Skocz do zawartości

Asmodeus próba i efekt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie będę dokładnie opisywał ze względu na efekt , jako że nie byłem w stanie mieć złotego symbolu Asmodeusa wszystko wynikło ze spotaniczności (główną role grały czarne i złote świecę) a więc mam teraz pytanie , po całym rytuale przeprowadzonego wczoraj (wraz z 2 osobami dla przepływu myśli i energii) nic ie zwykłego się tak naprawdę nie stało lecz pozostaje jedna nei pewna rzecz :

Wysoki poziom Adrenaliny co jestem sam wyczuć (rozpierająca energia po prostu) do tego uczucie niepokoju wewnętrznego oraz skurcze mięśni na tle nerwowym(tak zwane trzęsiawki)

i do tego co mnie nie pokoi głównie to brak ochoty na sen , uśmiech na twarzy (co się po prostu nei zdarza ze względu że jestem człowiekiem obojętym ogarnięty apatią)

Z tego piszę a żeby się spytać czy z tego może wyniknąć gorsza rzecz czy też jest to tylko chwilowy stan umysły a szczerze mówiąc to nic straszniejszego w życiu nie zrobiłem i dlatego nei wiem czy czegoś się spodziewac po 2 próbię czy też jest to tylko chwilowy stan umysłu

Napisano
Z tego piszę a żeby się spytać czy z tego może wyniknąć gorsza rzecz czy też jest to tylko chwilowy stan umysły a szczerze mówiąc to nic straszniejszego w życiu nie zrobiłem i dlatego nei wiem czy czegoś się spodziewac po 2 próbię czy też jest to tylko chwilowy stan umysłu

W mojej ocenie jest to zwykły stan umysu do którego sami się wprowadziliście, adrealina zawsze występuje w niebezpiecznych sytuacjach (wydziela się), a że sam piszesz, że w waszej świadomości jest to coś niebezpiecznego to masz już odpowiedź czemu się wydziela. Ekscytacja, że coś nowego się robi niezależnie od tego czy się powiedzie czy nie. Zadowolenie, że w ogóle coś się zrobiło.

Z czego wzieliście ten rytuał?

O jakich innych efektach piszesz? W ogólen wystąpiły jakieś zewnętrzne efekty? Tak prawde rzekłszy w mojej wstępnej ocenie rytuał nie miał u was jakiegokolwiek skutku.

Napisano

Adren kontakt nawiązałes a co z tego wyniknie , to zalezy tylko od twojej dojrzałości duchowej

Napisano

Szczerze mówiąc mam wrażenie, że zostali olani i rytuał nie wywołał jakichkolwiek skutków.

Napisano

4. Czy używałeś magicznego głosu?(to specyficzny głos, którego używasz podczas rytuałów).

Specyficzna tonacja głosu ;) gwoli ścisłości.

Poza tym w ceremonialnej rzadko zaklina się żywioły by pomagały przy rytuale, bo czasami to przeszkadza ;)

Napisano

"Specyficzna tonacja głosu" - co to znaczy dla ciebie specyficzna tonacja głosu?

Napisano (edytowane)

tyle co wydźwięk, wybacz użyłem nieodpowiedniego słowa.

Głos jest wtedy mocny, jednolity, wyzbyty emocji takich jak niepewność, strach itd.

Oddaje honor ;)

Edytowane przez Weles
Napisano (edytowane)

Wysoki poziom Adrenaliny co jestem sam wyczuć (rozpierająca energia po prostu) do tego uczucie niepokoju wewnętrznego oraz skurcze mięśni na tle nerwowym(tak zwane trzęsiawki)

i do tego co mnie nie pokoi głównie to brak ochoty na sen , uśmiech na twarzy (co się po prostu nei zdarza ze względu że jestem człowiekiem obojętym ogarnięty apatią)

Może być i chwilowy jak i długotrwały w zależności czy masz czas do dalszego praktykowania. Sam miałem podobne stany. Byś nie odczuwał dyskomfortu na tle nerwowym popracuj troszkę dodatkowo nad energią i przepływem jej w sobie. Co do braku ochoty na sen to jest normalne w momencie kiedy coś praktykujesz a zwłaszcza z ceremonialnej. Jeżeli mam czas urlopu lub w pracy nie ma za dużo do roboty w przeciągu paru dni to zawsze w taki tryb wchodzę. W ciągu doby śpię max do 4 godzin a raz w tygodniu w ogóle przy czym jestem normalnie wyspany (jeżeli jestem przesycony energią a akurat nie robię nic by się jej pozbyć, lecz by zwiększyć, to nie śpię nawet do 3-ch dni). Co do innych to są zrozumiałem, dziwne uśmieszki, zmniejszone odczucia bólu, lepsze odczuwanie zmysłowe jak i ponadzmysłowe itd.

.

Poza tym w ceremonialnej rzadko zaklina się żywioły by pomagały przy rytuale, bo czasami to przeszkadza ;)

Wiedz, że częściej niż ci się zdaje.

Edytowane przez Thoth
Dopowiedzenie
Napisano

W zoroastrianizmie Aszma-dewa (Asmodeus) jest wodzem wszystkich dewów (demonów), podległym jedynie Angra Mainju – zasadzie zła. Jest nieprzyjacielem sury (anioła) Sraosza, który służy Ahura Mazdzie – zasadzie dobra. Powołaniem tego złego ducha jest napełnianie serc ludzi złością i mściwością oraz sprawstwo całego zła na Ziemi. Powoduje on, że ludzie opuszczają ścieżkę dobra i wkraczają na drogę zła. Jednak nie udało się dowieść, że był on również demonem pokus cielesnych

Napisano

Noren, jestem czarownikiem a nie magiem. Nie uprawiam ceremonialnej ;)

Pozostaję w swoim świecie magii żywiołów - Dlatego te energie mi nie przeszkadzają, a w dodatku z nimi współpracuję :)

Napisano
W ciągu doby śpię max do 4 godzin a raz w tygodniu w ogóle przy czym jestem normalnie wyspany (jeżeli jestem przesycony energią a akurat nie robię nic by się jej pozbyć, lecz by zwiększyć, to nie śpię nawet do 3-ch dni).

nie masz w takich wypadkach problemow z oczami? u mnie po codziennym dlugim treningu rowniez mocno spada zapotrzebowanie na sen, cialo i umysl sa wypoczete, czego niestety nie moge powiedziec o oczach - w takich dniach mam przekrwione.

zreszta z moich obserwacji wynika ze zapotrzebowanie na sen drastycznie sie zmniejsza podczas praktyk ktore przyciagaja i pobudzaja energie np srodkowy filar, wiekszy pentagram co generalnie jest logiczne...

• 4 tygodnie później...