Skocz do zawartości

Walący się dom rodzinny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

w moim snie jestem u rodzicow czyli w swoim domu rodzinnym,pada deszcz nagle zauwazam ze sufit zaczyna przeciekac coraz mocniej i mocniej, nie wytrzymuje ciezaru wody i zaczyna spadac na mnie, uciekam z domu i stojac na zewnatrz widze jak nagle caly dom zaczyna sie walic.

Napisano

A jak zdrowie twoich rodziców?

I jaka była ta woda - czysta czy brudna?

Napisano

zdrowie rodzicow raczej wporzadku przynajmniej tak mowia a woda jaka byla ? wydaje mi sie ze czysta widzialam tylko pare kropel

Gość LuckyBoy94
Napisano

Ja niestety nie potrafię tak jak Slavomir widzieć zdrowia za często w snach..

Osobiście powiedziałbym, że to problemu z mieszkańcami tego domu (bliską rodzinę) coś na Was wszystkich kapie, Ty masz tego dosyć i wychodzisz, a bez Ciebie się dom zawala.

Myślę, że warto to przeanalizować i wyciągnąć jakieś wnioski.

Pozdrawiam ;)

Napisano

Witam ponownie!Trochę zanipokoił mnie twój sen bo moim zdaniem wskazuje na jakiś problem z energią stąd moje pytania o zdrowie rodziców.

Już rozwijam swoje domniemania. Woda w snach bardzo często oznacza energię. Woda w twoim śnie jest niszczycielska tylko czego może dotyczyć? Moim zdaniem sen dotyczy któregoś z twoich rodziców ale oczywiście mogę się mylić ( w dalszej części zrobię drugą interpretację). Podający deszcz to symbol cieczy krążących w naszym organiźmie - krwi przeciekanie sufitu (sufit głowa) może symbolizować wylew spowdowany wysokim ciśnieniem tętniczym (sufit przecieka pod naporem- ciśnieniem wody). Zapadnie się domu to symbol bezradności - biernej obserwacji, czekanie na obrót spraw bez możliwości ingerencji.

Chyba że olejemy sprawy zdrowotne zakładając że rodzice są okazami zdrowia to można byłoby podejść do snu tak:

Atmosera w domu była coraz gęstsza na tyle że zaczynało ci to przeszkadzać, miałaś wrażenie że nagromadzone pretęsje zaraz zmiażdżą cię jak ten sufit, nie wytrzyamałaś i uciekłaś biernie przyglądajc sie destrukcji małżeństwa twoich rodziców, czekasz że może coś spowoduje oczyszczenie atosfery ( to ten deszcz) ale szybciej spodziewasz się katastrofy - rozstania niż sama zaczniesz coś w tej sprawie robić.

Pozdrawiam:

Sławomir