Jump to content

sen o mędrcach

lida

Recommended Posts

wiec tak , snilo mi sie dwoch medrocw badz filozofow jeden byl stary z broda z jakas laska i mial jakies dziwne chore oko , tzn ze mu wylatywalo cos z niego cieklo i to bylo okropne moze jakas ropa , ten drugi tez byl starszy no ale widac ze jakis taki poczatkujacy i podawal mu chusteczki do tego oka , albo czasem mu ocieral zalozmy lzy z twarzy. oni chodzili w kolko i ciagle czegos szukali i chodzac tak w kolko w koncu znalezli szyszki. i oni z tych szyszek zrobili trojkat w idealnych proporacjach w wielkosci paznokcia z malego palca.

nie iwme o co w tym chodzi , prosze o pomoc! :)

Witaj możliwe,że chodzi o rozwój duchowy i otrzymywanie mądrości w najbliższym czasie lub dalszej przyszłości. Nowe lekcje życiowe,przeżycia,wyciągnięcie z nich wniosków i wzrastanie w duchu ;)

Mam wrażenie że ten sen dotyczy twojej wiary ale moge się mylić.

Zastanowił mnie ten trójkąt ale po kolei:

Mędrcy to symbol skostnienia - nie reformalności postępowań jest to dodatkowo przedstawione w gradcji wiekowej nauczyciel stary, uczeń ciut młodszy. I ty to dostrzegasz drazni cię to na tyle że nauczyciela posądzasz o "ślepotę" - to właśnie te chore oko (prawe w tym przypadku oznacza racjonalność postępowania). To kręcenie się w kółko poniekąd jest powtórzeniem symboliki wieku starców i oka przedstawine trochę inaczej. To szukanie (marazm i brak dostosowania do dzisiejszych realiów zyciowych) wyraźnie cię irytuje co uwidocznione jest owocami ich poszukiwań czyli twoją wiarą, mały trójkąt - symbol Boga w trójcy.

Pozdrawiam:

Sławomir