Tomek003 Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 W tym temacie chcę abyście pisali jakie książki o talizmanach, symbolach używacie i polecacie.Ja zacznę: - TALIZMANY I AMULETY Język symboli Autor: Felicitas H. Nelson Wydawnictwo: KOS Książka ma 272 strony, bardzo prosta w użyciu. Opisuje 90% istniejących talizmanów, z podziałem na grupy np.: Celtowie, znaki chińskie itp. Polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szyla Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 O, brzmi niezle ja jeszcze zadnej ksiazki tak specyficznej nie uzywalam, raczej pozbierane informacje o symbolach i innych dziedzinach tak ze cos bylo i o tym poszukam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted December 8, 2008 Author Share Posted December 8, 2008 Druga pozycja: Kłódki Salomona (mniejsze) Wydawnictwo: nieznane -.-' Książka wprawdzie o magii, ale znajdziemy tam wiele rzadkich symboli, których nie spotkasz w normalnej książce, 156 stron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falaziolo1989 Posted February 15, 2009 Share Posted February 15, 2009 mozna znalezc te ksiazki w necie (pdf) jesli tak to prosil bym o jakas wskazowke gdzie z gory dziekuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChocoRulzz Posted February 15, 2009 Share Posted February 15, 2009 Nie wiem czy mam rację, ale czy polecona tu książka nie należy do tzw. ksiąg zakazanych? (pytam tylko z mojej, jakże natrętnej ciekawości). Chodzi mi o "Mniejsze kłódki Salomona" inaczej "Lemegeton", choć tak naprawde nie wiem czemu ten "zakaz" miałby służyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted February 15, 2009 Author Share Posted February 15, 2009 Masz rację, książka jest zakazana przez kościół. Dlaczego? dlatego iż napisał ją uznany przez kościół za złego Salomon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
caliah Posted February 15, 2009 Share Posted February 15, 2009 Poza tym wiara w moc amuletów i talizmanów to po prostu bałwochwalsto: http://www.ezoforum.pl/amulety-i-talizmany/1079-pierscien-atlantow.html#post56003 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bearpiqhouse Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 No to jestem poganinem co się zowie :) darujcie żarcik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jaga_Wiedzma Posted May 20, 2009 Share Posted May 20, 2009 Też chyba nie do końca bo z tego co czytałam właśnie w pierwszej z polecanych książek, Kościół w końcu uznał krzyżyk za dozowolony amulet. Zbyt dużo osób tak go właśnie zaczęło traktować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dir en Grey Posted July 5, 2009 Share Posted July 5, 2009 Poza tym wiara w moc amuletów i talizmanów to po prostu bałwochwalsto:http://www.ezoforum.pl/amulety-i-talizmany/1079-pierscien-atlantow.html#post56003 jesli tak to sploniemy wszyscy w piekle ;p o ile cos takiego istnieje .... ;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Regis_ Posted July 5, 2009 Share Posted July 5, 2009 Ciekawa pozycja to "Amulety, talizmany i zaklęcia" Adriana Devine. Można znaleźć kilka interesujących rzeczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts