Rekin Napisano 7 Listopada 2011 Napisano 7 Listopada 2011 Witam. Medytuję bardzo nieregularnie od może roku-dwóch lat. Ostatnio staram się regularnie medytować. Sęk w tym, że nie chcę widzieć żadnych rzeczy - medytuję, bo jestem nerwowy, chcę wprowadzić do swojego życia trochę spokoju, to wszystko. Wczoraj podczas medytacji byłem dość nerwowy, i z każdej wymyślonej kreski jakby formował się jakiś rysunek. Szybko odwracałem uwagę i próbowałem się skupić. Na pewno sam sobie to ubzdurałem, ale tak czy owak stworzyłem bardzo realny obraz na którym przez chwilę widniał ciemno-niebieski tygrys. Nie wiem czy szczegóły są ważne. Dzisiaj próbowałem medytować, ale nie mogę się przez to skupić, ciągle o tym myślę. Chciałbym tylko wiedzieć, czy gdzieś coś takie zwierzątko może oznaczać. Może łatwiej będzie mi się przywrócić do porządku. Ogromne dzięki za jakąkolwiek odpowiedź Cytuj
Witek D. Napisano 7 Listopada 2011 Napisano 7 Listopada 2011 Odpowiedź na pytanie co oznacza on Dla Ciebie, jest w twoim umyśle. Można iść po skojarzeniach jakie masz z nim związane, odczuciach itp. Tego typu obrazy w medytacji są raczej przeszkodą dla niej (rozwijania się spokoju) więc warto je wyeliminować. Zazwyczaj ułatwia to rozpoznanie właśnie, z czym się wiąże, z jakimi skojarzeniami dany obraz i czemu tak ważne jest się go trzymać. Wtedy, warto odpuścić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi