Skocz do zawartości

Czaszka

Horant

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zdecydowałem się na temat z tym związany, bo chyba zwyczajnie tego jeszcze nie było.

Mój sen, który poniżej przedstawię jest prosty jak konstrukcja cepa, na dobrą sprawę mógłbym sam spróbować sił i interpretować, ale mi zależy by dokonał tego ktoś z tematyką zaznajomiony. I bynajmniej nie dlatego, że jego temat jest porywający, ale zależy mi na poznaniu zasad interpretacji, choć ogólnych, a jeżeli można się uczyc to najlepiej na przykładach.

Otóż:

Wchodzę do swojego mieszkania, kieruję sie do jednego z pokojów i na dywanie odnajduję złotą czaszkę, naturalnych rozmiarów. Rodzaj zaskoczenia dla mnie, bo nie wiedziałem, że coś takiego można znaleźć w domu na dywanie.

Tyle.

Napisano

Skoro tyle, to na ten moment mogę Ci powiedzieć, że coś odnajdziesz we własnym wnętrzu (dom), coś co Cię zaskoczy (mamy czasem takie przebłyski, prawda?). A teraz kolej na symbol indywidualny, co to będzie? Pytanie - z czym Tobie kojarzy się złota czaszka?

Napisano

Wybacz, że tak późno opisuję, ale Twoja odpowiedź jakoś mi umkneła w wirze innych tematów.

Co do znaczenia złotej czaszki tj. z czym mi się kojarzy?

Hmmm szczerze nie wiem, chyba choć to może naiwne, z azteckimi bogactwami, właśnie skarbami wśród których może i odlewaną ze złota czaszkę można było i odnaleźć?

Jestem w chwili obecnej posiadaczem (a właściwie pośrednikiem w jej sprzedaży) repliki ludzkiej czaszki też naturalnych rozmiarów, wykonanej całkowicie ręcznie z gipsu, przez dość ciekawą, a kontrowersyjną osobę. Malowana złotą farbą. Z tym, że ta o której teraz piszę została "ścięta" i przystosowana do zawieszenia na ścianie w roli lampki. Więc odbiega nieco od tej ze snu.

Napisano

Co nie zmienia faktu, że podświadomość przerobiła ją sobie na własny użytek. Powtarzam - coś w sobie odnajdziesz. Ale tutaj zaczyna się już Twoja rola. Zastanów się, o co chodzi. Idź tropem tej czaszki, którą posiadasz w domu. Generalnie - twórz skojarzenia, na zasadzie "burzy mózgów". Z praktyki wiem, że im dalej się posuniesz, tym bardziej przybliżysz się do celu - odpowiedź poznasz ok. 15 - 20 analogii :). Cierpliwości... :lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...