano 14 Października 2011 Napisano 14 Października 2011 Na wstępie witam Szacowne Grono. To mój pierwszy post. Do rzeczy. Poza ezoteryką, moją pasją są telefony komórkowe. Ostatnio podczas dłubania w moim telefonie, natknąłem się na pewien motyw, który zawiera tapetę z heksagramem wpisanym w okrąg i otoczonym znakami. Udało mi się ustalić, że litery są z języka koptyjskiego lub greckiego. Reszty nie wiem. Może ktoś natknął się na taki symbol? Mnie intuicja podpowiada związki z teozofią i/lub alchemią. Ale mogłem też dać ponieść się wyobraźni i jest to tylko jakiś zlepek liter i znaków, który nic nie znaczy. Załączam zdjęcie: Cytuj
RavenMag Napisano 18 Października 2011 Autor Napisano 18 Października 2011 (edytowane) Oko też rozpoznałem. W dolnym rogu jakby zawinięty ankh. Prawy dolny róg, to głoska "sz" z języka koptyjskiego. Udało mi się znaleźć cały obrazek. Jakieś pomysły...? Edytowane 18 Października 2011 przez RavenMag Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi